Producătorul de materiale de construcții Soceram SA Câmpina construiește o nouă fabrică pentru producerea betonului celular autoclavizat (BCA) în localitatea Cordun din județul Neamț. Investiția se ridică la aproximativ 20 milioane euro și este realizată în proporție de 90%.
Utilajele și echipamentele care vor fi utilizate în cadrul procesului de fabricație al BCA au fost achiziționate de la furnizorul german Wehrhahn GmbH. Capacitatea de producție a unității va fi de 300.000 mc/an cu posibilitatea de extindere la 450.000/an. Punerea în funcțiune a noii fabrici este estimată pentru luna aprilie a anului viitor. Construcția acestei fabrici este motivată de ritmul vânzărilor, existând o cerere importantă pe piață de BCA.
Fabrica de la Cordun va fi a patra deținută de Soceram, după fabricile de cărămizi și argilă arsă, de BCA și mortare sub formă de pulbere de la Doicești (Dâmbovița), Urziceni (Ialomița) și Bucov (Prahova). Soceram are peste 40 de ani de experiență în producerea și comercializarea materialelor de construcții. Produsele sunt certificate ISO, iar prin intermediul partenerilor, ajung atât pe piața națională, cât și pe cea europeană. (P)
La Consiliul Județean a fost semnat astăzi, 3 iulie 2025, contractul privind "Execuția rețelelor de alimentare cu apă și canalizare în Câmpina și Poiana Câmpina", parte a Proiectului regional de dezvoltare a infrastructurii de apă și apă uzată din județul Prahova.
Mai mulți câmpineni ne-au transmis că pe Strada B.P. Hasdeu, la blocul din apropierea intersecției de la ”Răcitor”, există câțiva brazi uscați care pun în pericol trecătorii, dar și locatarii.
Pe 8 iulie 1988, adică acum 37 ani, la Câmpina se deschidea Forumul Național al Pionierilor, în prezența președintelui Organizației Naționale a Pionierilor, Poliana Cristescu, soția lui Nicu Ceaușescu.
Unul dintre proiectele importante pentru fluidizarea traficului rutier pe DN1 este realizarea unui sens giratoriu la intrarea în comuna Bănești, la intersecția cu drumul spre satul Urleta.