Spitalul Municipal Câmpina a câștigat, la Înalta Curte, procesul cu Romgermed, cu o miză de 4 milioane lei

Actualitate (Categoria articolului)

Pe 19 ianuarie 2022, Înalta Curte de Casație și Justiție a pronunțat sentința în dosarul în care părți sunt Spitalul Municipal Câmpina și Clinica Romgermed din București. Sentința irevocabilă este în favoarea Spitalului Municipal Câmpina și pune capăt unui proces început în anul 2011.

Astfel, prin sentința Înaltei Curți se ”constată nulitatea cererii de recurs declarate de Romgermed împotriva sentinței 272 din 2 iulie 2021 a Curții de Apel Ploiești”. De asemenea, instanța ”obligă Romgermed la plata către Spitalul Municipal Câmpina a cheltuielilor de judecată în cuantum de 2.000 lei”. Prin sentința Curții de Apel Ploiești se respingea ca neîntemeiată cererea formulată de Romgermed.
”A fost un adevărat război foarte lung pe care Spitalul Municipal Câmpina l-a dus cu această clinică din București. Mă bucur că s-a terminat și s-a terminat cu bine pentru Spitalul Municipal, dar și pentru Câmpina. Pierderea acestui proces ar fi însemnat plata către clinica respectivă a sumei de patru milioane lei, adică patruzeci de miliarde lei vechi. Din fericire, am câștigat și sunt doi oameni cărora trebuie să le mulțumesc în mod special - Eliade Văcărescu, polițist, cel care a investigat la început contractul cu Romgermed, precum și avocatei Raluca Nanu, care ne-a reprezentat în instanță”, ne-a declarat dr. Călin Tiu, managerul Spitalului Municipal Câmpina.
Istoria colaborării dintre Spitalul Municipal Câmpina și Romgermed a început pe 9 aprilie 2008, atunci când între cele două părți se încheia contractul de asociațiune în participațiune nr. 1.232. Prin acest contract, Romgermed prelua serviciile de laborator în anumite condiţii. Contractul s-a dovedit a fi foarte păgubos pentru Spitalul Municipal, pentru serviciile prestate, Romgermed încasând lunar 100.000 lei, fără a-şi respecta, însă, partea sa de obligaţii. De exemplu, dotarea cu echipamente specifice a laboratorului şi suportarea costurilor cu personalul. Suma era uriaşă, iar spitalul din Câmpina nu era singurul din ţară căruie i s-a impus de la Bucureşti, la momentul respectiv, încheierea unui astfel de contract. În cele din urmă, după ce s-au dovedit o serie de falsuri, contractul a fost reziliat. În acest ultim proces, părți în cauză erau și Consiliul Local și Primăria Câmpina, în calitate de intimat.
În cele din urmă, sentința pronunțată zilele trecute de Înalta Curte de Casație și Justiție pune capăt acestui lung război dintre Spitalul Municipal Câmpina și clinica bucureșteană Romgermed.

7837 vizualizari

Comentarii

Campurile marcate cu * sunt obligatorii

Actualitate

39 vizualizari
24 apr. 2024 09:02

Pe 15 iunie 2024, un nou examen de admitere la Școala de Poliție Câmpina. Înscrierile au început miercuri, 24 aprilie

1.340 locuri sunt scoase la concurs la Școala de Agenți de Poliție ”Vasile Lascăr” Câmpina în sesiunea care a început miercuri, 24 aprilie, și va avea examenul pe 15 iunie.

1101 vizualizari
19 apr. 2024 22:01

BEJ Prahova a respins contestația PSD privind numirea reprezentanților PNL în birourile electorale locale, inclusiv la Câmpina

În ziua desemnării reprezentanților partidelor politice în birourile electorale din fiecare localitate, PSD a depus o contestație. Contestația, formulată la nivelul fiecărei localități din Prahova, cu excepția comunei Izvoarele, dar având aceeași temă, a fost analizată la nivelul Biroului Electoral Județean Prahova și ulterior respinsă.

Alte stiri recente

1721 vizualizari
22 apr. 2024 21:37

Lansare la Ploiești. Bogdan Ene este candidatul Alianței Dreapta Unită la Primăria Câmpina

Luni seară, la Ploiești, a avut loc lansarea candidaților Alianței Dreapta Unită - USR - PMP - Forța Dreptei - pentru alegerile locale din 9 iunie, la nivelul județului Prahova.

1462 vizualizari
22 apr. 2024 20:14

La Câmpina, organizația Partidului ProRomânia a trecut la PSD. Președintele Liviu Davidescu este pe lista pentru Consiliul Local

La Câmpina, una dintre mișcările politice interesante de pe ultima sută de metri înaintea depunerii candidaturilor pentru alegerile locale a fost realizată de Partidul ProRomânia.