Mijloacele de transport electrice și cele hibride câștigă tot mai mult teren în Europa. Astfel de mașini au devenit populare și în România, chiar și la Câmpina, unde au început să apară cele hibride. Adică, automobile care combină combustibilul tradițional (benzină, motorină, GPL) cu alimentarea electrică. Principalele avantaje: reducerea costurilor și reducerea poluării.
Unele administrații locale, inclusiv cea de la Câmpina, nu sunt, însă, în pas cu vremurile și au omis să includă aceste tipuri de mașini în hotărârea privind taxele și impozitele locale. Tocmai de aceea, atunci când s-au dus să-și plătească impozitele, proprietarii acestor mașini au avut surpriza să constate că pe plan local nu există nicio reglementare pentru mașinile lor. Că de o încurajare... fiscală din partea administrației publice câmpinene nici nu poate fi vorba. Practic, în hotărârea privind taxele și impozitele pentru 2018, aprobată de Consiliul Local la propunerea Primăriei, nu există vreo prevedere legată de mașinile electrice sau hibride, ci sunt stabilite impozitele doar pentru mașinile clasice.
Trebuie să știți că, pentru autovehiculele acționate electric nu se datorează impozit, prevedere inclusă de Ministerul Finanțelor în Codul Fiscal, la art. 469. Iar conform art. 470, alin. (3) din Codul Fiscal “în cazul mijloacelor de transport hibride, impozitul se reduce cu minimim 50%, conform hotărârii Consiliului Local”. Mai exact, Codul Fiscal stabilește un prag, iar administrațiile locale trebuie să aprobe valorile exacte. De exemplu, Consiliul Local Câmpina ar fi trebuit să stabilească exact procentul reducerii (Codul Fiscal introduce doar limita minimă de 50%). Iar o administrație care vrea să încurajeze achiziția de mașini hibrid, pentru reducerea poluării din municipiu, ar putea duce acest procent la 60-70% chiar. Dar administrația câmpineană a omis complet mașinile hibrid, ce să mai vorbim despre încurajarea achizițiilor sau reducerea impozitului.
(Foto ilustrativ, sursă Cars.ro)
În parcul de pe Strada Oituz, cunoscut sub numele Mițu-Chițu, a fost amenajat Orășelul Copiilor, în care se află și Satul lui Moș Crăciun.
Informațiile transmise la CSAT de serviciile secrete despre campanie lui Călin Georgescu au fost desecretizate miercuri, după ce președintele Klaus Iohannis a fost de acord cu declasificarea.
Podul feroviar peste râul Prahova, dintre Câmpina și Poiana Câmpina, va deveni curând istorie..
13 organizații neguvernamentale i-au cerut președintelui Klaus Iohannis desecretizarea informațiilor din ședința Consiliului Superior de Apărare a Țării (CSAT) de săptămâna trecută.