2 Aprilie - Ziua Internațională de Conștientizare a Autismului, marcată și la Câmpina

Social (Categoria articolului)

În luna ianuarie 2021, Asociația Glasul Autismului din Câmpina a demarat un nou proiect denumit “Informați suntem mai puternici pentru copiii noștri”. Acesta va dura 9 luni și este realizat cu sprijinul financiar al Active Citizens Fund România, program finanțat de Islanda, Liechtenstein și Norvegia prin Granturile SEE 2014-2021. 

Data de 2 aprilie este una importantă, deoarece aceasta marchează Ziua Internațională de Conștientizare a Autismului, care are scopul de a atrage atenția asupra afecțiunii care atinge 1% din populația globului. În județul Prahova incidența cazurilor de autism este de 8,32 (raportată la 100 000 locuitori conform INSP 2017). De asemenea, tot în Prahova se înregistrează cel mai mare număr de persoane cu dizabilități din țară, după București - 37.259 în 2018, având totodată servicii extrem de limitate pentru acestea.
"Cu ocazia zilei de 2 aprilie, noi, Asociația Glasul Austimului, demarăm o campanie de sensibilizare și conștientizare, în cadrul căreia ne-am propus organizarea unui flashmob, distribuirea unor flyere informative către cetățeni, plasarea unor afișe informative atât în Câmpina, cât și în alte câteva comune din împrejurimi și amplasarea a două bannere stradale, toate acestea vor fi realizate cu ajutorul volunatrilor noștri implicați și cu sprijinul Primăriei Câmpina, respectând toate măsurile de siguranță.
Statisticile internaţionale ne arată că 1 din 68 de copii suferă de autism. Afectează peste 30 000 de copii români, iar datele înregistrate în ultimii ani în România indică o creştere continuă a numărului acestora. Autismul implică toate palierele de dezvoltare, cognitiv, comportamental, motricitate grosieră, motricitate fină, practic sunt afectate toate laturile care privesc dezvoltarea normală a unui copil. Acesta nu este o boală, ci o tulburare pervazivă de dezvoltare. Noi, cei din Asociația Glasul Autismului, ne dorim o lume mai bună pentru copiii cu dizabilități din comunitatea noastră, încercăm să ne implicăm cât mai mult. Căutăm oameni și companii care doresc să ni se alăture pe drumul dificil al schimbării atitudinilor și mentalităților față de copiii cu dizabilități. Ne propunem mobilizarea, stimularea şi sprijinirea persoanelor cu nevoi speciale, în vederea integrării lor în societate și a creșterii gradului de independenţă a acestora, tocmai de aceea motto-ul nostru este Susținem terapia și educația copiilor cu autism. POT ÎNVÂȚA! POT MUNCI!. Dorim să mulțumim în mod special Primăriei municipiului Câmpina și domnului primar Alin Moldoveanu, pentru tot sprijinul acordat" se arată în comunicatul de presă remis de Asociația Glasul Autismului.

Programul Active Citizens Fund România este finanțat prin Granturile SEE 2014-2021. Obiectivul general al Granturilor este de a reduce disparitățile economice și sociale și a consolida relațiile bilaterale dintre cele 15 state beneficiare și statele donatoare (Islanda, Liechtenstein, Norvegia). Programul este administrat de către consorțiul compus din Fundația pentru Dezvoltarea Societății Civile, Fundația pentru Parteneriat, Centrul de Resurse pentru Comunitățile de Romi, Fundația PACT și Frivillighet Norge, care acționează în calitate de Operator de Fond desemnat de către FMO – Oficiul Mecanismului Financiar al Granturilor SEE și Norvegiene. Active Citizens Fund România vizează consolidarea societății civile și a cetățeniei active și creșterea capacității grupurilor vulnerabile. Cu o alocare totală de 46.000.000 euro, programul urmărește dezvoltarea pe termen lung a sustenabilității și capacității sectorului societății civile, intensificând rolul său în promovarea participării democratice, a cetățeniei active și a drepturilor omului și consolidând în același timp relațiile bilaterale cu statele donatoare Islanda, Liechtenstein și Norvegia. Pentru mai multe informații despre Active Citizens Fund în România, vă rugăm accesați www.activecitizensfund.ro. Pentru mai multe informații despre Granturile SEE și Norvegiene, accesați www.eeagrants.ro.
Mai multe informații cu privire la activitățile proiectului și ale asociației găsiți pe  paginile: https://www.facebook.com/glasulautismului,  https://www.instagram.com/asociatiaglasulautismului și pe  www.glasulautismului.ro sau puteți contacta coordonatorul proiectului, Ileana Papahagi, la numărul de telefon 0739.841.169.

2780 vizualizari

Comentarii

Campurile marcate cu * sunt obligatorii

Social

132 vizualizari
23 sept. 2021 12:08

Proiectul "Informați suntem mai puternici pentru copiii noștri", derulat de Asociația Glasul Autismului din Câmpina, a ajuns la final

Asociația Glasul Autismului din municipiul Câmpina a derulat anul acesta proiectul "Informați suntem mai puternici pentru copiii noștri", realizat cu sprijinul financiar al ”Active Citizens Fund România”, program finanțat de Islanda, Liechtenstein și Norvegia prin Granturile SEE 2014-2021. Pe parcursul anului, noi am mai scris despre acest proiect destinat în special părinților copiilor cu tulburări din spectrul autist. Acum, proiectul a ajuns la final.

3380 vizualizari
22 sept. 2021 18:44

Acțiune de control și prevenție a polițiștilor câmpineni la mai mulți agenți economici din municipiu și comunele vecine, pe tema COVID-19

Polițiștii câmpineni au desfășurat astăzi, 22 septembrie 2021, în municipiul Câmpina și în câteva dintre comunele învecinate (Brebu, Telega, Cornu și Provița de Jos), o acțiune de control și prevenție care a avut la bază noile reglementări legale privind măsurile de prevenire a îmbolnăvirii cu COVID-19. Au fost verificate 45 de obiective economice, dintre care șapte restaurante, cinci hoteluri, 30 baruri/cafenele, trei stații de combustibil, trei săli de jocuri, dar și mijloace de transport în comun.

Alte stiri recente

7 vizualizari
23 sept. 2021 20:54

La Spitalul de Psihiatrie Voila a avut loc conferința de închidere a proiectului de achiziție de echipamente și aparatură medicală cu fonduri europene

Zece luni a durat, la Spitalul de Psihiatrie Voila din Câmpina, implementarea unui proiect cu fonduri europene privind achiziția de echipamente și aparatură medicală, toate acestea necesare în dezvoltarea capacității de diagnosticare și îngrijiri medicale acordate pacienților cu afecțiuni psihice și suspecți sau confirmați cu infecția SARS-CoV-2.

1053 vizualizari
23 sept. 2021 07:45

9.756 candidați la școlile de poliție de la Câmpina și Cluj-Napoca, la sesiunea de admitere septembrie-octombrie-noiembrie 2021

S-au încheiat înscrierile pentru sesiunea de admitere septembrie-octombrie la unitățile postliceale de învățământ ale Ministerului Afacerilor Interne. Pentru cele 1.292 locuri de la Școala de Agenți de Poliție "Vasile Lascăr" din Câmpina s-au înscris 8.232 candidați, iar pentru cele 300 de locuri de la Școala de Agenți de Poliție "Septimiu Mureșan" din Cluj-Napoca s-au înscris 1.524 candidați. În total, 9.756 candidați la această admitere de toamnă.