Din păcate, în Câmpina se întâmplă și astfel de lucruri neplăcute, precum cele semnalate de mai mulți locuitori de pe Strada Lt. Erou Oprescu Adrian. Oamenii sunt disperați, se simt realmente în pericol și abandonați, pentru că, spui ei, nicio autoritate nu pare dispusă să-i ajute.
”Luni după-amiază, o vecină a sunat la 112 anunțând că a surprins un alt vecin care i-a intrat în casă, în absența ei și i-a sustras (se pare, chiar în mai multe ocazii) diverse lucruri, scule, haine și altele.
Ideea este că vecinul respectiv este bolnav psihic, nesupravegheat, locuiește singur, în condiții insalubre și fără utilități. A fost scos din spitalul de la Socola cu câțiva ani în urmă de către sora lui care locuiește în străinătate, cu condiția să îl ia cu ea. El a rămas, însă, singur acasă și de atunci, periodic, vecinii anunță Politia că suntem în pericol. Aseară a fost ridicat iar, probabil pentru două săptămâni, ca de obicei. Probabil că cei care ar trebui să ne apere vor ridica din umeri și vor da iar vina pe medicii de la psihiatrie, dar ce vom face atunci când vecinii nu vor mai reuși să cheme la timp pompierii sau când cineva va fi atacat cu cuțitul. Noi, cei care locuim în vecinatatea acestui bărbat cu grave probleme psihice, trăim sub teroare, ne-am montat camere de supraveghere și ieșim cu teamă din curți. Fără nicio ironie, întreb pentru prietenii din cartier, dacă există o soluție ca acest personaj care trebuie să fie sub tratament psihiatric, să poată fi supravegheat și asigurat că respectă tratamentul și nu consumă alcool? Cu toată sinceritatea, noi credem că suntem abandonați de autorități”, este mesajul locuitorilor din această zonă a Câmpinei.
O problemă la care, din păcate, Poliția și alte autorități dau din umeri pentru că nu prea există soluții legale...
Fundația Zamolxes Câmpina a organizat un schimb de experiență pentru tineret, intitulat “Water – The Source of Life”, în cadrul programului Erasmus+, la Centrul Cultural pentru Tineret din Câmpina, în perioada 24 aprilie – 3 mai 2025 care a reunit 54 de participați din Bulgaria, Letonia, Olanda, Polonia, Slovacia, Turcia și România. Lucrurile care i-au adus împreună au fost dorința de a învăța, de a se conecta și de a proteja una dintre cele mai prețioase resurse ale planetei: apa.
În Câmpina, dar și în comunele din împrejurimi, sunt multe locuri și monumente care ar merita mai multă atenție, ceea ce le-ar aduce, foarte probabil, mai multă atractivitate turistică. Spre beneficiul întregii comunități. Unul dintre aceste monumente este Crucea Domnitorului de la Melicești, sat al comunei Telega.
În perioada 29 mai – 7 iunie 2025, Câmpina a devenit locul unde vocile tinerilor s-au unit într-un singur mesaj: fiecare om merită să fie ascultat și acceptat. Fundației Zamolxes a organizat proiectul “S.I.N.G. – Social Inclusion for New Generations 3.0”, cu sprijinul programului Erasmus+, o mobilitate de tineret care a adus laolaltă 52 de participanți din Bulgaria, Italia, Lituania, Polonia, România, Spania și Turcia.
De câte ori nu vi s-a întâmplat să căutați să oferiți un cadou deosebit unei persoane dragi? Cu siguranță, venind la Magazinul INA din incinta Complexului Comercial Mercantis din centrul municipiului Câmpina cea mai mare parte a problemei este rezolvată.