Zilele trecute, reprezentanții administrației locale și operatorul de salubritate Floricon Salub au ecologizat râul Doftana, malul dinspre Câmpina, în amonte și aval de DN1. Gunoiul strâns a fost încărcat în trei camioane. Astăzi, aproape că nu se cunoștea că s-a făcut curățenie.
Despre mizeria de pe albia râului Doftana noi am scris în urmă cu o lună, în cadrul campaniei CÂMPINA CURATĂ. După publicarea articolului Imagini deprimante pe râul Doftana, în amonte și aval de DN1, între Câmpina și Bănești, comisarii Gărzii de Mediu și inspectorii de la Apele Române au efectuat un control și au pus în vedere administrației locale să ia măsuri pentru ecologizarea zonei. Altfel, amenzile vor fi consistente. Ei bine, s-a făcut curățenie. Tone de gunoi menajer și resturi de materiale de construcții au fost strânse din această zonă. Au trecut câteva zile de la acțiunea de curățenie și deja au reapărut gunoaiele. Multe gunoaie. Haine vechi, saci cu gunoi menajer (un astfel de sac a fost aruncat de pe pod, de către un trecător, chiar și atunci când se desfășura acțiunea de curățenie), moloz și alte resturi de la construcții. Ce ar fi de făcut? Vă întrebăm inclusiv pe dvs., cititorii noștri. Nu poți angaja oameni care să se ocupe zi de zi de curățarea albiei râului Doftana. Poate niște "vizite" mai dese ale Poliției Locale în zonă, aplicarea unor amenzi usturătoare celor care încalcă legea și mediatizarea acestor cazuri i-ar mai pune pe gânduri pe cei care aruncă gunoiul aici. Sau poate refuzul administrației locale de a mai elibera autorizații de construire celor care nu au contract cu Floricon pentru ridicarea resturilor de la construcție ar fi o soluție. De altfel, acest lucru este prevăzut și în Regulamentul de salubritate aprobat de Consiliul Local Câmpina, dar nu se aplică întotdeauna. Ce alte soluții ar mai fi pentru stoparea acestui adevărat fenomen care se întâmplă în Câmpina - aruncarea gunoaielor în zonele interzise?
Sâmbătă dimineață au început lucrările de intervenție pentru remedierea deficiențelor constate la rețeaua de canalizare în zona Răcitor, pe Strada B.P. Hasdeu din Câmpina.
Este evident că realizarea drumului Valea Doftanei - Săcele este o prioritate pentru Consiliul Județean Prahova, acesta urmând a deveni o alternativă la cel mai aglomerat drum din România - DN1 pe Valea Prahovei.
Subiectul a fost discutat și la ultima ședință ordinară a Consiliului Local Câmpina de la finalul anului trecut - în zona ”Răcitor” sunt probleme la rețeaua de canalizare, una veche și care creează mari neplăceri locuitorilor de la blocurile din zonă.
În cursul zilei de joi, 16 ianuarie 2025, polițiștii au efectuat două percheziții în comuna Scorțeni, la locuințele unei persoane bănuite de furt calificat, operațiuni financiare în mod fraudulos și acces ilegal la un sistem informatic.