Procesiune impresionantă la Câmpina, înaintea Duminicii Floriilor

Eveniment (Categoria articolului)

Sute de credincioși din Câmpina și localitățile învecinate, preoți și măicuțe din parohiile care aparțin de Protoieria Câmpina au participat în această după-amiază la tradiționala Procesiune de Florii. Este un eveniment religios deosebit, organizat an de an în Ajunul Praznicului Intrării Domnului în Ierusalim, adică înaintea Floriilor, cea mai importantă sărbătoare ce vestește Paștele. Punctul de pornire al procesiunii a fost Biserica "Sfânta Treime" (de la piață). Aici a fost oficiată slujba Vecerniei, apoi au fost sfințiți stâlparii (ramuri de finic și puținele ramuri de salcie pe care le-au găsit credincioșii, având în vedere că am avut o iarnă târzie, iar Paștele este destul de devreme în acest an, pe 8 aprilie).

Credincioșii și preoții prezenți au pornit apoi în alai spre Biserica "Pogorârea Sfântului Duh" (biserica nouă din Parohia "Sfântul Nicolae" din Cartierul Slobozia), procesiunea fiind condusă de părintele protoiereu Grigore Melnic și de părintele arhimandrit David Petrovici - starețul Mănăstirii Caraiman din Bușteni și exarh al mănăstirilor din zona de munte a Arhiepiscopiei Bucureștilor. S-a mers pe traseul Strada Mihai Eminescu - Strada Republicii - Bulevardul Carol I - Bulevardul Nicolae Bălcescu, cu o oprire la intersecția cu Strada Orizontului, în apropierea Bisericii "Sfântul Dimitrie și Sfânta Parascheva", unde preoții au rostit ectenii și rugăciuni. Apoi, alaiul din ce în ce mai numeros s-a îndreptat spre Slobozia, aici fiind întâmpinat de părintele paroh Grigore Meșteroaie. 
La Biserica "Pogorârea Sfântului Duh", a fost rostită ectenia de mulțumire, apoi a fost oficiată slujba de sfințire a icoanei praznicului și de binecuvântare a pelerinilor, iar părintele protoiereu Grigore Melnic a adresat un cuvânt de mulțumire credincioșilor care astăzi și-au mărturisit public credința prin participarea la pelerinaj, această tradiție bisericească ce datează din secolele III-IV și care arată legătura dintre Sâmbăta Învierii lui Lazăr și Sâmbăta Mare a coborârii Domnului în mormânt, culminând cu Duminica Învierii Mântuitorului. O manifestare religioasă deosebită, care marchează începutul urcuşului duhovnicesc din Săptămâna Patimilor spre bucuria Praznicului Învierii Domnului nostru Iisus Hristos. (video)

9593 vizualizari

Comentarii

Campurile marcate cu * sunt obligatorii

Eveniment

1645 vizualizari
08 iun. 2023 20:29

”Vis de copil”, concert cu și pentru copii, la Câmpina

Sâmbătă, 10 iunie, de la ora 17.00, la Casa Tineretului din municipiul Câmpina va avea loc un concert intitulat ”Vis de copil”.

1956 vizualizari
08 iun. 2023 18:40

Anna Lesko și Direcția 5 vor concerta la Festivalul Cireșelor de la Bănești

În week-end-ul 17-18 iunie, la Bănești, în satul Urleta, va avea loc o nouă ediție a tradiționalei manifestări Festivalul Cireșelor.

Alte stiri recente

1303 vizualizari
08 iun. 2023 21:29

Alin Moldoveanu, primarul Câmpinei, s-a întors în PNL

1 comentarii

Anunțul revenirii primarului municipiului Câmpina în Partidul Național Liberal a fost făcut astăzi, într-o conferință de presă comună, susținută de Alin Moldoveanu împreună cu Iulian Dumitrescu, președintele Consiliului Județean și președinte al PNL Prahova.

1895 vizualizari
08 iun. 2023 19:41

CS Câmpina a ajuns în primele opt echipe din țară. Vineri dimineață va juca în fața campioanei naționale, CSM București

După cum v-am informat în premieră, CS Câmpina a trecut de faza grupelor la turneul final al Campionatului Național de Handbal Feminin juniori IV și va juca în faza a doua, calificându-se între primele opt echipe din România.