Câmpina, România 100. Aripa Mărăşeşti a Liceului de fete "Iulia Hasdeu", ieri, în 1944, după bombardament, Colegiul Tehnic "Constantin Istrati" de azi

Social (Categoria articolului)

Despre Liceul de fete "Iulia Hasdeu" de ieri şi Colegiul Tehnic "Constantin Istrati" de azi am mai scris în acest serial, dar acum vă prezentăm o imagine mai puţin cunoscută cu aripa Mărăşeşti a liceului după bombardamentele din cel de-al doilea război mondial.

Imaginea ne-a fost pusă la dispoziţia de Şerbăn Băleanu, căruia îi mulţumim, şi este realizată de la etajul casei care avea să găzduiască după mulţi ani sediul Primăriei Câmpina, până la mutarea acestuia la Casa cu Grifoni.
Liceul de fete "Iulia Hasdeu", înfiinţat în anul 1923, dar mutat în actualul sediu în 1931, a fost transformat în timpul celui de-al doilea război mondial în spital militar. După cum se poate vedea din imaginea veche, cea mai mare parte a aripii Mărăşeşti a fost complet distrusă, o bombă căzând chiar peste clădire. Astăzi, aici funcţionează Colegiul Tehnic "Constantin Istrati", denumire pe care instituţia de învăţământ liceal o poartă din anul 2009.

"Câmpina, România 100" este o rubrică pe care o dedicăm tuturor câmpinenilor, în Anul Centenarului Marii Uniri. Timp de 100 de zile vă vom prezenta câte o fotografie din Câmpina de altădată și același loc așa cum arată el astăzi.

Citiţi şi Câmpina, România 100. Liceul de fete "Iulia Hasdeu" de ieri, Colegiul Tehnic "Constantin Istrati" de astăzi
Câmpina, România 100. Casa Istrati, pe domeniul Istrati, astăzi locația Școlii de Poliție "Vasile Lascăr"
Câmpina, România 100. Casa Venețiană de ieri, zona centrală de azi

4599 vizualizari

Comentarii

Campurile marcate cu * sunt obligatorii

Social

1312 vizualizari
17 apr. 2024 20:49

Programul de colectare a deșeurilor vegetale în Câmpina a fost modificat pentru perioada 1 Mai – Sfintele Paște

Floricon Salub anunță modificarea programului de colectare a deșeurilor vegetale în Câmpina, în perioada 1 Mai – Sărbătorile Pascale, având în vedere faptul că vor exista șase zile libere (1-6 mai 2024).

629 vizualizari
17 apr. 2024 20:13

Modificări în programul de colectare a deșeurilor menajere, la Câmpina și localitățile învecinate, în perioada 1-6 mai 2024

1 comentarii

Programul de colectare a deșeurilor menajere de la populație va suferi unele modificări de 1 Mai și Sfintele Sărbători Pascale, având în vedere că în perioada 1-6 mai este o minivacanță și nu se lucrează.

Alte stiri recente

337 vizualizari
19 apr. 2024 09:34

”Dosarele X” la AJF Prahova. O echipă a câștigat un meci fără a avea legitimațiile jucătorilor!

Orice scenariu de film oricât de SF ar fi, pălește în fața unor realități mioritice. Un exemplu recent a fost oferit de Asociația Județeană de Fotbal Prahova, care a reinventat legile și logica și ale cărei decizii sunt de domeniul... ”Dosarelor X”.

287 vizualizari
19 apr. 2024 08:57

Primim de la cititori. Încă unul care are nevoie de... două locuri de parcare

Un cititor CâmpinaTV.ro ne-a transmis pe numărul de whatsapp 0733.388.425 o imagine surprinsă zilele trecute în parcarea Complexului comercial Kaufland, din Câmpina.