CONTACT
https://sanconfind.ro/
https://www.hidroprahova.ro/
http://floricon.ro/
https://www.soceram.ro/

Din anul 2022, la Câmpina se implementează bugetarea participativă. Adică, finanțarea unor proiecte propuse de cetățeni

- Actualitate -

Din anul 2022, la Câmpina se implementează bugetarea participativă. Adică, finanțarea unor proiecte propuse de cetățeni

Consiliul Local Câmpina a aprobat în cadrul ședinței ordinare de miercuri, 31 martie 2021, un proiect inițiat de consilierul USR PLUS Liviu Dumitrache privind implementarea procesului de bugetare participativă. Sună frumos, dar ce înseamnă acest lucru la modul concret? În principiu, până la 5% din suma cheltuită pentru investiții în cursul anului 2021 se va repartiza în anul următor pentru bugetarea participativă, adică pentru proiecte propuse de cetățeni și asumate de administrația locală.

Asta înseamnă, de fapt, bugetarea participativă. Alocarea unei sume pentru proiectele propuse de cetățeni, proiecte care vor fi incluse în bugetul local și pe care administrația locală va trebui să și le asume și să le pună în practică.
Regulamentul propus de Liviu Dumitrache pentru implementarea procesului de bugetare participativă a avut numeroase lacune, iar în condițiile în care mare parte a acestora au fost ridicate în plenul Consiliului Local, i s-a propus noului viceprimar să-și retragă proiectul, să-l completeze, să-l îmbunătățească și să revină cu el la următoarea ședință. Liviu Dumitrache nu a vrut să retragă proiectul, astfel că a început să "plouă" cu amendamente din partea celorlalți consilieri locali, ajungându-se ca întreaga discuție asupra acestui proiect să dureze aproape 70 de minute.
În afara procedurii propriu-zise privind implementarea procesulu de bugetare participativă, s-a mai aprobat alocarea unei sume de 26.675 lei pentru achiziționarea unei aplicații informatice pentru dezvoltarea platformei publice online în vederea înscrierii și votării de proiecte. Aici fost o întreagă discuție, Liviu Briciu (POL) argumentând că nu este nevoie de cheltuirea acestei sume. Și a enumerat o serie întreagă de argumente - de la faptul că există deja un soft în Primăria Câmpina, care poate fi lesne de utilizat și pentru această aplicație, până la faptul că, momentan, este suficientă o simplă adresă de e-mail unde să fie primite propunerile oamenilor. Argumentele sale nu au avut efect, astfel că a fost aprobată și alocarea sumei menționate pentru achiziționarea unei aplicații informatice.
În privința procesului de bugetare participativă, mecanismul de funcționare ar fi următorul: oamenii trebuie să vină cu propuneri de proiecte. Acestea vor trece prin filtrul unui grup de lucru din care fac parte reprezentanți ai mai multor compartimente din cadrul primăriei, precum și consilierii locali Valentin Crețu (USR PLUS) și Aron Sabo PMP), după care proiectele care pot fi finanțate sunt supuse unui vot electronic al populației, urmând a fi efectiv realizate proiectele care întrunesc cele mai multe voturi. Va fi un experiment interesant și nu ne rămâne decât să sperăm că locuitorii municipiului vor propune proiecte care, conform regulamentului adoptat de Consiliul Local, trebuie să fie din următoarele domenii: infrastructură stradală, spații verzi și locuri de joacă, mobilitate, accesibilitate și siguranța circulației, amenajare domeniul public, cultură, planificare urbană, asistență socială, sănătate și digitalizare.


06 Apr 2021 20:30 5048 vizualizari



Comentarii






2494 vizualizari 24 Apr 2024 15:39 O femeie din Câmpina a fost prinsă la volan sub influența alcoolului

O femeie din Câmpina a fost prinsă la volan sub influența alcoolului

În cursul zilei de marți, 23 aprilie, în jurul orei 19.00, polițiștii câmpineni au oprit un autoturism pentru control pe Strada Mihai Eminescu.

citeste mai mult
2589 vizualizari 24 Apr 2024 12:53 Călin Tiu a câștigat concursul de director medical al Spitalului Municipal Câmpina

Călin Tiu a câștigat concursul de director medical al Spitalului Municipal Câmpina

În dimineața zilei de miercuri, 24 aprilie, a avut loc concursul pentru postul de director medical al Spitalului Municipal Câmpina.

citeste mai mult
1439 vizualizari 24 Apr 2024 12:11 Poliția Câmpina, în alertă! A dispărut un bărbat de 35 ani, din Poiana Câmpina

Poliția Câmpina, în alertă! A dispărut un bărbat de 35 ani, din Poiana Câmpina

La data de 23 aprilie, în jurul orei 22.30, polițiștii din cadrul Poliției municipiului Câmpina au fost sesizați de către o femeie din municipiu, despre faptul că fiul său Ionuț Cătălin Cernat, în vârstă de 35 de ani, din comuna Poiana Câmpina a plecat de la domiciliu în cursul dimineții și nu s-a mai întors. 

citeste mai mult
5332 vizualizari 24 Apr 2024 09:02 Pe 15 iunie 2024, un nou examen de admitere la Școala de Poliție Câmpina. Înscrierile au început miercuri, 24 aprilie

Pe 15 iunie 2024, un nou examen de admitere la Școala de Poliție Câmpina. Înscrierile au început miercuri, 24 aprilie

1.340 locuri sunt scoase la concurs la Școala de Agenți de Poliție ”Vasile Lascăr” Câmpina în sesiunea care a început miercuri, 24 aprilie, și va avea examenul pe 15 iunie.

citeste mai mult
https://dentfamily.ro/
https://cleopatra-esthetics.ro/
Actualitate Politică Social Eveniment Interviuri Sănătate Editorial Sport Anunțuri Joburi Turism

Termeni și condiții - Politica de confidențialitate - Politica cookies
© 2024 Câmpina TV