CONTACT
https://sanconfind.ro/
https://www.hidroprahova.ro/
http://floricon.ro/
https://www.soceram.ro/

Au început lucrările la podul de cale ferată de la Bobolia

- Actualitate -

Au început lucrările la podul de cale ferată de la Bobolia

Ploile din luna iulie au agravat problemele de siguranţă privind exploatarea podului de cale ferată de la Bobolia, sat aparţinând comunei Poiana Câmpina. Cum acest pod este vital pentru traficul feroviar pe ruta Bucureşti - Braşov, s-au demarat acţiunile necesare unor lucrări preliminare de asigurare a podului.

Practic, apa adunată în cantităţi foarte mari a săpat la baza picioarelor podului, afectând stabilitatea sa. Într-o primă fază, la scurt timp după ce problema a devenit publică, au fost descărcate în albia râului Prahova 1.500 traverse din beton pentru a proteja fundaţia podului şi pentru a nu permite eroodarea şi mai pronunţată a albiei la creşterea vitezei apei, în urma ploilor torenţiale. Acum, zilele acestea au loc noi lucrări, după ce reprezentanţii Primăriei Poiana Câmpina şi ai Secţiei CFR L5 Câmpina au inspectat zona şi au încheiat un proces verbal de calamitate privind degradările apărute la pragul de fund şi la placa din beton armat aferentă celor trei picioare ale podului mai expuse furiei apelor. Sunt lucrări specifice de regularizare a albiei, specialiştii apreciind că aceste lucrări vor evita acutizarea problemelor de siguranţă privind exploatarea feroviară a acestui pod şi vor contribui la protejarea pragului de fund, împiedicând astfel continuarea erodării pilelor deja afectate.
Podul feroviar de la Bobolia a fost construit în anul 1909, pe vremea Regelui Carol I și a fost reabilitat în urmă cu aproape zece ani. Este un pod din beton armat, cu cale dublă de rulare, iar pe acest pod se află linia principală de circulație feroviară spre Brașov, respectiv spre Bucureşti, ceea ce îl face un obiectiv strategic naţional în circulaţia feroviară.


28 Aug 2018 11:08 3486 vizualizari


Comentarii


382 vizualizari 24 Jul 2024 12:45 Admitere 2024 - 607 locuri ocupate și 37 locuri rămase libere la liceele câmpinene după prima etapă a repartizării computerizate

Admitere 2024 - 607 locuri ocupate și 37 locuri rămase libere la liceele câmpinene după prima etapă a repartizării computerizate

644 locuri au fost disponibile la liceele câmpinene pentru admiterea 2024, învățământ de zi, iar 607 dintre acestea au fost ocupate după prima etapă a repartizării computerizate.

citeste mai mult
964 vizualizari 24 Jul 2024 10:53 La Câmpina, pe Strada Maramureș, un incendiu la o mașină a alarmat locuitorii din zonă

La Câmpina, pe Strada Maramureș, un incendiu la o mașină a alarmat locuitorii din zonă

Miercuri, 24 iulie, puțin după ora 10.00, sirenele mașinilor de intervenție - pompieri și poliție - s-au auzit la intrarea pe Strada Maramureș dinspre Bulevardul Carol I.

citeste mai mult
253 vizualizari 24 Jul 2024 10:08 Consiliul Județean a lansat aplicația Prahova Trans

Consiliul Județean a lansat aplicația Prahova Trans

Consiliul Județean a anunțat lansarea oficială a aplicației Prahova Trans. Aplicația este disponibilă gratuit pentru descărcare din Google Play sau App Store.

citeste mai mult
537 vizualizari 23 Jul 2024 17:57 În Câmpina există o singură toaletă publică! Dar avem la ganguri...

În Câmpina există o singură toaletă publică! Dar avem la ganguri...

Poate părea un fapt mărunt, banal, dar gradul de civilizație al unei comunități se poate măsura și după numărul toaletelor publice. Iar acesta este un capitol la care Câmpina stă extrem de prost.

citeste mai mult
https://dentfamily.ro/
https://cleopatra-esthetics.ro/
Actualitate Politică Social Eveniment Interviuri Sănătate Editorial Sport Anunțuri Joburi Turism

Termeni și condiții - Politica de confidențialitate - Politica cookies
© 2024 Câmpina TV