Au început lucrările la podul de cale ferată de la Bobolia

Actualitate (Categoria articolului)

Ploile din luna iulie au agravat problemele de siguranţă privind exploatarea podului de cale ferată de la Bobolia, sat aparţinând comunei Poiana Câmpina. Cum acest pod este vital pentru traficul feroviar pe ruta Bucureşti - Braşov, s-au demarat acţiunile necesare unor lucrări preliminare de asigurare a podului.

Practic, apa adunată în cantităţi foarte mari a săpat la baza picioarelor podului, afectând stabilitatea sa. Într-o primă fază, la scurt timp după ce problema a devenit publică, au fost descărcate în albia râului Prahova 1.500 traverse din beton pentru a proteja fundaţia podului şi pentru a nu permite eroodarea şi mai pronunţată a albiei la creşterea vitezei apei, în urma ploilor torenţiale. Acum, zilele acestea au loc noi lucrări, după ce reprezentanţii Primăriei Poiana Câmpina şi ai Secţiei CFR L5 Câmpina au inspectat zona şi au încheiat un proces verbal de calamitate privind degradările apărute la pragul de fund şi la placa din beton armat aferentă celor trei picioare ale podului mai expuse furiei apelor. Sunt lucrări specifice de regularizare a albiei, specialiştii apreciind că aceste lucrări vor evita acutizarea problemelor de siguranţă privind exploatarea feroviară a acestui pod şi vor contribui la protejarea pragului de fund, împiedicând astfel continuarea erodării pilelor deja afectate.
Podul feroviar de la Bobolia a fost construit în anul 1909, pe vremea Regelui Carol I și a fost reabilitat în urmă cu aproape zece ani. Este un pod din beton armat, cu cale dublă de rulare, iar pe acest pod se află linia principală de circulație feroviară spre Brașov, respectiv spre Bucureşti, ceea ce îl face un obiectiv strategic naţional în circulaţia feroviară.

3407 vizualizari

Comentarii

Campurile marcate cu * sunt obligatorii

Actualitate

780 vizualizari
02 mar. 2024 18:37

La Câmpina, invitație la o întâlnire în care să se discute problemele animalelor de companie

1 comentarii

La finalul ședinței ordinare a Consiliului Local Câmpina din 28 februarie, consilierul Cosmin Raț a lansat o invitație publică pentru o întâlnire în care să se discute un subiect care nu a mai fost abordat până acum, cel puțin la Câmpina, la nivelul administrației locale.

889 vizualizari
02 mar. 2024 17:57

Primim de la cititori. Șobolani, ziua în amiaza mare, pe bulevardul principal al Câmpinei

Un cititor CâmpinaTV.ro ne-a transmis câteva imagini surprinse în cursul zilei de joi, 29 februarie 2024, la orele prânzului, pe Bulevardul Carol I, pe trotuarul cuprins între intersecțiile cu străzile Sondei și Maramureș.

Alte stiri recente

1484 vizualizari
02 mar. 2024 19:47

Câmpineanca Antofița Mocanu, campioană națională la aruncarea greutății

În acest week-end, la București, în Sala ”Ioan Soter” a avut loc finala Campionatului Național de Atletism Masters. Printre sportivii aliniați la start s-a aflat și o câmpineancă - Antofița Mocanu, a cărei fiică, Patricia, îi calcă pe urme, fiind una dintre sportivele de mare perspectivă de la CSS ”Constantin Istrati” Câmpina.

980 vizualizari
02 mar. 2024 17:16

Liga A Prahova. CS Brazi - CS Câmpina 1-1

Prima rundă a returului Ligii A Prahova a însemnat pentru CS Câmpina un meci dificil în deplasare, la Negoiești, în fața echipei CS Brazi.