"Orașul cu cele mai multe zile însorite pe an din România" este una cel mai des auzite descrieri atunci când vine vorba de Câmpina. Cu toate acestea, darul dat de natură nu este folosit și când spunem asta ne referim la utilizarea panourilor fotovoltaice pentru captarea energiei solare. În lipsa acestei surse alternative de producere a energiei electrice și de... reducere a costurilor, Câmpina continuă să aibă cheltuieli importante cu iluminatul public și activitățile conexe acestui serviciu. 1,2 milioane lei este suma alocată anul acesta de la bugetul local pentru iluminatul public.
Bugetul municipiului pentru 2019 a fost aprobat de Consiliul Local Câmpina în ședința din 23 aprilie 2019, iar la capitolul iluminat public și activități conexe sunt prevăzuți 1,215 milioane lei, bani care ar urma să fie cheltuiți astfel:
- 700.000 lei - iluminatul public (stradal și semafoare);
- 70.000 lei - service iluminat public stradal;
- 70.000 lei - montare și demontare instalații de iluminat ornamental pentru sărbătorile de iarnă 2018-2019;
- 150.000 lei - delegarea serviciului de iluminat public prin concesiune;
- 150.000 lei - închiriere și cumpărare de ornamente luminoase de sărbători;
- 25.000 lei - material electric pentru întreținere iluminat public;
- 50.000 lei - lucrări de revizie pentru 10 puncte de aprindere.
Vă reamintim că Primăria Câmpina a depus un proiect privind reabilitarea, modernizarea și extinderea iluminatului public, în valoare de 4,15 milioane lei, pentru care dorește să obțină fonduri europene. În același timp, se intenționează concesionarea prin licitație a serviciului de iluminat public către un operator licențiat (așa cum este cazul serviciului de salubritate, de exemplu), considerându-se că astfel se vor reduce costurile de operare cu acest serviciu.
Trei ani de închisoare cu suspendare, aceasta este sinteza pedepsei aplicate de instanța de la Judecătoria Câmpina poentru autoarea accidentului cumplit de pe trecerea de pietoni de la Salcie, în urma căruia un băiat de 17 ani și-a pierdut viața.
Odată cu începerea vacanței de vară, polițiștii din cadrul Biroului Siguranța Școlară, împreună cu reprezentanți ai Agenției Naționale Împotriva Traficului de Persoane – Centrul Regional Ploiești și ai Compartimentului de Analiză și Prevenire a Criminalității din cadrul IJP Prahova, desfășoară activități de informare și prevenire în cadrul Campaniei ”Dorințe îndeplinite la vârste potrivite”.
Consiliul Județean Prahova a aprobat, în ședința extraordinară de luni, 30 iunie, repartizarea pe localități a sumei de 43.654.000 lei.
Inspectoratul Județean de Poliție Prahova informează participanții la trafic instituirea unor restricții de circulație pe DN1, în zilele următoare.