Scriam în urmă cu aproape două luni despre "Turnul Babel de la Câmpina", despre lucrurile ciudate care s-au întâmplat în micul nostru orășel de provincie - servicii secrete, generali, firme de investigații, dosare penale, politicieni aruncați peste bord...
După cum am scris și atunci și după cum se știe deja, pentru că a participat inclusiv la o ședință a Consiliului Local Câmpina în mandatul trecut, Doru Trăilă este avocatul grupului de firme Elsid, Neptun și Soceram. Este la fel de cunoscut conflictul existent între aceste firme și grupul fostului primar Alin Moldoveanu, din care mai făceau parte Adrian Dobre, Iulian Dumitrescu și, desigur, fostul ofițer SRI Eugen Prună, consilier personal al fostului primar.
Vă amintiți discuțiile legate de terenurile de pe Doftana, dar și acele discuții incredibile când fostul primar și consilieri locali apropiați lui susțineau cu insistență că societatea Neptun a otrăvit apa câmpinenilor prin microhidrocentrala de la Fântâna cu Cireși. Două ore și jumătate s-a vorbit încontinuu pe acest subiect. Ca o paranteză, prin intermediul avocatului Doru Trăilă, Neptun a depus plângere la structura centrală a DIICOT împotriva fostului primar și consilierilor care i-au susținut acuzațiile la adresa societății câmpinene.
Urmarea. Avocatul Doru Trăila a fost “tăvălit” luni la rând prin presa centrală, numele lui a fost tocat zi de zi alături de cel al generalilor Coldea și Dumbravă la emisiunile Ancăi Alexandrescu de la Realitatea TV. Același post de televiziune care a menționat și implicarea uneia dintre cele mai puternice firme de investigații din țară - Interdiligence, firmă cu acționariat româno-american, care a lucrat cu avocatul Doru Trăilă, cu Elsid și Soceram.
Vă reamintim, Interdiligence îl are drept co-fondator pe Marius Ghiba, despre care am aflat că a câștigat experiență în investigații și conducere în timp ce a ocupat diverse roluri în Guvernul României și SUA, inclusiv în Departamentul de Stat și Serviciul Secret al SUA în Orientul Mijlociu, Africa, SUA și Europa. În 2014 a înființat Interdiligence, unde angajează foști oficiali de informații, jurnaliști, ingineri și cadre universitare care folosesc tehnici sofisticate de cercetare și analiză pentru a răspunde cu succes nevoii factorilor de decizie de a obține informații corecte. Marius Ghiba este licențiat în Drept și Științe Militare la Academia de Poliție “Alexandru Ioan Cuza” din București. De asemenea, a absolvit mai multe cursuri de formare organizate de Departamentul de Stat al SUA, Departamentul de Justiție al SUA, FBI, DEA și de FLETC (Centrele Federale de Formare pentru Aplicarea Legii) pe diverse teme, inclusiv negocieri de criză, profilare criminală, criminalistică financiară, investigații criminale electronice.
Bun, cam acestea sunt datele problemei. Dar, lucru de neînțeles pentru noi și oarecum surprinzător, acum, cu câteva zile înaintea Crăciunului, același avocat Doru Trăilă a fost decorat de Patriarhul Daniel cu Ordinul Mitropolitan “Sfântul Cuvios Dimitrie cel Nou” pentru merite deosebite. Și ceața nu se răspândește nici din logica noastră și nici de deasupra orașului dacă luăm în considerare atacul puternic al Partidului Câmpina Curată la adresa posibilelor ingerințe ale Bisericii Ortodoxe în alegerile locale din 2020, de la Câmpina și tentativa de implicare din 2024.
Este clar că nu este sfârșitul și așteptăm cu interes ce se va întâmpla mai departe. Dacă acum Patriarhul l-a decorat pe avocatul Doru Trăilă, oare ce mai urmează???
Consiliul Județean Prahova a aprobat, în ședința extraordinară de luni, 30 iunie, repartizarea pe localități a sumei de 43.654.000 lei.
Inspectoratul Județean de Poliție Prahova informează participanții la trafic instituirea unor restricții de circulație pe DN1, în zilele următoare.
Pompierii din Câmpina și Băicoi au intervenit în cursul zilei de luni, 30 iunie, la un incendiu izbucnit într-un apartament dintr-un bloc de pe Strada Republicii din orașul Băicoi.
În jurul prânzului, la Comarnic, pe DN1, a avut loc un accident rutier.