O terasă din Câmpina a fost amendată de Poliția Locală pentru nerespectarea Legii Antifumat

Actualitate (Categoria articolului)

În ultimele două săptămâni, Poliția Locală Câmpina a efectuat controale la mai mulți operatori economici din municipiu cu privire la respectarea prevederilor Legii 349/2002, republicată. Este vorba despre așa-numita Lege Antifumat, cu modificările și completările ulterioare. Din cei peste 20 de agenți economici verificați, la unul s-a constatat încălcarea legii și i s-a aplicat o sancțiune contravențională de 5.000 lei.

Este vorba despre noua terasă închisă de la Milia, o construcție cu caracter provizoriu, tip "terasă acoperită, cu sistem de închidere panouri transparente PVC", după cum reiese din autorizația de construire eliberată de Primăria Câmpina la 28 noiembrie 2017. În această locație se fumează, pe toate mesele sunt amplasate scrumiere, iar administratorul firmei consideră că nu încalcă Legea Antifumat deoarece terasa nu are pereți, ci un sistem de închidere format din panouri detașabile.
Poliția Locală nu este de aceeași părere și i-a aplicat sancțiunea prevăzută de lege - amendă contravențională de 5.000 lei la prima abatere, urmând ca, la a doua abatere, amenda să crească la 10.000 lei și activitatea să fie suspendată temporar până la intrarea în legalitate. Cel mai probabil, administratorul firmei va contesta în instanță sancțiunea. Dacă se va ajunge la un proces, va conta foarte mult cine va reprezenta Poliția Locală în instanță și cum își va face treaba. Spunem asta pentru că, în cazul în care se pierde un astfel de proces, se va crea un precedent, iar Câmpina se va umple de astfel de construcții provizorii, în care fumatul va fi permis. Este cunoscut faptul că, de la intrarea în vigoare a Legii Antifumat, mulți agenți economici au pierderi financiare semnificative.

Potrivit Legii 349/2002, modificată și completată prin Legea 15/2016, "se interzice fumatul în toate spațiile publice închise, spațiile închise de la locul de muncă, mijloacele de transport în comun, locurile de joacă pentru copii". Prin spațiu public închis se înțelege "orice spațiu accesibil publicului sau destinat utilizării colective, indiferent de forma de proprietate ori de dreptul de acces, care are un acoperiș, plafon sau tavan și care este delimitat de cel puțin doi pereți, indiferent de natura acestora sau de caracterul temporar sau permanent".
Conform aceleiași legi, prin perete se înțelege "orice element de construcție așezat vertical sau puțin înclinat, care limitează, separă sau izolează:
- încăperile unei clădiri/construcții între ele și care susțin planșeele, etajul și acoperișul
- anumite spații ale unui sistem tehnic sau sistemul tehnic de spațiul înconjurător".

Poliția Locală Câmpina va continua controalele pe tot parcursul lunii ianuarie, urmând să fie verificate și stațiile de transport în comun, în aceste locații fiind în curs de montare plăcuțe cu mențiunea "Fumatul interzis".

8271 vizualizari
7

Comentarii

Campurile marcate cu * sunt obligatorii
  • Yoyo 10.01.2018 12:35 Dar soferii ( se stiu ei care ) de fumeaza in maxi si autobuz,asculta manele la maxim si numara bani si vorbesc la telefon in timpul condusului nu trebuie amendati.Primaria va mai pierde pe banda niste procese,si nu numai
  • Corina Popescu 10.01.2018 12:41 Fumatul ca fumatul, eu nu inteleg cum a primit autorizatie de la primarie pentru o astfel de constructie care nu se incadreaza sub nicio forma cu zona. E centrul orasului, buricul targului, o zonă deosebita, cum i s-a permis sa amplaseze asa ceva acolo???
  • Bogdan 10.01.2018 16:33 Cand am vazut poza, am crezut ca este vorba despre vreo bomba de pe o strada de la periferie. Pe bune, cineva a dat autorizatie pentru constructia unei astfel de mizerii in centrul orasului?! Cat despre fumat, foarte bine ca au fost amendati....
  • Nic 10.01.2018 19:47 Imi pare rau sa o spun, dar cineva in Primaria asta nu are nici un pic de bun gust. Este foarte urata terasa este închisă. Mergea o construcție numai din geamuri de sticla de jos pana sus, frumos,elegant. Uitati-va in Brasov...
  • George Petre 10.01.2018 20:48 Multiplicati in tot centrul astfel de constructii......si in acest fel orasul va arata ca in vis....
  • George 10.01.2018 21:42 Foarte bine, dar pe "ascuns" se fumeaza si in alte locuri mai ales seara tarziu, cand stiu ca nu mai vin controale. Ar fi interesant niste raiduri dupa 21:30, 22 in localuri deoarece in foarte multe e plin de minori neansotiti, iar multi fumeaza si consuma bauturi alcoolice. In Campina, prezenta la ore tarzii a minorilor in localuri e la ordinea zilei, pesemne cu acordul tacit al autoritatilor, altfel e greu de explicat situatia. Nici in Bucuresti nu am vazut asa ceva. Cand mama naibii va treziti sa va faceti treab?
  • Ilie de la sularie 10.01.2018 22:12 @Yoyo - Politistii au dat tarcoale pe acolo de zeci de ori pana s-au hotarat sa faca ceva in adevaratul sens al cuvantului. Cu alte cuvinte, cineva stie pe cineva care are un var al carui prieten e mare ... in politie si o sa-i scoata (Transport sau patron) @Corina / Bogdan / Nic - Gusturile nu se discuta si e clar ca aceasta constructie a fost facuta pe baze economice si nu estetice. Fara legatura: Sunt curios cat costa tot procesul asta de instalare/dezinstalare a ... de craciun impreuna cu toata puterea electrica folosita si la ce altceva, cu adevarat constructiv, s-ar fi putut folosi banii.

Actualitate

397 vizualizari
28 mar. 2024 20:29

La Câmpina, sancțiune record de suspendare a unui permis de conducere

În cursul zilei de miercuri, 27 martie, în două intervale orare (7.00 - 9.00 și 15.00 - 17.00), Poliția Câmpina a acționat în municipiul Câmpina și comuna Poiana Câmpina pe linie rutieră.

170 vizualizari
28 mar. 2024 19:58

Primim de la cititori. Groapa de pe Islaz... Strada Islaz

Un cititor CâmpinaTV.ro ne-a transmis în urmă cu mai multe zile, pe numărul de whatsapp 0733.388.425, o imagine surprinsă pe o stradă din cartierul Câmpinița. 

Alte stiri recente

176 vizualizari
28 mar. 2024 21:19

Liga A Prahova, etapa a 22-a. Programul și delegările

Sâmbătă și duminică vor avea loc meciurile etapei a 22-a din Liga A. Iată programul și delegările:

424 vizualizari
27 mar. 2024 21:58

Handbal feminin, juniori III. CS Câmpina - Tonus București 36-28

Primul meci oficial în sala de sport a Școlii Gimnaziale ”B.P. Hasdeu” a adus o victorie concludentă pentru CS Câmpina, în fața echipei Tonus București.