La Colegiul de Muzică "George Enescu" din București s-a desfășurat, în acest week-end, Concursul Național de Interpretare Pianistică "Lirika" destinat atât profesioniștilor, cât și amatorilor de toate vârstele. A fost un concurs de un nivel tehnic extrem de ridicat, participanții având ocazia să cânte pe cel mai performant pian din lume - Steinway and Sons, pus la dispoziție de Colegiul “George Enescu”, gazda evenimentului. Printre cei peste 200 de concurenți s-a numărat și un mic pianist din Câmpina, Sergiu Andrei Dobrescu (10 ani), care s-a întors acasă cu un mare premiu - Premiul I de Excelență.
Concursul Național de Interpretare Pianistică "Lirika" a reunit participanți din toată țara, de la prestigioase școli de muzică sau instituții de cultură, copii și tineri care studiază pianul atât în sistemul de stat, cât și în cel privat. Concurenți foarte buni, care au impresionat juriul de specialitate format din: Eliza Puchianu - profesor de pian, o pianistă activă, care a susținut concerte și recitaluri pe cele mai importante scene ale lumii; Andra Apostu - profesor de teoria muzicii, doctor în muzică al Universității Naționale de Muzică din București; Ana Maria Vătafu - profesor de pian și teoria muzicii, inițiator a numeroase proiecte culturale destinate promovării tinerelor talente.
La acest concurs important și în fața unui juriu profesionist, micuțul nostru câmpinean a evoluat impecabil și a câștigat Premiul I de Excelență. Sergiu este elev în clasa a III-a la Școala Gimnazială Centrală și studiază pianul de la vârsta de 7 ani, cu doamnele profesoare Cornelia Iurevici și Hermina Tabără. A participat la mai multe sesiuni de masterclass de pian cu profesori renumiți. Este talentat și muncește foarte mult. O mână de om și un munte de ambiție și talent, un viitor mare artist. Felicitările și aplauzele noastre pentru Sergiu Dobrescu, pentru profesoarele care îl pregătesc, dar și pentru părinții care îl încurajează și îl susțin. O muncă de echipă, cu rezultate minunate!
A venit vara... E vară, e vremea grătarului... Așa că mulți amatori de astfel de mdoalități de petrecere a timpului iber sunt în căutarea de ustensile, dar și de suveniruri atât pentru ”Ea”, cât și pentru ”El”, care pot fi asociate acestei distracții. Și ce poate fi mai potrivit pentru o aniversare la grătar decât un cadou cu această tematică!
Cristina Miruna Rânceanu avea doar 21 de ani.
În Câmpina se derulează proiectul ”Calificat pentru viitor”, care presupune inclusiv stagii de practică pentru elevi la agenți economici implicați în derularea acestui proiect.
Primăria Municipiului Câmpina informează cetățenii cu privire la termenele de eliberare a cărților de identitate (model 1997), precum și la situația operativă privind cărțile electronice de identitate.