Calea Doftanei ar trebui finalizată, inclusiv cu realizarea marcajelor rutiere, până la finalul lunii aprilie

Actualitate (Categoria articolului)

Aceasta ar fi concluzia formulată de primarul municipiului Câmpina, Alin Moldoveanu. O concluzie apărută la discuțiile din cadrul ședinței Comisiei pentru Siguranța Circulației pe Drumurile Publice din Câmpina, din 18 aprilie 2022, întâlnire la care au participat și reprezentanți ai societății civile și în care s-au discutat, printre altele, și posibile măsuri pentru a se evita pe viitor o tragedie precum cea din 7 aprilie, atunci când un tânăr de 17 ani a fost spulberat de o mașină pe trecere de pietoni din apropierea Colegiului Tehnic Forestier. Măsuri despre care am scris aici.

Unul dintre participanții la amintita ședință a ridicat problema marcajului rutier de pe Calea Doftanei, arătându-se intrigat că existe semne de circulație, care atestă existența unei treceri de pietoni, dar nu există marcajul rutier corespunzător. Primarul Alin Moldoveanu i-a răspuns: ”În momentul de față, lucrarea de pe Calea Doftanei nu este închisă. Dacă vă aduceți aminte, din iunie și până în octombrie 2020 nu s-a lucrat deloc, pentru că proiectul era blocat. Nu s-a luat în calcul cine plătește schimbarea branșamentelor, pentru că infrastructura de sub asfalt era mai sus decât branșamentele de gaze, apă și curent. Proiectul era deja întârziat cu șase luni. Am găsit soluția fără să fie nevoie să cheltuim niciun leu de la bugetul local. În momentul de față, termenul de finalizare a lucrării este sfârșitul acestei luni (n.r. - aprilie), până la care ei mai au de făcut anumite lucruri pe care nu le-am acceptat cum le-au făcut și trebuie să le modifice, iar finalul este realizarea marcajului rutier”. (video)
De asemenea, primarul a amintit și întârzierea provocată de obținerea avizelor pentru introducerea și a rețelei de apă, astfel încât strada să nu mai fie spartă prea curând, așa cum se va întâmpla cu Strada Bobâlna ”în numai câteva luni”, după cum a spus tot Alin Moldoveanu. Nu în ultimul rând, a fost reamintită și urgența de a permite reluarea traficului rutier, blocarea acestei artere rutiere fiind un adevărat calvar pentru conducătorii auto din Câmpina, dar și din comunele limitrofe din acea zonă - Telega, Brebu, Șotrile, Valea Doftanei, Secăria.
Vă reamintim că traficul rutier a fost redeschis complet pe Calea Doftanei la data de 20 decembrie 2021.

3129 vizualizari
3

Comentarii

Campurile marcate cu * sunt obligatorii
  • Tudor 21.04.2022 10:33 Problema apei de ploaie care băltește cum o rezolvați? De ce nu sunt guri de scurgere pentru apa pluvială?
  • Calin Gherman 21.04.2022 15:11 Pe aceasta strada, Calea Doftanei, proaspat asfaltata trebuiesc refacute si ridicate gurile de canalizare care sunt sub nivelul carosabilului. Doar este lucrare noua !
  • Meri 23.04.2022 14:53 Pe Calea Doftanei de la intersecția cu Voila in jos, spre Telega, nu sunt finalizate trotuarele...in urma lucrărilor efectuate au rămas șanțuri și gauri in care s-au aruncat bolovani...pietonii sunt obligați să circule pe strada expunandu-se unor riscuri tot mai mari pe fondul circulației tot mai aglomerate

Actualitate

1445 vizualizari
29 nov. 2022 17:55

La Câmpina, în seara Sfântului Andrei, se aprind luminițele pentru sărbători și vor răsuna primele colinde

În seara Sfântului Andrei, părintele spiritual și ocrotitorul României, la ora 17.00, în Parcul Regele Mihai I din centrul Câmpinei, vor răsuna primele colinde ale acestei ierni. Vor cânta micii soliști de la Clubul Copiilor din localitate. Apoi, la 17.30, va fi aprins iluminatul ornamental pentru sărbătorile de iarnă.

1273 vizualizari
29 nov. 2022 08:35

Paradă militară la Câmpina, de Ziua Națională

2 comentarii

În ultimii trei ani, Ziua Națională a României a fost sărbătorită la Câmpina prin acțiuni restrânse, din cauza pandemiei. Anul acesta, se revine la programul din trecut, iar manifestările vor fi organizate în centrul localității, la Monumentul Eroilor Războiului de Întregire Națională (Soldatul).

Alte stiri recente

8068 vizualizari
29 nov. 2022 11:05

Ne-a părăsit pentru totdeauna Raluca Drăgan, sportivă care a adus Câmpinei și României numeroase medalii la atletism

1 comentarii

O veste foarte tristă la sfârșit de toamnă... Raluca Drăgan, fostă sportivă a Clubului "Constantin Istrati" din Câmpina, campioană națională de juniori la aruncarea greutății și multiplă medaliată în probele de aruncarea discului și suliței, a încetat din viață. Avea doar 34 de ani.

685 vizualizari
28 nov. 2022 19:55

Anunț public privind decizia etapei de încadrare pentru proiectul "Reabilitare, modernizare, extindere sistem de iluminat public în municipiul Câmpina"

Municipiul Câmpina, titular al proiectuluiREABILITARE, MODERNIZARE, EXTINDERE SISTEM DE ILUMINAT PUBLIC ÎN MUNICIPIUL CÂMPINA”, anunță publicul interesat asupra luării deciziei etapei de încadrare de a nu se supune evaluării impactului asupra mediului, nu se supune evaluării adecvate și nu se supune evaluării impactului asupra corpurilor de apă de către Agenția pentru Protecția Mediului Prahova, în cadrul procedurii de evaluare a impactului asupra mediului*), pentru proiectul: REABILITARE, MODERNIZARE, EXTINDERE SISTEM DE ILUMINAT PUBLIC ÎN MUNICIPIUL CÂMPINA.