Parcările de pe Strada 1 Mai din Câmpina - 2,10 lei ora, 10 lei ziua sau 202,70 lei pe lună, taxe aprobate de Consiliul Local

Actualitate (Categoria articolului)

În privința parcărilor de pe Strada 1 Mai, rămâne cum... v-am anunțat într-un articol anterior. Atunci era vorba despre un proiect, acum lucrurile sunt clare, Consiliul Local Câmpina aprobând taxarea locurilor de parcare de pe această stradă situată în spatele Pieței Centrale. Vor fi taxate locurile de parcare de pe partea stângă a Străzii 1 Mai (cum priviți dinspre piață spre B.P. Hasdeu) și locurile din parcarea situată în fața magazinelor, pe partea dreaptă a străzii.

"Am discutat cu cele două asociații de proprietari din zonă și ne-au asigurat că locuitorii de aici parchează în cele două parcări din spatele blocurilor, deci nu sunt afectați de decizia privind taxarea locurilor de parcare despre care vorbim. Locurile de parcare unde noi introducem taxarea sunt ocupate zilnic, în proporție de 90%, de dubele comercianților din zona pieței", a afirmat viceprimarul Adrian Pițigoi în plenul Consiliului Local. (video)
Consilierul Daniel Ioniță a propus introducerea de bariere la parcarea blocurilor situate pe partea dreaptă a străzii (pe sensul spre B.P. Hasdeu), astfel încât riveranii să nu aibă de suferit în cazul în care, pentru a evita taxarea, cei care vin la piață să prefere această parcare. "Vom lua în calcul această propunere, dar să știți că noi am mai aprobat bariere și pentru alte parcări de la blocuri, dar nu am putu aplica această măsură deoarece nu am găsit unanimitate din partea membrilor asociațiilor de proprietari", a mai spus viceprimarul Adrian Pițigoi. Măsura cu taxarea parcărilor de pe Strada 1 Mai a fost gândită inițial pentru suplimentarea veniturilor Serviciului de Administrare a Pieței Centrale, dar până la urmă banii vor fi încasați integral de către Primărie, la bugetul local. Pe Strada 1 Mai sunt 22 locuri de parcare, fiecare loc de parcare fiind taxat cu 2,10 lei pe oră sau 10 lei pe zi sau 202,70 lei pe lună, acesta din urmă fiind un abonament care, însă, nu asigură și locul de parcare. De încasarea banilor se vor ocupa casierii care vor activa pe noua zonă (trei persoane fie nou-angajate sau detașate de la alte departamente, după cum se precizează în raportul de specialitate al Direcției de Investiții din Primărie, în subordinea căreia se află parcările publice).

5766 vizualizari
4

Comentarii

Campurile marcate cu * sunt obligatorii
  • Piciu 08.10.2019 09:24 Taxați, taxați! Ok. Dar un loc de parcare suplimentar când faceți?
  • mihai MIHAI 11.10.2019 11:55 OK ! E OK SA TAXATI , DAR CE FACETI CU BANIII ? UNDE SUNT PARCARILE DIN SPATELE PIETII SUPRAETAJATE SAU SUBTERANE , TAXATI ,AMENDATI , CHIAR AR FII OK SA SI RIDICATI CUM A MAI FOST ODATA .
  • mihai MIHAI 11.10.2019 11:57 REVIN !!! PE ACEL DOMN CU POMPE FUNEBRE ,CINE IL TAXEAZA CA ARE COADA PE 1 MAI DE DRICURI SI AMBULANTE , CEI CARE PLATESC NU AU LOC DE ACESTEA . LOCALA DOARME !!!
  • Viorel 13.10.2019 11:37 Nu stiu pe ce sa ne mai ia banii, hotii astia!

Actualitate

2506 vizualizari
02 aug. 2020 19:55

Cum explică reprezentanții Ocolului Silvic imaginile dezolante de la Podul cu Tei, din Câmpina

Podul cu Tei, de la marginea municipiului Câmpina, spre Șotrile, a fost una dintre zonele de agrement cele mai frumoase din jurul localității. Mai ales în perioada de înflorire a teiului, mulți, foarte mulți câmpineni, dar și oameni din alte localități veneau aici pentru aerul extrem de curat și pentru a savura parfumul plăcut al florilor de tei. Această zonă făcea parte, cândva, din parcul Castelului Voila, construit de prințul Dimitrie Barbu Știrbei, iar aici, la Podul cu Tei, se organizau petreceri populare la diferite sărbători.

1871 vizualizari
02 aug. 2020 15:44

Amenzi de până la 10.000 lei pentru nerespectarea programului impus teraselor și sălilor de jocuri de noroc

Începând din seara zilei de duminică, 2 august, intră în vigoare prevederile Hotărârii nr. 38 din 1 august 2020 a Comitetului Național pentru Situații de Urgență, care reglementează limitarea programului de lucru cu publicul pentru operatorii economici care desfășoară activități de jocuri de noroc sau terase, cluburi, baruri.

Alte stiri recente

889 vizualizari
03 aug. 2020 07:24

S-a întâmplat în Câmpina, de-a lungul timpului, la data de 3 august

Pentru anul 2020, CâmpinaTV.ro v-a pregătit un nou serial - o prezentare a evenimentelor care au avut loc în Câmpina de-a lungul timpului, în fiecare zi a anului. O altfel de prezentare a istoriei localității. Nu avem pretenția că vom reuși să "prindem" toate evenimentele în acest demers strict jurnalistic, este imposibil acest lucru, totuși vom încerca să vă aducem în atenție informații interesante despre oameni și fapte din Câmpina noastră dragă.

1732 vizualizari
02 aug. 2020 20:21

Ioan Adrian Pițigoi este candidatul Partidului Mișcarea Populară la funcția de primar al municipiului Câmpina

3 comentarii

Partidul Mișcarea Populară l-a desemnat pe Ioan Adrian Pițigoi să intre în cursa electorală pentru funcția de primar al municipiului Câmpina, la alegerile locale din 27 septembrie 2020. Ioan Adrian Pițigoi are 42 de ani, timp de două mandate a fost consilier local, iar din 2016 până în prezent este viceprimarul municipiului Câmpina. Din punct de vedere politic, este președintele Organizației PMP Câmpina, dar și secretar executiv la nivel național al aceleiași formațiuni politice.