Pe 19 ianuarie 2022, Înalta Curte de Casație și Justiție a pronunțat sentința în dosarul în care părți sunt Spitalul Municipal Câmpina și Clinica Romgermed din București. Sentința irevocabilă este în favoarea Spitalului Municipal Câmpina și pune capăt unui proces început în anul 2011.
Astfel, prin sentința Înaltei Curți se ”constată nulitatea cererii de recurs declarate de Romgermed împotriva sentinței 272 din 2 iulie 2021 a Curții de Apel Ploiești”. De asemenea, instanța ”obligă Romgermed la plata către Spitalul Municipal Câmpina a cheltuielilor de judecată în cuantum de 2.000 lei”. Prin sentința Curții de Apel Ploiești se respingea ca neîntemeiată cererea formulată de Romgermed.
”A fost un adevărat război foarte lung pe care Spitalul Municipal Câmpina l-a dus cu această clinică din București. Mă bucur că s-a terminat și s-a terminat cu bine pentru Spitalul Municipal, dar și pentru Câmpina. Pierderea acestui proces ar fi însemnat plata către clinica respectivă a sumei de patru milioane lei, adică patruzeci de miliarde lei vechi. Din fericire, am câștigat și sunt doi oameni cărora trebuie să le mulțumesc în mod special - Eliade Văcărescu, polițist, cel care a investigat la început contractul cu Romgermed, precum și avocatei Raluca Nanu, care ne-a reprezentat în instanță”, ne-a declarat dr. Călin Tiu, managerul Spitalului Municipal Câmpina.
Istoria colaborării dintre Spitalul Municipal Câmpina și Romgermed a început pe 9 aprilie 2008, atunci când între cele două părți se încheia contractul de asociațiune în participațiune nr. 1.232. Prin acest contract, Romgermed prelua serviciile de laborator în anumite condiţii. Contractul s-a dovedit a fi foarte păgubos pentru Spitalul Municipal, pentru serviciile prestate, Romgermed încasând lunar 100.000 lei, fără a-şi respecta, însă, partea sa de obligaţii. De exemplu, dotarea cu echipamente specifice a laboratorului şi suportarea costurilor cu personalul. Suma era uriaşă, iar spitalul din Câmpina nu era singurul din ţară căruie i s-a impus de la Bucureşti, la momentul respectiv, încheierea unui astfel de contract. În cele din urmă, după ce s-au dovedit o serie de falsuri, contractul a fost reziliat. În acest ultim proces, părți în cauză erau și Consiliul Local și Primăria Câmpina, în calitate de intimat.
În cele din urmă, sentința pronunțată zilele trecute de Înalta Curte de Casație și Justiție pune capăt acestui lung război dintre Spitalul Municipal Câmpina și clinica bucureșteană Romgermed.
La Consiliul Județean a fost semnat astăzi, 3 iulie 2025, contractul privind "Execuția rețelelor de alimentare cu apă și canalizare în Câmpina și Poiana Câmpina", parte a Proiectului regional de dezvoltare a infrastructurii de apă și apă uzată din județul Prahova.
Mai mulți câmpineni ne-au transmis că pe Strada B.P. Hasdeu, la blocul din apropierea intersecției de la ”Răcitor”, există câțiva brazi uscați care pun în pericol trecătorii, dar și locatarii.
Pe 8 iulie 1988, adică acum 37 ani, la Câmpina se deschidea Forumul Național al Pionierilor, în prezența președintelui Organizației Naționale a Pionierilor, Poliana Cristescu, soția lui Nicu Ceaușescu.
Unul dintre proiectele importante pentru fluidizarea traficului rutier pe DN1 este realizarea unui sens giratoriu la intrarea în comuna Bănești, la intersecția cu drumul spre satul Urleta.