Într-o locație superbă - Conacul Cornu 1945 din comuna Cornu, a avut loc joi seară cea de-a doua ediție a Galei "Arte pentru viitor", organizată de Asociația Părinților Elevilor de la Colegiul Național "Nicolae Grigorescu" din Câmpina.
Gala “Arte pentru educație” este un eveniment dedicat celor care, de-a lungul anului, sprijină proiectele Asociației Părinților de la CNNG, sponsori și colaboratori. De asemenea, Gala are și o componentă caritabilă, pentru că, la fel ca la prima ediție, participanții pot achiziționa lucrări de artă realizate de artiști plastici locali, dar și de elevi ai Colegiului, fondurile strânse urmând să fie folosite la viitoarele proiecte educaționale ale Asociației Părinților. Este un eveniment în care se pune mult suflet și care se desfășoară într-o atmosferă destinsă, frumoasă, emoționantă în unele momente, atmosferă la care contribuie din plin momentele artistice oferite de elevii foarte talentați de la CNNG.
La ediția din acest an a Galei momentele artistice (muzică, teatru, dans) au fost susținute de Formația Celesta (profesor coordonator Elisabeta Milea), Ilinca Alexandrescu și Maria Diaconu, Livia Pisăliță, Teodora Denisa Fodac, Alicia Stoll și micuța dansatoare Khadija Vural. Tema Galei a fost “Pirații din Caraibe”, iar în materialele video o să vedeți momente ale “piraților” de la CNNG. Și o să mai vedeți un moment special, o demonstrație a echipei de robotică de la “Grigorescu” - Team Undefined cu cel mai nou robot creat de elevi “de la zero, de la prima până la ultima piesă”, după cum a spus profesorul coordonator Constantin Chițu.
A fost o seară frumoasă, între prieteni, alături de reprezentanții Asociației Părinților aflându-se directorul CNNG - prof. Roxana Stan, managerul Casei de Cultură “Geo Bogza” - Cătălin Paraschiv, dar și soția sa, Cătălina Paraschiv, în calitate de reprezentant al Atelierului Actorului, acolo unde activează și mai mulți elevi de la Colegiul “Grigorescu”, managerii unor firme din Câmpina, care sprijină constant proiectele de la CNNG, precum și gazdele - Maria și Marian Diaconu, cei care au transformat Conacul Cornu într-un loc de poveste.
Câmpina Summer Park Music a fost unul dintre evenimentele frumoase organizate anii trecuți, pe parcursul verii, în centrul municipiului.
26 Iunie este Ziua Drapelului, eveniment marcat și la Câmpina sub un soare strălucitor, în prezența câtorva zeci de oameni.
La începutul lunii iulie, Câmpina va fi gazda primei ediții a Festivalului Național de Teatru ”Eusebiu Ștefănescu”.
24 Iunie este Ziua Universală a Iei Românești, în zi de mare sărbătoare creștină - Nașterea Sf. Ioan Botezătorul, cunoscută în popor ca Sânzienele sau Drăgaica. Momentul a fost marcat și la Câmpina în cadrul unui mic spectacol care a avut loc marți, 24 iunie, la ceas de seară, pe scena Casei de Cultură ”Geo Bogza”.