Premiul I de Excelență pentru micul pianist câmpinean Sergiu Dobrescu la Concursul Național de Interpretare Pianistică "Lirika"

Social (Categoria articolului)

La Colegiul de Muzică "George Enescu" din București s-a desfășurat, în acest week-end, Concursul Național de Interpretare Pianistică "Lirika" destinat atât profesioniștilor, cât și amatorilor de toate vârstele. A fost un concurs de un nivel tehnic extrem de ridicat, participanții având ocazia să cânte pe cel mai performant pian din lume - Steinway and Sons, pus la dispoziție de Colegiul “George Enescu”, gazda evenimentului. Printre cei peste 200 de concurenți s-a numărat și un mic pianist din Câmpina, Sergiu Andrei Dobrescu (10 ani), care s-a întors acasă cu un mare premiu - Premiul I  de Excelență.

Concursul Național de Interpretare Pianistică "Lirika" a reunit participanți din toată țara, de la prestigioase școli de muzică sau instituții de cultură, copii și tineri care studiază pianul atât în sistemul de stat, cât și în cel privat. Concurenți foarte buni, care au impresionat juriul de specialitate format din: Eliza Puchianu - profesor de pian, o pianistă activă, care a susținut concerte și recitaluri pe cele mai importante scene ale lumii; Andra Apostu - profesor de teoria muzicii, doctor în muzică al Universității Naționale de Muzică din București; Ana Maria Vătafu - profesor de pian și teoria muzicii, inițiator a numeroase proiecte culturale destinate promovării tinerelor talente.
La acest concurs important și în fața unui juriu profesionist, micuțul nostru câmpinean a evoluat impecabil și a câștigat Premiul I de Excelență. Sergiu este elev în clasa a III-a la Școala Gimnazială Centrală și studiază pianul de la vârsta de 7 ani, cu doamnele profesoare Cornelia Iurevici și Hermina Tabără. A participat la mai multe sesiuni de masterclass de pian cu profesori renumiți. Este talentat și muncește foarte mult. O mână de om și un munte de ambiție și talent, un viitor mare artist. Felicitările și aplauzele noastre pentru Sergiu Dobrescu, pentru profesoarele care îl pregătesc, dar și pentru părinții care îl încurajează și îl susțin. O muncă de echipă, cu rezultate minunate!

4073 vizualizari

Comentarii

Campurile marcate cu * sunt obligatorii

Social

2174 vizualizari
30 mai 2020 10:06

S-a întâmplat în Câmpina, de-a lungul timpului, la data de 30 mai

Pentru anul 2020, CâmpinaTV.ro v-a pregătit un nou serial - o prezentare a evenimentelor care au avut loc în Câmpina de-a lungul timpului, în fiecare zi a anului. O altfel de prezentare a istoriei localității. Nu avem pretenția că vom reuși să "prindem" toate evenimentele în acest demers strict jurnalistic, este imposibil acest lucru, totuși vom încerca să vă aducem în atenție informații interesante despre oameni și fapte din Câmpina noastră dragă.

2001 vizualizari
29 mai 2020 10:20

S-a întâmplat în Câmpina, de-a lungul timpului, la data de 29 mai

Pentru anul 2020, CâmpinaTV.ro v-a pregătit un nou serial - o prezentare a evenimentelor care au avut loc în Câmpina de-a lungul timpului, în fiecare zi a anului. O altfel de prezentare a istoriei localității. Nu avem pretenția că vom reuși să "prindem" toate evenimentele în acest demers strict jurnalistic, este imposibil acest lucru, totuși vom încerca să vă aducem în atenție informații interesante despre oameni și fapte din Câmpina noastră dragă.

Alte stiri recente

1804 vizualizari
30 mai 2020 13:32

Cu mască și fără mască. Orban și miniștrii săi, la o "petrecere de birou" în sediul Guvernului

UPDATE - Premierul Ludovic Orban a achitat două amenzi în valoare totală de 3.000 lei pentru fumat și pentru nepurtarea măștii de protecție în spații închise, se menționează într-un comunicat de presă al Guvernului. Premierul a achitat amenda prin intermediul platformei www.ghiseul.ro.

De mai puțin de 24 de ore se ”rostogolește” în spațiul virtual o fotografie ”scăpată” din biroul premierului Ludovic Orban. Imaginea a fost recunoscută de premier ca fiind de luni, 25 mai, de la ziua sa de naștere, atunci când la sfârșitul programului a fost vizitat de câțiva colegi din Guvern, care i-au urat ”La mulți ani”, iar Orban i-a ”cinstit” cu o gustare și o băutură alcoolică. În imagine apar premierul Ludovic Orban, vicepremierul Raluca Turcan, ministrul de Externe - Bogdan Aurescu, ministrul Economiei - Virgil Popescu și ministrul Transporturilor - Lucian Bode.

4932 vizualizari
30 mai 2020 11:15

Accident pe DN1, la Bănești. Un bărbat care schimba un cauciuc a fost lovit de un autoturism

UPDATE - Traficul a revenit la normal, în jurul orei 12.15.
Sâmbătă, în jurul orei 11.00, pe DN1, pe raza comunei Bănești, a avut loc un accident de circulație mai puțin obișnuit. Un autoturism era tras pe partea dreaptă a sensului de mers Ploiești - Câmpina, iar un bărbat schimba un cauciuc al mașinii, după ce avusese pană.