După cum scriam într-un articol anterior, reabilitarea termică a Spitalului Municipal Câmpina este o investiție cu foarte multe probleme. O investiție cu fonduri europene de peste 6 milioane euro, dar la care lucrările s-au sistat încă din vara acestui an.
Subiectul a fost prezentat de primarul municipiului Câmpina, Irina Nistor, într-o declarație de presă făcută luni, 16 decembrie. “Am organizat întâlniri cu constructorul, cu privire la problema proiectului de la Spitalul Municipal. Acesta a fost foarte prost gestionat, ajungându-se la lucrări suplimentare și depășindu-se valoarea inițială de achiziție a contractului. Există posibilitatea ca și la acest proiect cu fonduri europene să primim în viitor corecții. Pentru că nu s-a ajuns la o concluzie, momentan s-a luat deciza efectuării unei expertize tenhice pentru că nu știm stadiul de implementare a proiectului, nu avem o situație de lucrări cu ce s-a executat și ceea ce mai este de executat. Acest proiect a fost etapizat și trebuie finalizat până în septembrie 2025. Iar noi nu știm ce lucrări mai avem de executat pentru a putea face achiziția în SEAP”, a afirmat Irina Nistor. (video)
Trebuie să știți că în cazul acestui proiect de la Spitalul Municipal, contractul de execuție a fost majorat în mai multe etape pe parcursul anului 2023, ajungându-se de la 19.265.192 lei la 25.846.450 lei - o creștere de aproximativ 35% față de valoarea inițială. Și, după cum spunea primarul Irina Nistor, s-a ajuns la o cotă de participare de la bugetul local de peste 30%. “Vă dau un exemplu: s-au achiziționat plase de țânțari la geamuri în valoare de aproximativ 375.000 lei, pe un proiect de eficientizare energetică”, a mai spus primarul actual al municipiului.
Trei ani de închisoare cu suspendare, aceasta este sinteza pedepsei aplicate de instanța de la Judecătoria Câmpina poentru autoarea accidentului cumplit de pe trecerea de pietoni de la Salcie, în urma căruia un băiat de 17 ani și-a pierdut viața.
Odată cu începerea vacanței de vară, polițiștii din cadrul Biroului Siguranța Școlară, împreună cu reprezentanți ai Agenției Naționale Împotriva Traficului de Persoane – Centrul Regional Ploiești și ai Compartimentului de Analiză și Prevenire a Criminalității din cadrul IJP Prahova, desfășoară activități de informare și prevenire în cadrul Campaniei ”Dorințe îndeplinite la vârste potrivite”.
Consiliul Județean Prahova a aprobat, în ședința extraordinară de luni, 30 iunie, repartizarea pe localități a sumei de 43.654.000 lei.
Inspectoratul Județean de Poliție Prahova informează participanții la trafic instituirea unor restricții de circulație pe DN1, în zilele următoare.