2 Aprilie - Ziua Internațională de Conștientizare a Autismului, marcată și la Câmpina

Social (Categoria articolului)

În luna ianuarie 2021, Asociația Glasul Autismului din Câmpina a demarat un nou proiect denumit “Informați suntem mai puternici pentru copiii noștri”. Acesta va dura 9 luni și este realizat cu sprijinul financiar al Active Citizens Fund România, program finanțat de Islanda, Liechtenstein și Norvegia prin Granturile SEE 2014-2021. 

Data de 2 aprilie este una importantă, deoarece aceasta marchează Ziua Internațională de Conștientizare a Autismului, care are scopul de a atrage atenția asupra afecțiunii care atinge 1% din populația globului. În județul Prahova incidența cazurilor de autism este de 8,32 (raportată la 100 000 locuitori conform INSP 2017). De asemenea, tot în Prahova se înregistrează cel mai mare număr de persoane cu dizabilități din țară, după București - 37.259 în 2018, având totodată servicii extrem de limitate pentru acestea.
"Cu ocazia zilei de 2 aprilie, noi, Asociația Glasul Austimului, demarăm o campanie de sensibilizare și conștientizare, în cadrul căreia ne-am propus organizarea unui flashmob, distribuirea unor flyere informative către cetățeni, plasarea unor afișe informative atât în Câmpina, cât și în alte câteva comune din împrejurimi și amplasarea a două bannere stradale, toate acestea vor fi realizate cu ajutorul volunatrilor noștri implicați și cu sprijinul Primăriei Câmpina, respectând toate măsurile de siguranță.
Statisticile internaţionale ne arată că 1 din 68 de copii suferă de autism. Afectează peste 30 000 de copii români, iar datele înregistrate în ultimii ani în România indică o creştere continuă a numărului acestora. Autismul implică toate palierele de dezvoltare, cognitiv, comportamental, motricitate grosieră, motricitate fină, practic sunt afectate toate laturile care privesc dezvoltarea normală a unui copil. Acesta nu este o boală, ci o tulburare pervazivă de dezvoltare. Noi, cei din Asociația Glasul Autismului, ne dorim o lume mai bună pentru copiii cu dizabilități din comunitatea noastră, încercăm să ne implicăm cât mai mult. Căutăm oameni și companii care doresc să ni se alăture pe drumul dificil al schimbării atitudinilor și mentalităților față de copiii cu dizabilități. Ne propunem mobilizarea, stimularea şi sprijinirea persoanelor cu nevoi speciale, în vederea integrării lor în societate și a creșterii gradului de independenţă a acestora, tocmai de aceea motto-ul nostru este Susținem terapia și educația copiilor cu autism. POT ÎNVÂȚA! POT MUNCI!. Dorim să mulțumim în mod special Primăriei municipiului Câmpina și domnului primar Alin Moldoveanu, pentru tot sprijinul acordat" se arată în comunicatul de presă remis de Asociația Glasul Autismului.

Programul Active Citizens Fund România este finanțat prin Granturile SEE 2014-2021. Obiectivul general al Granturilor este de a reduce disparitățile economice și sociale și a consolida relațiile bilaterale dintre cele 15 state beneficiare și statele donatoare (Islanda, Liechtenstein, Norvegia). Programul este administrat de către consorțiul compus din Fundația pentru Dezvoltarea Societății Civile, Fundația pentru Parteneriat, Centrul de Resurse pentru Comunitățile de Romi, Fundația PACT și Frivillighet Norge, care acționează în calitate de Operator de Fond desemnat de către FMO – Oficiul Mecanismului Financiar al Granturilor SEE și Norvegiene. Active Citizens Fund România vizează consolidarea societății civile și a cetățeniei active și creșterea capacității grupurilor vulnerabile. Cu o alocare totală de 46.000.000 euro, programul urmărește dezvoltarea pe termen lung a sustenabilității și capacității sectorului societății civile, intensificând rolul său în promovarea participării democratice, a cetățeniei active și a drepturilor omului și consolidând în același timp relațiile bilaterale cu statele donatoare Islanda, Liechtenstein și Norvegia. Pentru mai multe informații despre Active Citizens Fund în România, vă rugăm accesați www.activecitizensfund.ro. Pentru mai multe informații despre Granturile SEE și Norvegiene, accesați www.eeagrants.ro.
Mai multe informații cu privire la activitățile proiectului și ale asociației găsiți pe  paginile: https://www.facebook.com/glasulautismului,  https://www.instagram.com/asociatiaglasulautismului și pe  www.glasulautismului.ro sau puteți contacta coordonatorul proiectului, Ileana Papahagi, la numărul de telefon 0739.841.169.

3085 vizualizari

Comentarii

Campurile marcate cu * sunt obligatorii

Social

2268 vizualizari
17 aug. 2022 16:08

260 de tineri susțin examenul de Bacalaureat, sesiunea de toamnă, la Colegiul Tehnic Forestier din Câmpina

În perioada 16 august - 3 septembrie are loc sesiunea de toamnă a examenului de Bacalaureat, la care participă cei care nu au absolvit acest examen la sesiunea din vară, dar și la sesiunile din anii anteriori. În total, la nivel național s-au înscris pentru această sesiune a examenului de Bacalaureat aproape 35.000 candidați, dintre care 22.586 provin din promoția acestui an, iar diferența de peste 12.000 provine din promoțiile anterioare.

2772 vizualizari
17 aug. 2022 07:41

Încă un accident grav pe DN1. Un bărbat a fost lovit mortal de o mașină, în timp ce traversa drumul național

UPDATE - Victima avea 30 ani și era din Bușteni.
Miercuri dimineață, în jurul orei 6.15, un grav accident rutier s-a produs pe DN1, la intersecția cu drumul spre Băicoi, între municipiile Câmpina și Ploiești. Un bărbat care traversa neregulamentar partea carosabilă a fost lovit de un autoturism condus de un bărbat de 44 ani și a decedat pe loc.

Alte stiri recente

959 vizualizari
19 aug. 2022 22:57

ISU a emis mesaj RO-ALERT pentru prezența unui urs pe Strada Fabricii, din Câmpina

În ultima vreme, în zona Câmpinei situată la ieșirea spre Telega - Brebu, și-a făcut apariția mai multe zile la rând un urs.

1397 vizualizari
19 aug. 2022 21:35

Urmărire ca-n filme pe DN1, la doi pași de Câmpina. Au lipsit doar focurile de armă...

Joi dupa-amiază, în jurul orei 16.45, un echipaj de Poliție a avut de efectuat o urmărire ca-n filme, la Bănești, la doi pași de Câmpina, după ce un conducător auto a refuzat să oprească la semnalul polițiștilor. Știa el ce știa, pentru că avea să se aleagă cu un dosar penal.