Un dezvoltator imobiliar anunță construirea a patru blocuri în Câmpina. Prețul unui apartament - minim 1.000 euro/mp

Actualitate (Categoria articolului)

Pe aproape toate site-urile importante de profil din țară este postat un anunț privind noul proiect pe care îl va realiza la Câmpina un dezvoltator imobiliar "cu renume" în România. Este vorba despre construirea a patru blocuri "într-o zonă foarte bună, în apropierea magazinelor Kaufland și Lidl, cu discuții avansate cu Mega Image, care dorește să deschidă un magazin la parterul unuia dintre blocuri". Practic, pe site-urile de imobiliare se anunță că urmează punerea în vânzare a apartamentelor care vor fi construite, cu precizarea că în 2022 vor fi predate la cheie, fiind prezentate inclusiv prețurile, de la 1.000 de euro în sus pe metru pătrat.

Un astfel de anunț nu poate să nu atragă atenție. Cine și unde construiește în Câmpina, în ce condiții, ce fel de apartamente, cât costă, cum se pot obține, dar mai ales, cine își poate permite un astfel de apartament? Încercăm să răspundem pe rând la aceste întrebări. Blocurile ar urma să fie construite pe Bulevardul Nicolae Bălcescu, nr.41, pe terenul care a aparținut societății Extrapan, în spatele Benzinăriei ETU, și care a fost cumpărat de o societate din București - MGM Development & Constructions Holding SRL. Vorbim despre una dintre multe firme din domeniul imobiliarelor, controlate de omul de afaceri israelian Yigal Zuhar. Societatea menționată a depus deja la Primăria Câmpina documentația pentru obținerea autorizației de construire. Și revenim la cele patru blocuri - acestea ar urma să aibă patru etaje sau cinci etaje (etaj retras), în total 200 de locuințe, magazine la parter, 250 locuri de parcare (în subteran). Etapa I înseamnă construirea primului bloc, cu 26 spații locative și 44 locuri de parcare.
“Proiect definitivat, blocurile vor avea atât garsoniere, cât și apartamente cu 2, 3 sau 4 camere și penthouse la ultimul etaj, suprafețele fiind diferite, dar în general sunt apartamente generoase, spații mari, luminoase, moderne; calitatea materialelor va fi ridicată existând posibilitatea alegerii finisajelor de către beneficiar; se poate da avans cu antecontract notarial în momentul în care situația actelor va permite (vor fi eliberate autorizația de construcție și avizele necesare) sau se poate face o rezervare direct la dezvoltator pe loc cu numai 500 euro, oferind posibilitatea clientului să își aleagă apartamentul dorit și, cel mai important, vederea către ce punct cardinal dorește” - după cum se menționează în anunțul de pe site-urile de imobiliare.
Și iată câteva exemple de prețuri, conform tabelului atașat anunțului:
- garsonieră: 46,6 mp - 57.720 euro; 46,1 mp - 57.395 euro
- apartament 2 camere: între 63 mp și 76 mp, preț între 79.885 euro și 93.665 euro
- apartament 3 camere: între 97 mp și 178,8 mp, preț între 119.925 euro și 172.835 euro
- apartament 4 camere: 114,9 mp - 142.155 euro
Toate unitățile locative au balcon, unele apartamente având terase.
Faptul că acest anunț a fost publicat pe site-urile specialitate înainte de demararea lucrărilor la noile blocuri, chiar înainte de obținerea autorizației de construire, poate însemna și o testare a pieței.
(Foto de pe lajumate.ro)

5918 vizualizari
5

Comentarii

Campurile marcate cu * sunt obligatorii
  • tudy 23.10.2021 14:14 cine in campina isi permite astfel de preturi? si preturile astea sigur o sa creasca artificial preturile din campina, ca doar nu vand prostii din campina cu 50 de mii cand astia vor sa vanda cu 90 de mii
  • Marin 23.10.2021 15:48 La prețurile afișate va doresc să stați cu ele mult și bine,sunt mai scumpe ca în Spania
  • Rammstein 23.10.2021 15:51 A început cooperativa Nufărul să lucreze. .!!..vin banii de la centru pentru programul de dezvoltare așa pe șest...că doar președintele consiliului județean e la locul potrivit ....
  • Focseneanu Carmen Doina 24.10.2021 10:44 Nu știu cine și-ar putea permite aceste preturi exorbitante. Sunt mai scumpe decât în București. Nu se găsesc nici locuri de munca rezonabil plătite în Câmpina. Sunt curioasa sa vad cati clienți va avea investitorul. Poate sa aibă clienți din București sa locuiască în week-end. Oamenii cu venituri modeste sau amărâții nu au drepturi și șanse la nimic. Primăria a dat gratis terenuri în cartiere rezidențiale tot la cei bogați care-și permit vile cu etaj și care practic unii nici nu locuiesc tot timpul în vilele construite doar vin în week-end. Restul amărâților nu au șanse sa obțină un teren și să-și facă o locuință modesta. În Câmpina terenul e f. scump, practic dacă nu ai teren e greu să-ți incropesti o locuință.
  • MF 24.10.2021 14:41 Adevaratii ''dezvoltatori imobiliari'' ar fi aceia care ar investi in cumpararea si reabilitarea locuintelor existente, mai ales la case. Ca sunt cu sutele nefolosite sau parasite. Orice constructor de noi locuinte colective intr-un oras / un judet / o tara cu populatia in scadere si cu media de doar 2 persoane pe locuinta, nu se poate numi ''dezvoltator'', ci mai degraba ''involuator''. Incurajarea de noi locuinte, si mai ales a proiectelor de noi locuinte colective, este solutia facila, usor de urmat, care insa duce treptat la inmultirea locuintelor individuale nefolosite, la parasirea fondului locativ vechi, si prin aceasta la incurajarea degradarii arhitecturale si identitare a orasului nostru. Daca nu vom gandi o strategie in directia opusa (descurajarea noilor constructii rezidentiale si incurajarea reabilitarilor celor existente), in cateva generatii va disparea treptat toata arhitectura veche a orasului nostru, si odata cu ea personalitatea si specificul sau: urmasii nostri vor fi poate mai bogati, insa nu vor mai avea decat un oras uniform, banal, neatractiv si stresant, si chiar daca vor fi conditii economice superioare, campinenii plecati in lumea larga (pe care azi ni-i dorim inapoi) nu vor mai avea la ce sa revina - atractivitatea orasului va fi de domeniul istoriei. Cu fiece nou bloc construit, ne distrugem o strada de case cu personalitate, ne mai stergem o pagina din ceea ce suntem si ne mai apropiem de un viitor de colaps sufletesc.

Actualitate

375 vizualizari
19 apr. 2024 22:01

BEJ Prahova a respins contestația PSD privind numirea reprezentanților PNL în birourile electorale locale, inclusiv la Câmpina

În ziua desemnării reprezentanților partidelor politice în birourile electorale din fiecare localitate, PSD a depus o contestație. Contestația, formulată la nivelul fiecărei localități din Prahova, cu excepția comunei Izvoarele, dar având aceeași temă, a fost analizată la nivelul Biroului Electoral Județean Prahova și ulterior respinsă.

499 vizualizari
19 apr. 2024 21:02

Biroul Electoral Câmpina a fost completat cu reprezentanții partidelor

2 comentarii

În cursul zilei de vineri, 19 aprilie, conform calendarului electoral, a fost realizată completarea Biroului Electoral de Circumscripție Câmpina cu reprezentanții formațiunilor politice.

Alte stiri recente

268 vizualizari
20 apr. 2024 13:40

Liga A Prahova, etapa a 25-a. Rezultate și clasament

Sâmbătă au avut loc primele meciuri din cadrul etapei a 25-a din Liga A Prahova. Iată rezultatele înregistrate până acum și clasamentul la zi:

62 vizualizari
19 apr. 2024 17:22

HIDRO PRAHOVA SA - Buletin informativ privind calitatea apei în Prahova, emis în data de 19 aprilie 2024

Societatea HIDRO PRAHOVA SA informează abonații și autoritățile locale din aria de operare că apa distribuită se încadrează în parametrii de potabilitate, conform cerințelor Ordonanței nr. 7 din 18 ianuarie 2023 emisă de Guvernul României, cu modificările și completările ulterioare.