Pentru anul 2020, CâmpinaTV.ro v-a pregătit un nou serial - o prezentare a evenimentelor care au avut loc în Câmpina de-a lungul timpului, în fiecare zi a anului. O altfel de prezentare a istoriei localității. Nu avem pretenția că vom reuși să "prindem" toate evenimentele în acest demers strict jurnalistic, este imposibil acest lucru, totuși vom încerca să vă aducem în atenție informații interesante despre oameni și fapte din Câmpina noastră dragă.
2 ianuarie...
1911 - se inaugurează și se dau în folosință Atelierele Centrale Câmpina (ACC), pe atunci aparținând de societatea ”Steaua Română”, care începuse construirea lor cu mai mulți ani înainte. Scopul înființării Atelierelor era de a asigura, pentru societatea ”Steaua Română”, un loc unde să confecționeze și să repare utilajele folosite în industria de extracție și prelucrare a petrolului. La ceremonia desfășurată în prima zi lucrătoare a anului 1911, o zi de luni, au participat conducerea de atunci a societății ”Steaua Română”, primarul Dem. I. Ștefănescu, alți invitați. Atelierele cuprindeau mai multe hale, două dintre acestea păstrându-se până în zilele noastre. Este vorba de clădirile din cărămidă roșie, situate acum pe strada B.P. Hasdeu, între intersecțiile cu străzile Dr. Toma Ionescu și Avram Iancu. Sub diverse denumiri, naționalizat, apoi privatizat, împărțit, vândut și revândut, spațiul unde a fost ACC și-a păstrat până în zilele noastre utilitatea de zonă industrială.
(Pentru documentarea acestui serial cu date din istoria Câmpinei am folosit mai multe surse - de la monografiile lui Stoica Teodorescu și Silviu Dan Cratochvil, la alte volume despre istoria Câmpinei ale unor autori precum Alin Ciupală, Șerban Băleanu, Eduard Iosifescu, Ion Șovăială, Simona Luncașu, Marian Dulă și până la diverse articole de presă.)
Citiți și S-a întâmplat în Câmpina, de-a lungul timpului, la data de 1 ianuarie
O furtună puternică a avut loc miercuri după-amiază la Sinaia. A plouat torențial, iar vântul a bătut în rafale de 70-80 km/h.
Anul acesta au intrat în vigoare prevederile Ordonanței de Guvern nr.92/2021 cu privire la colectarea selectivă a deșeurilor din materiale textile.
În fiecare weekend, la piața locală din comuna Provița de Jos, printre telemea, burduf, cașcavea, ouă, legume și fructe de sezon, se face tot mai remarcată o comoară dulce: mierea din Provița de Jos.
Fundația Zamolxes Câmpina a organizat un schimb de experiență pentru tineret, intitulat “Water - The Source of Life”, în cadrul programului Erasmus+, la Centrul Cultural pentru Tineret din Câmpina, în perioada 24 aprilie - 3 mai 2025.