Despre Liceul de fete "Iulia Hasdeu" de ieri şi Colegiul Tehnic "Constantin Istrati" de azi am mai scris în acest serial, dar acum vă prezentăm o imagine mai puţin cunoscută cu aripa Mărăşeşti a liceului după bombardamentele din cel de-al doilea război mondial.
Imaginea ne-a fost pusă la dispoziţia de Şerbăn Băleanu, căruia îi mulţumim, şi este realizată de la etajul casei care avea să găzduiască după mulţi ani sediul Primăriei Câmpina, până la mutarea acestuia la Casa cu Grifoni.
Liceul de fete "Iulia Hasdeu", înfiinţat în anul 1923, dar mutat în actualul sediu în 1931, a fost transformat în timpul celui de-al doilea război mondial în spital militar. După cum se poate vedea din imaginea veche, cea mai mare parte a aripii Mărăşeşti a fost complet distrusă, o bombă căzând chiar peste clădire. Astăzi, aici funcţionează Colegiul Tehnic "Constantin Istrati", denumire pe care instituţia de învăţământ liceal o poartă din anul 2009.
"Câmpina, România 100" este o rubrică pe care o dedicăm tuturor câmpinenilor, în Anul Centenarului Marii Uniri. Timp de 100 de zile vă vom prezenta câte o fotografie din Câmpina de altădată și același loc așa cum arată el astăzi.
Citiţi şi Câmpina, România 100. Liceul de fete "Iulia Hasdeu" de ieri, Colegiul Tehnic "Constantin Istrati" de astăzi
Câmpina, România 100. Casa Istrati, pe domeniul Istrati, astăzi locația Școlii de Poliție "Vasile Lascăr"
Câmpina, România 100. Casa Venețiană de ieri, zona centrală de azi
Anul acesta au intrat în vigoare prevederile Ordonanței de Guvern nr.92/2021 cu privire la colectarea selectivă a deșeurilor din materiale textile.
În fiecare weekend, la piața locală din comuna Provița de Jos, printre telemea, burduf, cașcavea, ouă, legume și fructe de sezon, se face tot mai remarcată o comoară dulce: mierea din Provița de Jos.
Fundația Zamolxes Câmpina a organizat un schimb de experiență pentru tineret, intitulat “Water - The Source of Life”, în cadrul programului Erasmus+, la Centrul Cultural pentru Tineret din Câmpina, în perioada 24 aprilie - 3 mai 2025.
În Câmpina, dar și în comunele din împrejurimi, sunt multe locuri și monumente care ar merita mai multă atenție, ceea ce le-ar aduce, foarte probabil, mai multă atractivitate turistică. Spre beneficiul întregii comunități. Unul dintre aceste monumente este Crucea Domnitorului de la Melicești, sat al comunei Telega.