În privința parcărilor de pe Strada 1 Mai, rămâne cum... v-am anunțat într-un articol anterior. Atunci era vorba despre un proiect, acum lucrurile sunt clare, Consiliul Local Câmpina aprobând taxarea locurilor de parcare de pe această stradă situată în spatele Pieței Centrale. Vor fi taxate locurile de parcare de pe partea stângă a Străzii 1 Mai (cum priviți dinspre piață spre B.P. Hasdeu) și locurile din parcarea situată în fața magazinelor, pe partea dreaptă a străzii.
"Am discutat cu cele două asociații de proprietari din zonă și ne-au asigurat că locuitorii de aici parchează în cele două parcări din spatele blocurilor, deci nu sunt afectați de decizia privind taxarea locurilor de parcare despre care vorbim. Locurile de parcare unde noi introducem taxarea sunt ocupate zilnic, în proporție de 90%, de dubele comercianților din zona pieței", a afirmat viceprimarul Adrian Pițigoi în plenul Consiliului Local. (video)
Consilierul Daniel Ioniță a propus introducerea de bariere la parcarea blocurilor situate pe partea dreaptă a străzii (pe sensul spre B.P. Hasdeu), astfel încât riveranii să nu aibă de suferit în cazul în care, pentru a evita taxarea, cei care vin la piață să prefere această parcare. "Vom lua în calcul această propunere, dar să știți că noi am mai aprobat bariere și pentru alte parcări de la blocuri, dar nu am putu aplica această măsură deoarece nu am găsit unanimitate din partea membrilor asociațiilor de proprietari", a mai spus viceprimarul Adrian Pițigoi. Măsura cu taxarea parcărilor de pe Strada 1 Mai a fost gândită inițial pentru suplimentarea veniturilor Serviciului de Administrare a Pieței Centrale, dar până la urmă banii vor fi încasați integral de către Primărie, la bugetul local. Pe Strada 1 Mai sunt 22 locuri de parcare, fiecare loc de parcare fiind taxat cu 2,10 lei pe oră sau 10 lei pe zi sau 202,70 lei pe lună, acesta din urmă fiind un abonament care, însă, nu asigură și locul de parcare. De încasarea banilor se vor ocupa casierii care vor activa pe noua zonă (trei persoane fie nou-angajate sau detașate de la alte departamente, după cum se precizează în raportul de specialitate al Direcției de Investiții din Primărie, în subordinea căreia se află parcările publice).
Informațiile transmise la CSAT de serviciile secrete despre campanie lui Călin Georgescu au fost desecretizate miercuri, după ce președintele Klaus Iohannis a fost de acord cu declasificarea.
Podul feroviar peste râul Prahova, dintre Câmpina și Poiana Câmpina, va deveni curând istorie..
13 organizații neguvernamentale i-au cerut președintelui Klaus Iohannis desecretizarea informațiilor din ședința Consiliului Superior de Apărare a Țării (CSAT) de săptămâna trecută.
Pompierii prahoveni au fost solicitați să intervină la un incendiu produs în această dimineață la o locuință din satul Perșunari, comuna Cocorăștii Colț.