Extinderea sistemului de supraveghere video din Câmpina va începe cu platformele pentru colectarea selectivă a deșeurilor

Actualitate (Categoria articolului)

În momentul de față, în municipiul Câmpina există mai multe zone supravegheate video, centrul de monitorizare fiind la sediul Poliției Locale. Administrațiaa locală și-a propus extinderea sistemului de supraveghere video la nivelul întregii localități, iar primul segment care va intra în monitorizare este cel al zonelor unde se află platformele pentru colectarea selectivă a deșeurilor reciclabile.

”Cea mai mare parte a proiectului de extindere a sistemului de supraveghere video va fi realizată cu fonduri europene. Am împărțit întregul oraș, iar în prima parte a acestui proiect, pe care o vom realiza din fonduri proprii, pentru că nu avem timp să așteptăm fonduri europene, vom instalata sisteme de monitorizare video în zona patformelor de colectare selectivă a deșeurilor recicilabile. Este o mare problemă cu care ne confruntăm și încercăm ca prin această monitorizare să sensibilizăm acel procent din populație, care încă mai aruncă la voia întâmplării aceste deșeuri, să le colecteze selectiv. Sumele pe care le plătim pentru salubritate, atât operatorului, cât și către Fondul de Mediu, sunt foarte mari, iar aceasta este una dintre măsurile prin care încercăm să reducem aceste sume pentru care nici operatorul de salubritate, nici cei de la Mediu nu au absolut nicio vină. Apoi, cu fonduri europene ne propunem să extindem sistemul de supraveghere video la nivelul întregii localități, inclusiv spre zonele sensibile, unde se aruncă tone de gunoaie - albiile râurilor Prahova, Doftana și pârâului Câmpinița, până la limita localității”, a precizat Alin Moldoveanu, primarul municipiului Câmpina, în cadrul interviului amplu pe care ni l-a acordat zilele trecute și pe care îl regăsiți integral aici.
Proiectul de extindere a sistemului de supraveghere video se va afla pe lista investițiilor pe care consilierii câmpineni o vor dezbate și aproba odată cu votarea bugetului local pentru 2021.

3419 vizualizari
1

Comentarii

Campurile marcate cu * sunt obligatorii
  • Catalin 07.02.2021 11:27 Primăria ar trebui sa rezolve în primul rând problema copiilor care cerșesc in zonele comerciale ale orașului. Orice demers legal. În ultimă instanță părinții acestor copii ar trebui decăzuți din drepturi. Acești copii fie vor fi recuperați pentru societate, fie vor fi viitorii infractori ai orașului. Abia la sfârșitul listei este căutatul de tip securist in gunoiul oamenilor.

Actualitate

389 vizualizari
19 apr. 2024 08:57

Primim de la cititori. Încă unul care are nevoie de... două locuri de parcare

Un cititor CâmpinaTV.ro ne-a transmis pe numărul de whatsapp 0733.388.425 o imagine surprinsă zilele trecute în parcarea Complexului comercial Kaufland, din Câmpina.

1300 vizualizari
18 apr. 2024 21:41

Accident spectaculos pe DN1, la Comarnic. Patru persoane au avut nevoie de asistență medicală

Joi seară, în jurul orei 19.20, pe DN1, la Comarnic, a avut loc un accident rutier, în care au fost implicate două autoturisme, în care se aflau patru persoane, inclusiv un copil.

Alte stiri recente

467 vizualizari
19 apr. 2024 09:34

”Dosarele X” la AJF Prahova. O echipă a câștigat un meci fără a avea legitimațiile jucătorilor!

Orice scenariu de film oricât de SF ar fi, pălește în fața unor realități mioritice. Un exemplu recent a fost oferit de Asociația Județeană de Fotbal Prahova, care a reinventat legile și logica și ale cărei decizii sunt de domeniul... ”Dosarelor X”.

1385 vizualizari
18 apr. 2024 21:12

Patru noi titluri naționale pentru sportivii de la Barracuda Câmpina, la Naționalele de natație

După ce au făcut senzație în prima zi a Campionatului Național de Natație, care are loc la Otopeni, cu rezultatele lor excepționale, sportivii de la Barracuda Câmpina, pregătiți de profesorul Gabriel Cojocaru, au reușit și joi, 18 aprilie, în a doua zi a Naționalelor, performanțe remarcabile, inclusiv patru titluri naționale și alte două clasări pe podium.