Premiul I de Excelență pentru micul pianist câmpinean Sergiu Dobrescu la Concursul Național de Interpretare Pianistică "Lirika"

Social (Categoria articolului)

La Colegiul de Muzică "George Enescu" din București s-a desfășurat, în acest week-end, Concursul Național de Interpretare Pianistică "Lirika" destinat atât profesioniștilor, cât și amatorilor de toate vârstele. A fost un concurs de un nivel tehnic extrem de ridicat, participanții având ocazia să cânte pe cel mai performant pian din lume - Steinway and Sons, pus la dispoziție de Colegiul “George Enescu”, gazda evenimentului. Printre cei peste 200 de concurenți s-a numărat și un mic pianist din Câmpina, Sergiu Andrei Dobrescu (10 ani), care s-a întors acasă cu un mare premiu - Premiul I  de Excelență.

Concursul Național de Interpretare Pianistică "Lirika" a reunit participanți din toată țara, de la prestigioase școli de muzică sau instituții de cultură, copii și tineri care studiază pianul atât în sistemul de stat, cât și în cel privat. Concurenți foarte buni, care au impresionat juriul de specialitate format din: Eliza Puchianu - profesor de pian, o pianistă activă, care a susținut concerte și recitaluri pe cele mai importante scene ale lumii; Andra Apostu - profesor de teoria muzicii, doctor în muzică al Universității Naționale de Muzică din București; Ana Maria Vătafu - profesor de pian și teoria muzicii, inițiator a numeroase proiecte culturale destinate promovării tinerelor talente.
La acest concurs important și în fața unui juriu profesionist, micuțul nostru câmpinean a evoluat impecabil și a câștigat Premiul I de Excelență. Sergiu este elev în clasa a III-a la Școala Gimnazială Centrală și studiază pianul de la vârsta de 7 ani, cu doamnele profesoare Cornelia Iurevici și Hermina Tabără. A participat la mai multe sesiuni de masterclass de pian cu profesori renumiți. Este talentat și muncește foarte mult. O mână de om și un munte de ambiție și talent, un viitor mare artist. Felicitările și aplauzele noastre pentru Sergiu Dobrescu, pentru profesoarele care îl pregătesc, dar și pentru părinții care îl încurajează și îl susțin. O muncă de echipă, cu rezultate minunate!

3159 vizualizari

Comentarii

Campurile marcate cu * sunt obligatorii

Social

5662 vizualizari
06 dec. 2019 21:35

Accident în Câmpina, la intersecția străzilor Maramureș și Ana Ipătescu. Una dintre mașinile implicate s-a răsturnat

Un nou accident rutier s-a produs vineri seară în municipiul Câmpina, la intersecția Străzii Maramureș cu Strada Ana Ipătescu, o intersecție unde au loc frecvent astfel de evenimente rutiere, pe fondul neacordării de prioritate.

1701 vizualizari
06 dec. 2019 10:04

Restituiri. Apa potabilă s-a introdus în Câmpina în anii 1900. Sursa - izvorul de pe Valea Sunătoarea din Breaza, analizat de însuși dr. C.I. Istrati

Vă prezentăm, de-a lungul mai multor episoade, file din istoria mai puțin cunoscută a Câmpinei. Sunt informații preluate din Anuarul Societății de Științe Istorice din România - Filiala Câmpina. Sunt povești adevărate din istoria localității și poate că unii dintre dumneavoastră vor fi interesați să le citească.

Alte stiri recente

1937 vizualizari
06 dec. 2019 20:31

Virgil Guran a fost numit consilier de stat pentru ordine publică și siguranța cetățeanului la Cancelaria premierului Orban

Moș Nicolae a fost extrem de darnic cu fostul președinte al PNL Câmpina, Virgil Guran, în prezent președintele Organizației Județene Dâmbovița a PNL. I-a adus funcția de consilier de stat pe probleme de ordine publică și siguranța cetățeanului la Cancelaria premierului Ludovic Orban. Decizia de numire a fost publicată în Monitorul Oficial 982/5 decembrie 2019.

2262 vizualizari
05 dec. 2019 21:40

Julia Jianu și formația Talisman cântă la Câmpina, în noaptea de Revelion

Spectacolul de Revelion, de la Câmpina, va începe la ora 21.30 cu un mixaj muzical realizat de un DJ. La ora 22.15, pe scenă va urca Julia Jianu, fostă componentă a trupelor Exotic și Sexxy, care de mai mulți ani a ales o carieră solo. Apoi, de la ora 23.00, vor cânta Alin Oprea și formația Talisman, iar la miezul nopții, vom păși în 2020 în jocuri de lumini și lasere.