Premiul I de Excelență pentru micul pianist câmpinean Sergiu Dobrescu la Concursul Național de Interpretare Pianistică "Lirika"

Social (Categoria articolului)

La Colegiul de Muzică "George Enescu" din București s-a desfășurat, în acest week-end, Concursul Național de Interpretare Pianistică "Lirika" destinat atât profesioniștilor, cât și amatorilor de toate vârstele. A fost un concurs de un nivel tehnic extrem de ridicat, participanții având ocazia să cânte pe cel mai performant pian din lume - Steinway and Sons, pus la dispoziție de Colegiul “George Enescu”, gazda evenimentului. Printre cei peste 200 de concurenți s-a numărat și un mic pianist din Câmpina, Sergiu Andrei Dobrescu (10 ani), care s-a întors acasă cu un mare premiu - Premiul I  de Excelență.

Concursul Național de Interpretare Pianistică "Lirika" a reunit participanți din toată țara, de la prestigioase școli de muzică sau instituții de cultură, copii și tineri care studiază pianul atât în sistemul de stat, cât și în cel privat. Concurenți foarte buni, care au impresionat juriul de specialitate format din: Eliza Puchianu - profesor de pian, o pianistă activă, care a susținut concerte și recitaluri pe cele mai importante scene ale lumii; Andra Apostu - profesor de teoria muzicii, doctor în muzică al Universității Naționale de Muzică din București; Ana Maria Vătafu - profesor de pian și teoria muzicii, inițiator a numeroase proiecte culturale destinate promovării tinerelor talente.
La acest concurs important și în fața unui juriu profesionist, micuțul nostru câmpinean a evoluat impecabil și a câștigat Premiul I de Excelență. Sergiu este elev în clasa a III-a la Școala Gimnazială Centrală și studiază pianul de la vârsta de 7 ani, cu doamnele profesoare Cornelia Iurevici și Hermina Tabără. A participat la mai multe sesiuni de masterclass de pian cu profesori renumiți. Este talentat și muncește foarte mult. O mână de om și un munte de ambiție și talent, un viitor mare artist. Felicitările și aplauzele noastre pentru Sergiu Dobrescu, pentru profesoarele care îl pregătesc, dar și pentru părinții care îl încurajează și îl susțin. O muncă de echipă, cu rezultate minunate!

5681 vizualizari

Comentarii

Campurile marcate cu * sunt obligatorii

Social

1088 vizualizari
23 mar. 2024 10:47

Contribuția lunară de întreținere pentru persoanele de la Centrul rezidențial de la Voila se mărește de la aproximativ 3.500 lei la peste 4.000 lei/lunar

Miercuri, 27 martie 2024, în cadrul ședinței ordinare a Consiliului Local Câmpina, pe ordinea de zi se află și un proiect privind majorarea contribuției lunare de întreținere a persoanelor beneficiare ale serviciilor sociale de la Centrul rezidențial de asistență și reintegrare socială a persoanelor fără adăpost de la Voila.

4745 vizualizari
22 mar. 2024 20:31

Patru elevi de la Colegiul Național ”Nicolae Grigorescu” Câmpina s-au calificat la Olimpiada Națională la Limba și literatura română

4 comentarii

Patru elevi de la Colegiul Național ”Nicolae Grigorescu” Câmpina s-au calificat pentru Olimpiada Națională la Limba și literatura română, la nivelul întregului județ, numărul elevilor calificați fiind de 29.

Alte stiri recente

144 vizualizari
28 mar. 2024 21:19

Liga A Prahova, etapa a 22-a. Programul și delegările

Sâmbătă și duminică vor avea loc meciurile etapei a 22-a din Liga A. Iată programul și delegările:

326 vizualizari
28 mar. 2024 20:29

La Câmpina, sancțiune record de suspendare a unui permis de conducere

În cursul zilei de miercuri, 27 martie, în două intervale orare (7.00 - 9.00 și 15.00 - 17.00), Poliția Câmpina a acționat în municipiul Câmpina și comuna Poiana Câmpina pe linie rutieră.