Garda de Mediu, APM și Apele Române, sesizate în urma articolului nostru privind dezastrul ecologic de pe râul Doftana

Actualitate (Categoria articolului)

În baza unor informații și fotografii transmise de cititori ai Câmpinatv.ro, am scris recent despre dezastrul ecologic de pe albia râului Doftana, unde tone de deșeuri rezultate din decopertarea unor străzi au fost descărcate din mai multe basculate. Au fost aduse aici, pe albia râului Doftana, criblură, pietriș, bolovani, resturi de asfalt care ar putea conține substanțe periculoase pentru mediu. În urma articolului nostru, au fost sesizate instituțiile cu atribuții în domeniul protecției mediului.

Astfel, societățile Elsid și Electrocarbon, prin intermediul Societății Civile Profesionale de Avocatură Doru Trăilă & Asociații, ne-au transmis că au formulat o reclamație către Garda de Mediu - Comisariatul Județean Prahova, Agenția pentru Protecția Mediului Prahova și Apele Române Prahova cu privire la depozitarea unor deșeuri pe terenurile aparținând municipalității câmpinene, fapte ce constituie încălcări ale legislației privind protecția mediului și a biodiversității, de natură contravențională. În reclamație se menționează faptul că lucrurile sesizate în articolul nostru au fost verificate (și confirmate) și de către reprezentanții celor două societăți, care au investiții în domeniul energetic în zona respectivă și care le solicită instituțiilor abilitate în domeniul protecției mediului să ia măsurile care se impun în vederea prevenirii unui eventual dezastru ecologic ce ar putea afecta întreaga comunitate.
Reprezentanții Elsid și Electrocarbon mulțumesc celor care sesizează astfel de încălcări ale legislației privind protecția mediului și așteaptă reacția autorităților.

1546 vizualizari
2

Comentarii

Campurile marcate cu * sunt obligatorii
  • diss 03.12.2023 06:26 Foarte bine ca au fost sesizate aceste “ organisme” de control. Nasol este ca asa vor ramane: sesizate.
  • El Puerco 03.12.2023 09:01 Asfaltul se poate folosi (recicla) din nou dupa decopertate. Contine bitum si agregate minerale care se pot amesteca in noua compozitie in arzatoarele unde se prepara asfaltul. Investigati cine are contractul pentru repararea strazilor publice, care este procesul pentru debarasarea deseurior si unde sunt trimise.

Actualitate

1590 vizualizari
22 feb. 2024 20:33

Primim de la cititori. Câmpina, Strada Bobâlna, februarie 2024

Un cititor CâmpinaTV.ro ne-a transmis pe numărul de whatsapp 0733.388.425 un filmuleț realizat parcurgând Strada Bobâlna, din Câmpina, de la capătul dinspre Strada B.P. Hasdeu până la ieșirea în Calea Doftanei.

2631 vizualizari
22 feb. 2024 18:48

De Cartea Recordurilor. Un câmpinean aflat la volan a fost prins de trei ori într-o zi din ce în ce mai băut... A treia oară a fost reținut de polițiști!

1 comentarii

Un câmpinean are toate șansele să intre în Cartea Recordurilor, după ce în cursul zilei de miercuri, 21 februarie, aflându-se la volan în municipiul Ploiești a fost oprit de trei ori la rând de polițiști, aceștia constatând de fiecare dată că era din ce în ce mai băut!

Alte stiri recente

762 vizualizari
22 feb. 2024 19:28

“Îmi asum public că, în calitate de primar al Câmpinei, NU voi continua demersul construirii pasajului rutier!”

2 comentarii

Acesta este angajamentul public al Irinei Nistor, candidatul PSD la funcția de primar al municipiului Câmpina, un angajament scris și semnat.

333 vizualizari
22 feb. 2024 17:22

Anunţ finalizare proiect “Modernizare și dotare gradiniță în comuna Poiana Câmpina, județul Prahova”

COMUNA POIANA CÂMPINA, în calitate de beneficiar, anunță finalizarea proiectului “Modernizare și dotare gradiniță în comuna Poiana Câmpina, județul Prahova”, cod SMIS 124625.