Pentru anul 2020, CâmpinaTV.ro v-a pregătit un nou serial - o prezentare a evenimentelor care au avut loc în Câmpina de-a lungul timpului, în fiecare zi a anului. O altfel de prezentare a istoriei localității. Nu avem pretenția că vom reuși să "prindem" toate evenimentele în acest demers strict jurnalistic, este imposibil acest lucru, totuși vom încerca să vă aducem în atenție informații interesante despre oameni și fapte din Câmpina noastră dragă.
12 septembrie...
1931 – Avea loc o șezătoare literară la Sala Monovici, cu participarea scriitorilor Cincinat Pavelescu, Ion Minulescu (foto), George Gregorian, Ion Focșeneanu, Constantin Stelian, Alexandru Tudor Miu, Simion Stolnicu, Eugen Jebeleanu și a solistei Alice Viardot Garcia, de la Opera din Monte Carlo.
1998 – Meci în Divizia B, Cimentul Fieni – Poiana Câmpina 3-1, unicul gol al poienarilor fiind marcat de Orlando Gheorghe. Arbitrul partidei a fost bucureșteanul Gheorghe Veriveș.
2004 – La Școala de Agenți de Poliție ”Vasile Lascăr” Câmpina începea vizita unei delegații de specialiști austrieci din cadrul OSCE.
2009 – Avea loc o etapă de campionat național de motocros. Rezultatele sportivilor de la cluburile câmpinene: Zoltan Fazekaș (Lido) – locul 1 la categoria MX2; Adrian Badea și Zsolt Bocsor (Lido) – locul III la categoria amatori. De la clubul Xtreme Racing - Sebastian Strechioiu – locul 7, Ciprian Pană – locul 9, Marcel Vișoiu – locul 15, toți la amatori.
(Pentru documentarea acestui serial cu date din istoria Câmpinei am folosit mai multe surse - de la monografiile lui Stoica Teodorescu și Silviu Dan Cratochvil, la alte volume despre istoria Câmpinei ale unor autori precum Alin Ciupală, Șerban Băleanu, Eduard Iosifescu, Ion Șovăială, Simona Luncașu, Marian Dulă și până la diverse articole de presă.)
Anul acesta au intrat în vigoare prevederile Ordonanței de Guvern nr.92/2021 cu privire la colectarea selectivă a deșeurilor din materiale textile.
În fiecare weekend, la piața locală din comuna Provița de Jos, printre telemea, burduf, cașcavea, ouă, legume și fructe de sezon, se face tot mai remarcată o comoară dulce: mierea din Provița de Jos.
Fundația Zamolxes Câmpina a organizat un schimb de experiență pentru tineret, intitulat “Water - The Source of Life”, în cadrul programului Erasmus+, la Centrul Cultural pentru Tineret din Câmpina, în perioada 24 aprilie - 3 mai 2025.
În Câmpina, dar și în comunele din împrejurimi, sunt multe locuri și monumente care ar merita mai multă atenție, ceea ce le-ar aduce, foarte probabil, mai multă atractivitate turistică. Spre beneficiul întregii comunități. Unul dintre aceste monumente este Crucea Domnitorului de la Melicești, sat al comunei Telega.