Semafoarele din Câmpina au luat-o razna. Și nu le "tratează" nimeni

Actualitate (Categoria articolului)

Bulevardul Carol I, la ceas. Dacă ești din Câmpina, știi că nu funcționează culoarea verde a semaforului pentru mașini, pe sensul de mers spre Casa Cărții. Dacă nu ești din Câmpina, atunci ai o problemă. Stai și aștepți să apară verdele, dar descoperi că se face galben și apoi roșu. Pietonii se uită la tine ciudat, iar ceilalți șoferi te claxonează și te apostrofează ca să te trezești. Fix în mijlocul Câmpinei.

În intersecția de la ABC (Bulevardul Carol I cu Strada Republicii), semaforizarea este un risc pentru șoferi și pietoni. În momentul în care un conducător auto vine pe Bulevardul Carol I, dinspre peco, şi intenţionează să vireze la dreapta, pe Republicii - Mihail Kogălniceanu, diferenţa dintre momentul în care poate face acest lucru şi momentul în care pietonii primesc „verde” pentru a putea traversa este extrem de scurtă, de doar câteva secunde. Astfel că, de cele mai multe ori, şoferii sunt nevoiţi să frâneze brusc, iar dacă există doar un moment de neatenţie, se poate ajunge la accidente.
Intersecția de la Casa Tineretului (Bulevarul Bălcescu cu Strada Orizontului) - aici nu există semafor deasupra străzii, pe Orizontului, o stradă pe care circulă mașini mari și care, de multe ori, "acoperă" semafoarele laterale. Avem doar un suport metalic, atașat stâlpului de pe trotuar, iar din suport ies cablurile aferente, cele necesare unui viitor semafor.
În aceeași zonă, conducătorii auto care vin de pe Bd. Bălcescu și vor să facă dreapta pe Orizontului se plâng de faptul că nu există semafor intermitent la dreapta, astfel încât să nu fie nevoie să aștepte schimbarea semaforului pentru cei care merg spre centru. Există fir tras pentru un astfel de semafor, dar atât.
În intersecția de la Casa Cărții, nu funcționează culoarea roșie a semaforului pentru pietoni de la intrarea spre Bulevardul Culturii. Mai exact, semaforul din colț, de la Soldat. Pietonii care vin dinspre Milia au în față un semafor... negru. Unii cred că nu funcționează deloc și traversează punându-și viața în pericol și stârnind furia conducătorilor auto. Ar fi atât de simplu de rezolvat această problemă, dacă ar exista un minim interes din partea autorităților.
Pe Calea Doftanei, între Școala Centrală și Răcitor. Semaforul de pe sensul de mers spre Rafinărie este fix în bătaia vântului. În partea superioară se mai ține doar într-un fir.
Toate aceste probleme ne-au fost semnalate de cititorii noștri, iar noi le transmitem mai departe cu speranța că vor fi rezolvate.

S-a introdus semaforizare în două noi intersecții din Câmpina - Bulevardul Culturii cu Strada Plevnei și Toma Ionescu cu Ana Ipătescu. Lucrările sunt finalizate de mai multă vreme, dar semafoarele nu funcționează. "În condițiile în care se vor monta contoarele electrice astăzi și mâine, așa cum avem promisiune de la Electrica, semafoarele din cele două intersecții vor deveni funcționale cel mai târziu săptămâna viitoare", este explicația pe care am primit-o de la reprezentanții Primăriei Câmpina.

4683 vizualizari

Comentarii

Campurile marcate cu * sunt obligatorii

Actualitate

935 vizualizari
10 dec. 2018 18:20

Apa potabilă va fi sistată marți, 11 decembrie, la Poiana Câmpina, din cauza unei avarii

HidroPrahova anunță sistarea furnizării apei potabile în comuna Poiana Câmpina, marți, 11 decembrie 2018, între orele 7.00-13.00. Se ia această măsură pentru remedierea unei avarii produse la conducta principală de alimentare cu apă.

2022 vizualizari
10 dec. 2018 12:12

Dalele noi, montate în Parcul de la Soldat din Câmpina, sunt deja crăpate

1 comentarii

Ceea ce se întâmplă în Parcul de la Soldat deja depășește orice limită a bunului simț și devine de-a dreptul revoltător modul în care firma care execută lucrările de modernizare înțelege să-și facă treaba. O "treabă" de peste 1,6 milioane lei, din care se vor scădea, la final, penalitățile pentru întârziere. Dalele noi, montate pe aleile parcului, sunt deja crăpate. Sperăm doar ca administrația locală să se sesizeze și să pună firma Construct Edil SRL Câmpineanca (județul Vrancea) să le schimbe pe proprii bani, nu tot pe buzunarul câmpinenilor.

Alte stiri recente

1840 vizualizari
10 dec. 2018 16:49

Haideți să punem mână de la mână și să reconstruim casa unei familii greu încercate, din Câmpina!

Pe 23 noiembrie 2018, în Câmpina, pe Strada Granicului, izbucnea un incendiu care distrugea aproape în totalitate o casă. A fost un dezastru. Și este un dezastru pentru familia aceea simplă, extrem de modestă, care locuia aici, la Granicului nr.4: străbunica, bunica, două fete și copiii lor (un băiețel și două fetițe). Un necaz pe care nu-l dorim nimănui, dar iată că se abate uneori asupra unor oameni. În prag de iarnă, patru femei și trei copiii au rămas fără casă.

1881 vizualizari
10 dec. 2018 12:43

Biciclist lovit de o mașină la Filipeștii de Târg. Șoferul a fugit de la locul accidentului

Poliția Municipală Câmpina a fost sesizată, duminică după-amiază, cu privire la producerea unui accident rutier în comuna Filipeștii de Târg. Un biciclist a fost acroșat de o autoutilitară, fiind trântit la pământ. Conducătorul auto a părăsit locul accidentului. Din fericire, la acest accident au existat martori. Biciclistul a fost transportat la spital, unde s-a constatat că nu a fost rănit grav.