Administrația câmpineană a făcut curat pe râul Doftana și aproape că nu se mai cunoaște

Actualitate (Categoria articolului)

Zilele trecute, reprezentanții administrației locale și operatorul de salubritate Floricon Salub au ecologizat râul Doftana, malul dinspre Câmpina, în amonte și aval de DN1. Gunoiul strâns a fost încărcat în trei camioane. Astăzi, aproape că nu se cunoștea că s-a făcut curățenie.

Despre mizeria de pe albia râului Doftana noi am scris în urmă cu o lună, în cadrul campaniei CÂMPINA CURATĂ. După publicarea articolului Imagini deprimante pe râul Doftana, în amonte și aval de DN1, între Câmpina și Bănești, comisarii Gărzii de Mediu și inspectorii de la Apele Române au efectuat un control și au pus în vedere administrației locale să ia măsuri pentru ecologizarea zonei. Altfel, amenzile vor fi consistente. Ei bine, s-a făcut curățenie. Tone de gunoi menajer și resturi de materiale de construcții au fost strânse din această zonă. Au trecut câteva zile de la acțiunea de curățenie și deja au reapărut gunoaiele. Multe gunoaie. Haine vechi, saci cu gunoi menajer (un astfel de sac a fost aruncat de pe pod, de către un trecător, chiar și atunci când se desfășura acțiunea de curățenie), moloz și alte resturi de la construcții. Ce ar fi de făcut? Vă întrebăm inclusiv pe dvs., cititorii noștri. Nu poți angaja oameni care să se ocupe zi de zi de curățarea albiei râului Doftana. Poate niște "vizite" mai dese ale Poliției Locale în zonă, aplicarea unor amenzi usturătoare celor care încalcă legea și mediatizarea acestor cazuri i-ar mai pune pe gânduri pe cei care aruncă gunoiul aici. Sau poate refuzul administrației locale de a mai elibera autorizații de construire celor care nu au contract cu Floricon pentru ridicarea resturilor de la construcție ar fi o soluție. De altfel, acest lucru este prevăzut și în Regulamentul de salubritate aprobat de Consiliul Local Câmpina, dar nu se aplică întotdeauna. Ce alte soluții ar mai fi pentru stoparea acestui adevărat fenomen care se întâmplă în Câmpina - aruncarea gunoaielor în zonele interzise?

5235 vizualizari

Comentarii

Campurile marcate cu * sunt obligatorii

Actualitate

304 vizualizari
19 apr. 2024 22:01

BEJ Prahova a respins contestația PSD privind numirea reprezentanților PNL în birourile electorale locale, inclusiv la Câmpina

În ziua desemnării reprezentanților partidelor politice în birourile electorale din fiecare localitate, PSD a depus o contestație. Contestația, formulată la nivelul fiecărei localități din Prahova, cu excepția comunei Izvoarele, dar având aceeași temă, a fost analizată la nivelul Biroului Electoral Județean Prahova și ulterior respinsă.

434 vizualizari
19 apr. 2024 21:02

Biroul Electoral Câmpina a fost completat cu reprezentanții partidelor

În cursul zilei de vineri, 19 aprilie, conform calendarului electoral, a fost realizată completarea Biroului Electoral de Circumscripție Câmpina cu reprezentanții formațiunilor politice.

Alte stiri recente

36 vizualizari
19 apr. 2024 17:22

HIDRO PRAHOVA SA - Buletin informativ privind calitatea apei în Prahova, emis în data de 19 aprilie 2024

Societatea HIDRO PRAHOVA SA informează abonații și autoritățile locale din aria de operare că apa distribuită se încadrează în parametrii de potabilitate, conform cerințelor Ordonanței nr. 7 din 18 ianuarie 2023 emisă de Guvernul României, cu modificările și completările ulterioare.

763 vizualizari
19 apr. 2024 09:34

”Dosarele X” la AJF Prahova. O echipă a câștigat un meci fără a avea legitimațiile jucătorilor!

Orice scenariu de film oricât de SF ar fi, pălește în fața unor realități mioritice. Un exemplu recent a fost oferit de Asociația Județeană de Fotbal Prahova, care a reinventat legile și logica și ale cărei decizii sunt de domeniul... ”Dosarelor X”.