Oare aleșilor locali le place zona pieței? Sau ei nu-și fac cumpărăturile în Câmpina?

Social (Categoria articolului)

Comerțul stradal/ambulant/sezonier este interzis în zona centrală a Câmpinei. Există Hotărârea 150/2013 a Consiliului Local. Din păcate, se pare că nu are cine să o pună în practică. Dar nici nu am auzit vreo discuție la nivelul Consiliului Local despre nerespectarea acestei hotărâri, despre mizeria din zona Piața Centrală - Carrefour, despre romii care vând orice și oriunde. De aceea ne-am gândit că, poate, primarul, viceprimarul, consilierii locali își fac cumpăraturile în altă parte.

În Câmpina, vânzătorii romi fac ce vor pentru că li se permite. Legea nu e pentru ei. Și culmea, tot ei se consideră nedreptățiți, defavorizați. În urmă cu câțiva ani, pentru ei a fost amenajat un spațiu în zona Autogării. Nu le-a plăcut, că nu e vad comercial, au vrut în centru. În 2015, Primăria Câmpina le-a adus tarabe și le-a creat spațiu în bazarul din spatele pieții. Nici acolo nu e bine, că e prea la dos, așa că stau tot pe trotuare, prin parcări, dar mai ales în fața Complexului Carrefour și a Pieței Centrale. În urma lor rămâne o mizerie de nedescris, asta ca să nu mai punem la socoteală insistențele lor deranjante sau impertinența copiilor lor, în unele cazuri. Da, trebuie să trăiască și ei, suntem de acord. Dar toți avem și obligații, nu doar drepturi.
Acest comerț ambulant (și ilegal) este o imagine dezolantă, rușinoasă pentru Câmpina. Și o pată pe obrazul autorităților care nu sunt în stare să ia măsuri, să gestioneze corect această situație. Poliția Locală apare când și când, dă o tură și apoi pleacă. Până coboară polițistul local din mașină, romii se anunță între ei și dispar prin ganguri, în spatele pieții. După ce pleacă polițistul, reapar și-și văd de treabă. Firmă de protecție și pază nu mai există, că a expirat contractul, iar licitația organizată de Primărie pentru o nouă firmă pare că nu se mai termină. Dar dacă și viitorii agenți de pază vor proceda ca predecesorii lor și vor mânca semințe cot la cot cu romii, problema nu va fi rezolvată.

Ca o paranteză la acest articol, vă amintiți când comercianții romi au protestat la Primărie că nu erau lăsați să vândă vâsc și coronițe în Parcul de la Ceas și la Romal? Primăria Câmpina a cumpărat atunci 20 de căsuțe din lemn, în valoare de 50.000 lei, pe care le-a amplasat în zona pieței. Plus cinci căsuțe cumpărate în anii anteriori. Și toate, fără excepție, au fost repartizate romilor să-și vândă produsele de Crăciun, de 1 și 8 Martie, de Paște etc. Așa ar trebui să procedeze și cele 18 familii de câmpineni care nu mai au apă potabilă de opt luni? Să protesteze la Primărie? 

9630 vizualizari
3

Comentarii

Campurile marcate cu * sunt obligatorii
  • t o be 23.06.2017 08:29 Comunicarea cu cetatenii este dificila.Daca site-ul primariei la sectiunea mesaj pentru primar da eroare,daca nu doreste ca lumea sa ii mai scrie in Info Campina si sa ne raspunda acolo,daca Politia Locala distribuie cui doreste ziarul ,daca pe Calea Doftanei 208 era centru pentru plante acum e turnatorie,daca la Caminul Petrol cei care sunt cu lemnul nu au grija de spatiu, tineret ''intelectual'' si teribilist care face ture cu masinile,care marcheaza ''teritoriul'' sub diverse forme pe unde trec,la scoala,prin ganguri,pe Bulevard,Politie care nu vede,nu aude,in plin centru te calca la semafor,pasari ''de prada''; la Piata,rromi care dau tarcoale la buzunare,pe Muscel ar trebui sa preia tabara si sa faca un camping cu casute si un strand,ca cele care sunt inchise,conservarea sondei de la Casa Tineretului
  • Dan 23.06.2017 09:26 Atracția turistică a municipiului care a ajuns în nu știu ce finală cu orașe de vizitat. Singura ... unde exemplarele sunt libere! P.S.: Domnilor din primărie, nu mai mergeți să cerșiți voturile lor că apoi vi se urcă în cap!
  • Madalin 26.06.2017 14:18 E foarte complicata problema, poate ca urmatoarea solutie (si probabil ultima) ar fi amenajarea decenta pt acesti comercianti a unui spatiu adecvat care sa fie chiar in zona cu vad din fata intrarii in Piata si in Carrefour. In orice caz nu e o solutie sicanarea lor, pentru ca ei vand produse alimentare sanatoase care NU se gasesc altundeva. Sunt asadar indispensabili pt cumparaturile campinenilor care vor sa manance sanatos, tot mai multi dintre ei. Stiu, sunt necivilizati, si eu mi-as dori - cine nu si-ar dori ? - ca aceste produse sa fie vandute de catre altfel de oameni, mult mai civilizati. Dar altcineva nu culege si nu vinde aceste produse, din pacate. Natia din care facem parte majoritatea dintre noi, e prea mandra sa faca astfel de munci - si trebuie sa suportam consecintele si sa-i multumim Domnului ca exista acesti oameni care o fac pentru noi, un popor de lenesi.

Social

1594 vizualizari
17 apr. 2024 20:49

Programul de colectare a deșeurilor vegetale în Câmpina a fost modificat pentru perioada 1 Mai – Sfintele Paște

Floricon Salub anunță modificarea programului de colectare a deșeurilor vegetale în Câmpina, în perioada 1 Mai – Sărbătorile Pascale, având în vedere faptul că vor exista șase zile libere (1-6 mai 2024).

796 vizualizari
17 apr. 2024 20:13

Modificări în programul de colectare a deșeurilor menajere, la Câmpina și localitățile învecinate, în perioada 1-6 mai 2024

1 comentarii

Programul de colectare a deșeurilor menajere de la populație va suferi unele modificări de 1 Mai și Sfintele Sărbători Pascale, având în vedere că în perioada 1-6 mai este o minivacanță și nu se lucrează.

Alte stiri recente

1075 vizualizari
22 apr. 2024 21:37

Lansare la Ploiești. Bogdan Ene este candidatul Alianței Dreapta Unită la Primăria Câmpina

Luni seară, la Ploiești, a avut loc lansarea candidaților Alianței Dreapta Unită - USR - PMP - Forța Dreptei - pentru alegerile locale din 9 iunie, la nivelul județului Prahova.

648 vizualizari
22 apr. 2024 20:14

La Câmpina, organizația Partidului ProRomânia a trecut la PSD. Președintele Liviu Davidescu este pe lista pentru Consiliul Local

La Câmpina, una dintre mișcările politice interesante de pe ultima sută de metri înaintea depunerii candidaturilor pentru alegerile locale a fost realizată de Partidul ProRomânia.