Spitalul Municipal Câmpina a câștigat, la Înalta Curte, procesul cu Romgermed, cu o miză de 4 milioane lei

Actualitate (Categoria articolului)

Pe 19 ianuarie 2022, Înalta Curte de Casație și Justiție a pronunțat sentința în dosarul în care părți sunt Spitalul Municipal Câmpina și Clinica Romgermed din București. Sentința irevocabilă este în favoarea Spitalului Municipal Câmpina și pune capăt unui proces început în anul 2011.

Astfel, prin sentința Înaltei Curți se ”constată nulitatea cererii de recurs declarate de Romgermed împotriva sentinței 272 din 2 iulie 2021 a Curții de Apel Ploiești”. De asemenea, instanța ”obligă Romgermed la plata către Spitalul Municipal Câmpina a cheltuielilor de judecată în cuantum de 2.000 lei”. Prin sentința Curții de Apel Ploiești se respingea ca neîntemeiată cererea formulată de Romgermed.
”A fost un adevărat război foarte lung pe care Spitalul Municipal Câmpina l-a dus cu această clinică din București. Mă bucur că s-a terminat și s-a terminat cu bine pentru Spitalul Municipal, dar și pentru Câmpina. Pierderea acestui proces ar fi însemnat plata către clinica respectivă a sumei de patru milioane lei, adică patruzeci de miliarde lei vechi. Din fericire, am câștigat și sunt doi oameni cărora trebuie să le mulțumesc în mod special - Eliade Văcărescu, polițist, cel care a investigat la început contractul cu Romgermed, precum și avocatei Raluca Nanu, care ne-a reprezentat în instanță”, ne-a declarat dr. Călin Tiu, managerul Spitalului Municipal Câmpina.
Istoria colaborării dintre Spitalul Municipal Câmpina și Romgermed a început pe 9 aprilie 2008, atunci când între cele două părți se încheia contractul de asociațiune în participațiune nr. 1.232. Prin acest contract, Romgermed prelua serviciile de laborator în anumite condiţii. Contractul s-a dovedit a fi foarte păgubos pentru Spitalul Municipal, pentru serviciile prestate, Romgermed încasând lunar 100.000 lei, fără a-şi respecta, însă, partea sa de obligaţii. De exemplu, dotarea cu echipamente specifice a laboratorului şi suportarea costurilor cu personalul. Suma era uriaşă, iar spitalul din Câmpina nu era singurul din ţară căruie i s-a impus de la Bucureşti, la momentul respectiv, încheierea unui astfel de contract. În cele din urmă, după ce s-au dovedit o serie de falsuri, contractul a fost reziliat. În acest ultim proces, părți în cauză erau și Consiliul Local și Primăria Câmpina, în calitate de intimat.
În cele din urmă, sentința pronunțată zilele trecute de Înalta Curte de Casație și Justiție pune capăt acestui lung război dintre Spitalul Municipal Câmpina și clinica bucureșteană Romgermed.

6975 vizualizari

Comentarii

Campurile marcate cu * sunt obligatorii

Actualitate

45 vizualizari
27 iun. 2022 17:53

BAC 2022. Cele patru eleve de 10 din Câmpina sunt de la ”Grigorescu” și toate își doresc să urmeze facultatea în România

Câmpina are patru eleve cu media 10 la examenul de Bacalaureat, sesiunea iunie - iulie 2022. Toate sunt de la Colegiul Național ”Nicolae Grigorerscu”: Ana Maria Gheorghiu Goga - de la profilul Științe Sociale, Anisia Mantu - de la profilul Filologie, Miruna Plopeanu și Bianca Buzilă - de la profilul Științele Naturii.

211 vizualizari
27 iun. 2022 17:38

73,65% promovabilitatea la bacalaureat 2022 în Câmpina, înainte de contestații. Patru eleve au obținut media 10

Pe site-ul Ministerului Educației și la centrele de examinare au fost afișate astăzi, luni, 27 iunie, rezultatele la prima sesiune a bacalaureatului 2022. La nivelul municipiului Câmpina, rata de promovabilitate este de 73,65% cu patru procente mai mare față de promovabilitatea de anul trecut și cu 11 procente mai mare față de 2020. În cifre absolute, situația de la această sesiune a bacalaureatului este următoarea: 534 elevi s-au înscris la bacalaureat (462 din promoția curentă și 72 din promoțiile anterioare). 14 elevi dintre cei înscriși nu s-au mai prezentat la examen, 137 au fost respinși (având media generală sub 6), iar 383 elevi au promovat examenul. Patru eleve au obținut media generală 10 la bacalaureat, toate patru fiind de la Colegiul Național “Nicolae Grigorescu”: Ioana Bianca Buzilă, Cristina Miruna Plopeanu, Ana Maria Gheorghiu Goga și Anisia Mantu.  

Alte stiri recente

1214 vizualizari
26 iun. 2022 23:00

Marius Vasile - vicecampion național în proba de aruncarea greutății, la tineret

În a doua zi a Campionatului Național de Atletism pentru Seniori și Tineret, care au avut loc la Craiova, pe arena ”Nicolae Mărășescu”, atleții câmpineni au câștigat noi medalii, cea mai strălucitoare fiind obținută de Marius Vasile (antrenor Mihaela Marin), legitimat la CSM Brașov. 

1792 vizualizari
26 iun. 2022 21:39

Câmpineanca Ioana Plăvan a câștigat titlul național la seniori, în proba de aruncarea suliței

La finala Campionatului Național de Atletism pentru Seniori și Tineret, care a avut loc în week-end la Craiova, pe arena ”Nicolae Mărășescu”, proba de aruncarea suliței a fost câștigată de Ioana Plăvan.