CONTACT

Redeschiderea chioșcului cu artificii în centrul Câmpinei creează, din nou, probleme. Autoritățile stau cu mâinile în sân!

- Actualitate -

Redeschiderea chioșcului cu artificii în centrul Câmpinei creează, din nou, probleme. Autoritățile stau cu mâinile în sân!

Mult prea devreme, de la 1 noiembrie 2023, s-a redeschis în centrul Câmpinei, în zona Pieței Centrale, chioșcul la care se vând în fiecare an artificii, petarde, pocnitori și tot felul de materiale pirotehnice.

Odată cu redeschiderea acestui chioșc, au apărut și problemele pentru mulți câmpineni. Când ți-e lumea mai dragă și liniștea mai dulce, se găsește câte un individ a cărui singură bucurie, probabil, este să facă zgomot, să arunce o petardă sau să lanseze artificii. Se duce pe Apa Sâmbetei toată liniștea omului, animalele de companie devin extrem de agitate și totul, pentru ce? Doar pentru bucuria unora care doar așa știu să se distreze, aruncând cu petarde și doar pentru că autoritățile acceptă comercializarea acestor produse cu aproape două luni înaintea sfârșitului de an, singurul moment în care, după lege, este permisă utilizarea petardelor și artificiilor.
Rețelele de socializare, pe grupurile dedicate Câmpinei, s-au umplut deja cu zeci de mesaje, care reclamă folosirea abuzivă a acestor materiale. ”Pe Str. Schelelor bubuie într-o mare veselie artificii și petarde XXL. Aseară au continuat până la miezul nopții, acum au început din nou. Mai avem autorități publice locale în Câmpina sau fiecare clan face ce poftește?!”, a scris un câmpinean în cursul zilei de sâmbătă pe Facebook. Și este doar un exemplu...

Iată ce prevede legislația în vigoare (Legea 126/1995 și HG 95/2011).
Persoanele cu vârsta de cel puțin 16 ani pot deține și utiliza materiale pirotehnice de divertisment care prezintă un risc scăzut și un nivel de zgomot neglijabil doar în spaţii restrânse sau în interiorul clădirilor cu destinaţia de locuinţă. În categoria materialelor cu risc scăzut și un nivel de zgomot neglijabil intră: focuri bengale, chibrituri bengale, pocnitori de Crăciun, jerbe, pocnitoripentru petreceri, granule scânteietoare, pocnitori cu confeti, bobițe explozive.
În exterior, în spații deschise, materialele pirotehnice (inclusiv petardele, pocnitorile, jerbele, bateriile etc) pot fi folosite doar de pirotehnicieni și doar în anumite ocazii.
Nerespectarea acestor prevederi legale reprezintă contravenție și se sancționează cu amenzi cuprinse între 5.000 și 7.500 de lei.
Articolele pirotehnice pot fi utilizate “numai cu luarea măsurilor de protejare a persoanelor, bunurilor materiale, animalelor şi a mediului”.


05 Nov 2023 10:42 2809 vizualizari


Comentarii






  • 05.11.2023 13:52 Alex Autoritățile se plâng ca nu-s bani la “pușculiță” dar evită să amendeze. DE CE bubuie mizeriile astea de pe acum?! Poliția, alooo poliția….
  • 05.11.2023 11:57 Tache Poliție locală și Națională inutilă,care fac doar panda plus firma de paza privată in Piata plătiți degeaba.,ăștia cu petarde ung unde trebuie dinainte de tandemul MDPP,troli online care știu doar să înjure sub anonimat Campinatv.Un oraș mediocru plin de pensionari și de oameni care jignesc și fac mistouri.La tot pasul.Toate astea se fac pe banii noștrii.Luati atitudine și dacă va băgați în troaca,aveți grijă în jur.Apar prieteni care credeați că nu există!
2103 vizualizari 03 May 2024 21:11 Primim de la cititori. Gata-gata să nu încapă nici pe două locuri de parcare!

Primim de la cititori. Gata-gata să nu încapă nici pe două locuri de parcare!

Un cititor CâmpinaTV.ro ne-a transmis pe numărul de whatsapp 0733.388.425 o imagine surprinsă zilele trecute în parcarea centrului comercial Kaufland din Câmpina.

citeste mai mult
2978 vizualizari 03 May 2024 17:09 Terenul de pe Strada Sondei, unde a existat o... sondă, ar putea deveni parcare

Terenul de pe Strada Sondei, unde a existat o... sondă, ar putea deveni parcare

La ședința ordinară a Consiliului Local Câmpina de la finalul lunii aprilie, consilierul Cosmin Raț a venit cu o propunere care poate aduce 20-25 locuri de parcare pe Strada Sondei.

citeste mai mult
3920 vizualizari 03 May 2024 16:46 Accident cu urmări spectaculoase la Câmpina. O mașină a retezat un stâlp de beton

Accident cu urmări spectaculoase la Câmpina. O mașină a retezat un stâlp de beton

Noaptea trecută, pe Bulevardul Carol I, chiar pe linia dreaptă din cartierul Câmpinița, a avut loc un accident de circulație soldat - din fericire - doar cu pagube materiale.

citeste mai mult
3455 vizualizari 02 May 2024 22:11 Georgeta Popescu este noul consilier personal al primarului municipiului Câmpina, Alin Moldoveanu

Georgeta Popescu este noul consilier personal al primarului municipiului Câmpina, Alin Moldoveanu

De la 1 mai, Cătălin Paraschiv a devenit manager al Casei de Cultură ”Geo Bogza” Câmpina, în urma câștigării unui concurs, astfel că postul de consilier personal al primarului Alin Moldoveanu, ocupat de acesta până la finalul lunii aprilie, a rămas vacant.

citeste mai mult
Actualitate Politică Social Eveniment Interviuri Sănătate Editorial Sport Anunțuri Joburi Turism

Termeni și condiții - Politica de confidențialitate - Politica cookies
© 2024 Câmpina TV