La Colegiul Tehnic Forestier Câmpina a fost creat Hub-ul educațional Științescu

Social (Categoria articolului)

Fondul Științescu ediția 4.0 continuă să facă științele distractive, iar Colegiul Tehnic Forestier Câmpina a participat cu un proiect, declarat câștigător, prin care se creează la unitatea de învățământ un hub educațional.

Acest hub educațional va fi locul unde elevii vor putea să-și dezvolte gândirea creativă și logică, să colaboreze, să experimenteze și să cunoască noțiuni de bază de programare, să afle despre fenomenele care se produc în atmosferă, pe cer, în timpul zilei și pe timpul nopții, să învețe despre Sistemul Solar și să plece în ”călătorii virtuale” prin Univers sau să exploreze situații problemă ale mediului înconjurător la nivel local, regional și global și să demonstreze responsabilitate și respect față de natură.
Deschiderea oficială a activităților proiectului a avut loc joi, 28 septembrie, la Colegiul Tehnic Forestier, în prezența reprezentanților Fundației Comunitare Prahova, care implementează Fondul Științescu în județul nostru, precum și a directorului Vali Șerban.
În Hub-ul educațional Științescu al Colegiului Tehnic Forestier Câmpina, înființat în ediția 4.0 a Fondului Științescu Prahova, 50 de elevi vor lua parte la o serie de ateliere interactive și distractive, care le vor facilita cunoașterea și familiarizarea cu domenii fascinante precum: robotica, astronomia si astrofizica, ecologia. La acest lucru va contribui semnificativ și faptul că vor face cunoștință cu specialiști din domeniile STEM/STEAM, invitați la activități.
Prin implicarea în aceste ateliere, în următoarele luni, elevii vor avea ocazia să realizeze diferite obiecte sau roboți cu mâinile lor, lucru care le va deschide apetitul pentru științe și tehnologiile moderne și le va dezvolta spiritul de inițiativă, curiozitatea și imaginația. 
Echipa de proiect este formată din prof. Sorin Milea (informatică), prof. Vali Șerban (geografie), prof. Carmen Voinea (discipline economice), prof. Alina Panait (discipline economice), prof. Emilia Secăreanu (fizică), prof. George Mitrof (discipline tehnice, silvicultură), Amalia Calafeteanu (contabil).

3172 vizualizari

Comentarii

Campurile marcate cu * sunt obligatorii

Social

667 vizualizari
07 dec. 2023 13:54

S-a încheiat votul pentru proiectele propuse la Câmpina pentru bugetare participativă. Cinci proiecte au strâns 451 voturi

În seara zilei de 6 decembrie s-a încheiat votul pentru proiectele propuse a fi realizate prin bugetare participativă. Cele cinci proiecte admise au adunat 451 voturi.

2150 vizualizari
04 dec. 2023 12:52

Sistemul de returnare – garanție începe să funcționeze și la Câmpina. Cam ca-n toată țara...

2 comentarii

Din 30 noiembrie 2023, în toată țara ar fi trebuit să intre în vigoare sistemul de returnare – garanție, al cărui principal scop este de a crește reciclarea, de a contribui la protejarea mediului.

Alte stiri recente

1223 vizualizari
07 dec. 2023 21:30

A fost lansat proiectul Câmpina Residence, primul ansamblu de locuințe realizate de un investitor privat la Câmpina

Joi seară, într-un spațiu elegant și bine pus la punct din clădirea BCR, din centrul municipiului Câmpina, a avut loc lansarea proiectului Câmpina Residence, primul ansamblu de locuințe realizate de un investitor privat în Câmpina.

578 vizualizari
07 dec. 2023 18:43

Tribunalul Ilfov a admis suspendarea hotărârii privind terenurile de pe râul Doftana

Joi, 7 decembrie 2023, a fost primul termen în procesul intentat de societățile Elsid și Electrocarbon împotriva Consiliului Local Câmpina și Primăriei Câmpina pentru suspendarea hotărârii privind aprobarea îndeplinirii procedurilor de radiere din Cartea Funciară a dreptului de superficie, uz și servitute înscrise în favoarea celor două societăți asupra terenurilor aparținând municipalității, situate pe albia râului Doftana, acolo unde Elsid și Electrocarbon au investiții în domeniul energetic.