Sute de credincioși din Câmpina și localitățile învecinate, preoți și măicuțe din parohiile care aparțin de Protoieria Câmpina au participat în această după-amiază la tradiționala Procesiune de Florii. Este un eveniment religios deosebit, organizat an de an în Ajunul Praznicului Intrării Domnului în Ierusalim, adică înaintea Floriilor, cea mai importantă sărbătoare ce vestește Paștele. Punctul de pornire al procesiunii a fost Biserica "Sfânta Treime" (de la piață). Aici a fost oficiată slujba Vecerniei, apoi au fost sfințiți stâlparii (ramuri de finic și puținele ramuri de salcie pe care le-au găsit credincioșii, având în vedere că am avut o iarnă târzie, iar Paștele este destul de devreme în acest an, pe 8 aprilie).
Credincioșii și preoții prezenți au pornit apoi în alai spre Biserica "Pogorârea Sfântului Duh" (biserica nouă din Parohia "Sfântul Nicolae" din Cartierul Slobozia), procesiunea fiind condusă de părintele protoiereu Grigore Melnic și de părintele arhimandrit David Petrovici - starețul Mănăstirii Caraiman din Bușteni și exarh al mănăstirilor din zona de munte a Arhiepiscopiei Bucureștilor. S-a mers pe traseul Strada Mihai Eminescu - Strada Republicii - Bulevardul Carol I - Bulevardul Nicolae Bălcescu, cu o oprire la intersecția cu Strada Orizontului, în apropierea Bisericii "Sfântul Dimitrie și Sfânta Parascheva", unde preoții au rostit ectenii și rugăciuni. Apoi, alaiul din ce în ce mai numeros s-a îndreptat spre Slobozia, aici fiind întâmpinat de părintele paroh Grigore Meșteroaie.
La Biserica "Pogorârea Sfântului Duh", a fost rostită ectenia de mulțumire, apoi a fost oficiată slujba de sfințire a icoanei praznicului și de binecuvântare a pelerinilor, iar părintele protoiereu Grigore Melnic a adresat un cuvânt de mulțumire credincioșilor care astăzi și-au mărturisit public credința prin participarea la pelerinaj, această tradiție bisericească ce datează din secolele III-IV și care arată legătura dintre Sâmbăta Învierii lui Lazăr și Sâmbăta Mare a coborârii Domnului în mormânt, culminând cu Duminica Învierii Mântuitorului. O manifestare religioasă deosebită, care marchează începutul urcuşului duhovnicesc din Săptămâna Patimilor spre bucuria Praznicului Învierii Domnului nostru Iisus Hristos. (video)
Câmpina Summer Park Music a fost unul dintre evenimentele frumoase organizate anii trecuți, pe parcursul verii, în centrul municipiului.
26 Iunie este Ziua Drapelului, eveniment marcat și la Câmpina sub un soare strălucitor, în prezența câtorva zeci de oameni.
La începutul lunii iulie, Câmpina va fi gazda primei ediții a Festivalului Național de Teatru ”Eusebiu Ștefănescu”.
24 Iunie este Ziua Universală a Iei Românești, în zi de mare sărbătoare creștină - Nașterea Sf. Ioan Botezătorul, cunoscută în popor ca Sânzienele sau Drăgaica. Momentul a fost marcat și la Câmpina în cadrul unui mic spectacol care a avut loc marți, 24 iunie, la ceas de seară, pe scena Casei de Cultură ”Geo Bogza”.