CONTACT
https://sanconfind.ro/

Cursurile vor fi reluate în acest an școlar doar pentru elevii din anii terminali. Evaluarea Națională începe pe 15 iunie, iar Bacalaureatul pe 22 iunie

- Actualitate -

Grădinițele, școlile, liceele și universitățile se vor redeschide în toamnă. Pentru anul de învățământ 2019-2020, cursurile se vor desfășura în continuare online și doar elevii din anii terminali vor reveni la școală, pe 2 iunie, pentru două săptămâni de pregătire în vederea susținerii Evaluării Naționale și Bacalaureatului. Ministrul Învățământului, Monica Anisie, a făcut astăzi o serie de precizări referitoare la medii, teze, situații școlare, examene, asta după ce, mai întâi, președintele Klaus Iohannis a anunțat că anul școlar se va încheia pe 12 iunie, conform calendarului, dar pentru protejarea copiilor s-a luat decizia ca ei să nu revină în instituțiile de învățământ și să continue cursurile online.

Iată principalele precizări făcute de ministrul Monica Anisie:
- Situațiile școlare vor fi încheiate cu două note, iar tezele nu se vor mai susține.
- Cursurile rămân suspendate, continuă învățarea asistată de tehnologie. Pentru elevii fără posibilități, Ministerul Educației și unitățile de învățământ vor oferi computere.
- Materia neparcursă va fi recuperată în anul școlar viitor.
- Elevii din anii terminali vor reveni la cursuri pe 2 iunie, doar pentru două săptămâni de pregătire.
- Evaluarea Națională se va susține începand cu data de 15 iunie 2020.
- Bacalaureatul va începe cu probele scrise, pe 22 iunie și va continua cu probele de competență.
- Studenții îți vor continua cursurile online, iar examenele se pot susține și online. Fiecare universitate va stabili modalitatea de susținere a examenelor și data susținerii acestora.
- Măsuri de siguranță în școli, pentru elevii din anii terminali: în sala de clasă, igienizată, vor fi maximum 10 elevi, respectând toate măsurile de distanțare socială.
- Înscrierile la clasa pregătitoare și la grădiniță pot fi realizate online, după un calendar pe care Ministerul Educației îl va anunța. Evaluarea psihosomatică va fi înlocuită cu declarație pe proprie răspundere a părinților și recomandare eliberată de grădiniță.

"Referitor la reluarea activităților în cadrul unităților de învățământ de către elevii din clasa a VIII-a, a XII-a, a XIII-a, anii de final de ciclu profesional și post-liceal, precizez că pot reveni în școli pe data de 2 iunie, doar pentru două săptămâni. Se vor realiza, în această perioadă, numai activități de pregătire și consiliere pentru examenele naționale. Pentru elevii care au probleme de sănătate sau au în familie persoane cu risc de îmbolnăvire, prezența la școala va fi opționala, iar decizia va aparține părinților. În această situație, însă, pregătirea elevului se va realiza în continuare în sistem online", a afirmat ministrul Monica Anisie.


27 Apr 2020 19:14 4543 vizualizari



Comentarii






2457 vizualizari 24 Apr 2024 12:53

Călin Tiu a câștigat concursul de director medical al Spitalului Municipal Câmpina

În dimineața zilei de miercuri, 24 aprilie, a avut loc concursul pentru postul de director medical al Spitalului Municipal Câmpina.

citeste mai mult
1346 vizualizari 24 Apr 2024 12:11

Poliția Câmpina, în alertă! A dispărut un bărbat de 35 ani, din Poiana Câmpina

La data de 23 aprilie, în jurul orei 22.30, polițiștii din cadrul Poliției municipiului Câmpina au fost sesizați de către o femeie din municipiu, despre faptul că fiul său Ionuț Cătălin Cernat, în vârstă de 35 de ani, din comuna Poiana Câmpina a plecat de la domiciliu în cursul dimineții și nu s-a mai întors. 

citeste mai mult
4843 vizualizari 24 Apr 2024 09:02

Pe 15 iunie 2024, un nou examen de admitere la Școala de Poliție Câmpina. Înscrierile au început miercuri, 24 aprilie

1.340 locuri sunt scoase la concurs la Școala de Agenți de Poliție ”Vasile Lascăr” Câmpina în sesiunea care a început miercuri, 24 aprilie, și va avea examenul pe 15 iunie.

citeste mai mult
1120 vizualizari 19 Apr 2024 22:01

BEJ Prahova a respins contestația PSD privind numirea reprezentanților PNL în birourile electorale locale, inclusiv la Câmpina

În ziua desemnării reprezentanților partidelor politice în birourile electorale din fiecare localitate, PSD a depus o contestație. Contestația, formulată la nivelul fiecărei localități din Prahova, cu excepția comunei Izvoarele, dar având aceeași temă, a fost analizată la nivelul Biroului Electoral Județean Prahova și ulterior respinsă.

citeste mai mult
https://cleopatra-esthetics.ro/
https://dentfamily.ro/
Actualitate Politică Social Eveniment Interviuri Sănătate Editorial Sport Anunțuri Joburi Turism

Termeni și condiții - Politica de confidențialitate - Politica cookies
© 2024 Câmpina TV