Ca în fiecare an, la 27 martie, Asociația Cultul Eroilor ”Regina Maria”, filiala Câmpina, condusă de col (r) Marian Dulă, organizează - în general, împreună cu o unitate de învățământ din localitate - concursul de eseuri și desene ”Basarabia, pământ românesc”.
La fel s-a întâmplat și în acest an, atunci când co-organizator al evenimentului a fost Școala Gimnazială ”Alexandru Ioan Cuza”, astfel că tema concursului a fost personalitatea și reformele lui Cuza, domnitorul care a realizat unirea de la 24 ianuarie 1859.
Premierea concursului de la Câmpina a avut loc chiar pe 27 martie, în sala de sport a Școlii Gimnaziale ”Ion Câmpineanu”, instituție care a dat cei mai mulți premianți la acest concurs. Gazda evenimentului a fost Raluca Crețu, directorul instituției, iar amfitrionul premierii a fost col (r) Marian Dulă, care a vorbit despre acest concurs și a premiat câștigătorii acestuia. Este un concurs internațional, pentru că alături de elevi de la instituțiile de învățământ din Câmpina, dar și din alte localități limitrofe, participă și elevi din cele două localități din Republica Moldova înfrățite cu municipiul Câmpina - Cahul și Cimișlia.
27 martie este data la care se sărbătorește unirea Basarabiei cu România, realizată în anul 1918, pas decisiv în realizarea Marii Uniri de la 1 decembrie 1918.
Iată lista câștigătorilor ediției din acest an a concursului ”Basarabia, pământ românesc”, organizat de Asociația Cultul Eroilor ”Regina Maria”, filiala Câmpina, și Școala Gimnazială ”Alexandru Ioan Cuza”:
Eseuri
Secțiunea liceu
Premiul I - Dumitrița Nenescu (Liceul ”Mihai Eminescu”, Cimișlia)
Secțiunea gimnaziu
Premiul I - Ștefan Ioan Dinu Pătrașcu (Școala Gimnazială ”Ion Câmpineanu” Câmpina)
Premiul II - Miriam Voicilă (Școala Gimnazială ”Matei Basarab” Brebu)
Premiul III - Ștefan Istrate (Școala Gimnazială ”Alexandru Ioan Cuza” Câmpina)
Desene
Premiul I - Ana Maria Vasilescu (Școala de Arte Plastice pentru Copii Cahul)
Premiul II - Medina Cravcenco (Școala de Arte Plastice pentru Copii Cahul)
Premiul III - Elena Rujoiu (Liceul Tehnologic ”Constantin Istrati” Câmpina)
Fiecare dintre premianți a fost recompensat cu premii în bani (200 lei - locul 1, 150 lei - locul 2, 100 lei - locul 3).
De asemenea, au fost premiați și profesorii implicați în acest concurs: Anda Mihaela Miroiu, Florina Gherghel (Școala Gimnazială ”Alexandru Ioan Cuza” Câmpina), Mădălina Dinu Pătrașcu, Mihaela Baltag (Școala Gimnazială ”Ion Câmpineanu” Câmpina), Simona Lupoiu (Școala Gimnazială ”Matei Basarab” Brebu), Daniel Donici, Alina Cebotari, Ion Ciută, Diana Poroșenco (Școala de Arte Plastice pentru Copii Cahul), Ofelia Negoiță (Liceul Tehnologic ”Constantin Istrati” Câmpina).
Grădinița ”Iulia Hasdeu” din Câmpina a fost joi, 16 ianuarie 2025, gazda unei activități de educație rutieră, intitulată ”Strada nu e loc de joacă”.
"Cea mai des întâlnită provocare din viețile noastre este reprezentată de vicii. Fie că vorbim de vicii legate de substanțe sau de vicii comportamentale, ele înseamnă o luptă pe care fiecaredintre noi a dus-o sau o duce, fie personal, fie doar fiind parte din viața unui om drag care trece printr-o astfel de încercare".
O crimă oribilă a zguduit Câmpina marți seară, în jurul orei 22.00, în zona Scărișoara, acolo unde locuiește o comunitate însemnată de rromi.
Garda Națională de Mediu atrage atenția autorităților publice că din acest an este obligatorie colectarea separată a deșeurilor textile și trebuie asigurate containere speciale în care populația să depună acest tip de deșeuri.