În scurta, dar zbuciumata sa existență, CS Câmpina nu a prezentat niciodată un raport de activitate, deși avea această obligație trimestrial, cel puțin în fața Consiliului Local. Conducerea CS Câmpina nu a excelat niciodată la capitolul comunicare, nu a existat transparență deși, vă reamintim, este un club finanțat din bani publici. Primul raport de activitate va fi prezentat în ședința de marți, 19 decembrie, a CL Câmpina. Lăsând la o parte lipsa de modestie, credem că avem partea noastră de "vină" în această poveste. Dacă nu scriam în mod repetat despre problemele de la CS Câmpina, oare mai cerea cineva clubului un raport de activitate?
Cel mai importante precizări le aşteptam pe marginea litigiului pierdut cu HM Junior la toate instanţele sportive naţionale, Comisia de Recurs a FRF pronunţându-se la începutul acestei luni „definitiv şi executoriu pe plan naţional” asupra verdictului. Conform acestuia, se menţine hotărârea Comisiei pentru Statutul şi Transferul Jucătorului din cadrul AJF Prahova, CS Câmpina trebuind să achite clubului HM Junior suma de 24.000 lei pentru formarea a nouă dintre jucătorii transferaţi în vara anului trecut şi să-i înapoieze pe ceilalţi nouă. Nu discutăm aici cine are dreptate. Am fost singurii care am prezentat acest subiect de la început. CS Câmpina a reuşit să piardă dintr-un motiv pe care nici nu știm cum să-l numim pentru a nu jigni pe nimeni un litigiu în care are dreptate!
În schimb, Adrian Stoican are o altă părere despre acest litigiu, pe care o expune în raportul către Consiliul Local: „În prezent, Comitetul Director al CS Câmpina analizează litigiul cu HM Junior pierdut la Comisia de Recurs a FRF, dar cu siguranţă vom folosi toate căile de atac pe care le avem pentru a rezolva această situaţie”! Oare nici măcar juristul din Comitetul Director, însuşi directorul Direcţiei Juridice din Primăria Câmpina, Iulian Anton, nu a reuşit să-i explice lui Stoican că litigiul a fost pierdut „definitiv şi executoriu pe plan naţional”?! Ce ar trebui să înţelegem din punctul de vedere al lui Stoican? Se pregăteşte să meargă în Elveţia, la Tribunalul pentru Arbitraj Sportiv de la Lausanne? Sau are de gând să nu respecte o hotărâre a Federaţiei Române de Fotbal, care este executorie?! În ambele cazuri, Consiliul Local are datoria să oprească acest spectacol absolut jenant.
Tot în legătură cu acest litigiu, în raport nu se explică nicăieri cum a fost angajată avocata Anca Mitulcă pentru acest caz, fără aprobarea Consiliului Local, aşa cum prevede legea. De asemenea, în bugetul clubului, aprobat tot de Consiliul Local, nu există nicio prevedere pentru cheltuieli judiciare. Ceea ce înseamnă fie că avocata a făcut voluntariat, fie a fost plătită prin deturnare de fonduri, fie a fost plătită la negru. Asta, într-o instituție publică, finanțată din bani publici.
Şi ar mai fi un lucru interesat care reiese din raportul care va fi prezentat marţi Consiliului Local. Potrivit acestui document, de la înfiinţarea clubului au fost angajați mai mulţi antrenori: Roberto Opatchi, Claudiu Dumitrescu, Daniel Zecheru (la secţia fotbal), Carmen Herea (la secţia de nataţie) şi Cristina Podgieter (la secţia baschet). Dintre toţi, doar Roberto Opatchi a dat concurs. În cazul celorlalți, nu se știe cum au fost angajați. Nu le contestăm profesionalismul, departe de noi, atragem doar atenția că este vorba despre un club sportiv al administrației locale, iar în administrația publică, potrivit legii, angajările se fac doar pe bază de concurs. În raport se mai precizează că secţia de nataţie şi-a început activitatea, dar nu se menționează faptul că nu există antrenor, Carmen Herea plecând din club la scurt timp după angajare. Și atunci, cine este instructorul de înot care se ocupă de cei 34 de copii de la secția respectivă?
Sunt multe prea multe semne de întrebare pentru un club atât de mic. Preşedintele Adrian Stoican pare complet depăşit de această funcţie, una dintre motivaţii fiind, probabil, aceea că trebuie să-şi aloce timp preţios şi pentru o altă normă întreagă, tot în sistemul bugetar, fiind profesor de educaţie fizică la Şcoala Gimnazială Filipeşti de Târg. Acum, mingea este în terenul Consiliului Local. Dacă până acum s-a tot ocolit subiectul sau au fost doar întrebări, poate ar fi momentul să se ia o decizie!
Sâmbătă după-amiază, pe șantierul Autostrăzii A7, în zona Dumbrava - Albești, a avut loc o explozie soldată, din păcate, cu moartea unui bărbat de 57 ani.
Sâmbătă după-amiază, pe DN1, între Ploiești și Câmpina, pe raza orașului Băicoi, a avut loc un accident rutier în care au fost implicate trei autovehicule. O tânără de 22 ani a ajuns la spital.
Pe 24 octombrie s-au împlinit doi ani de la jaful de un milion de euro care a avut loc la Câmpina.
Chiar dacă noua administrație locală, rezultată în urma alegerilor din 9 iunie, și-a intrat deja ”în pâine”, totuși, noi vom continua să prezentăm o serie de idei care - fără bani prea mulți - ar putea conbtribui la o mai bună imagine a Câmpinei.