Din solidaritate cu Cezar Grama, alianța de dreapta din CL Câmpina a părăsit ședința. Fonduri europene în pericol!

Actualitate (Categoria articolului)

Primarul municipiului Câmpina, Alin Moldoveanu, i-a convocat pe consilierii locali în ședință extraordinară de îndată, miercuri, 9 iunie 2021, de la ora 10.00, pentru rectificarea bugetului local. Urgența acestei ședințe a avut la bază plata, de către Ministerul Fondurilor Europene, în calitate de Autoritate de Management pentru Programul Operațional Capital Uman (POCU), a sumei de 1,15 milioane lei pentru unul dintre proiectele cu fonduri europene la care Primăria Câmpina este partener.

Ministerul Fondurilor Europene a efectuat plata vineri, 4 iunie, iar administrația locală are la dispoziție cinci zile lucrătoare să includă banii în bugetul local, prin rectificare, și să vireze acești bani beneficiarilor proiectului “Antreprenoriatul social, soluția pentru o economie durabilă”. Adică tinerilor antreprenori care au obținut fonduri europene prin programul menționat, pentru punerea în practică a unor noi idei de afaceri. Ședința s-a desfășurat în sala de ședințe din sediul Primăriei Câmpina, fiind prezenți fizic consilierii Costel Filip, Cosmin Raț, Noemi Ionescu și Liviu Davidescu, iar online – Roxana Gheorghe, Liviu Briciu, Florin Marcu, Dan Nica, Viorica Vane, Adina Gârbăcică, Aron Sabo, Bogdan Ene, Cezar Grama și viceprimarul Liviu Dumitrache (deși biroul acestuia este perete în perete cu sala de ședințe). Deci, în total, 14 consilieri din 19.
La începutul ședinței, secretarul general al municipiului, Elena Moldoveanu, i-a anunțat pe consilieri că la Primărie a fost înregistrată astăzi o adresă din partea Partidului Verde, prin care se aduce la cunoștință faptul că, în baza Deciziei nr. 5/5.02.2021, Cezar Grama a fost exclus din partid. Decizia a fost contestată de Cezar Grama la Tribunalul București, în dosarul respectiv fiind pronunțată soluția instanței. “Încheierea a fost pronunțată în ședința Camerei de Consiliu a Tribunalului București, din 8 aprilie 2021, încheiere prin care s-a dispus anularea cererii de chemare în judecată formulată de reclamantul Cezar Grama, în contradictoriu cu pârâții Partidul Verde și Partidul Verde prin președinte Florin Călinescu. Prin neexercitarea căii de atac a reexaminării de către dl. Grama, soluția este definitivă. Comunicarea a fost înaintată și Instituției Prefectului Prahova. Conform Art. 204, al. 2, litera j, al. 5 și al. 19 din Codul Administrativ, domnului Grama i-a încetat de drept mandatul de consilier local”, a spus secretarul general al municipiului, Elena Moldoveanu. (video)

Cezar Grama a reacționat imediat: “Doamna secretar general, s-ar putea să fiți într-o gravă eroare. Eu am trei procese pe rol cu Partidul Verde. La ce spuneți dvs. acolo că s-a terminat în instanță, într-adevăr, este unul din cele trei procese, dar la aceeași excludere eu am depus contestație și este înregistrată la Tribunalul București. Vedeți că pe aceeași excludere mai sunt înregistrate și alte dosare, vă dați seama ce abuz faceți dacă dvs. îmi încheiați acum mandatul de consilier?! Eu mai am trei dosare, două privind excluderea și unul privind demiterea mea din funcția de președinte al Organizației Prahova. Sunteți indusă în eroare de cineva. Eu o să iau legătura și cu domnul prefect, pentru că mai sunt și alte dosare în instanță”. (video)
“Domnule consilier, eu nu vă încetez niciun mandat. Datoria mea ca secretar general este să informez Consiliul Local despre această situație”, a mai spus Elena Moldoveanu.
Nemulțumiți de modul în care a început ședința și chiar de situația creată în legătură cu Cezar Grama (care, în realitate, asigură alianței de dreapta majoritatea în Consiliul Local Câmpina), colegii acestuia de “alianță”, consilierii de la PNL, PMP și USR (inclusiv viceprimarul Liviu Dumitrache, aflat la biroul din Primărie) s-au retras pe rând astfel încât ședința nu s-a mai putut desfășura din lipsă de cvorum. Cu alte cuvinte, nu s-a mai ajuns să se discute despre ceea ce era cu adevărat important, proiectul de pe ordinea de zi, pentru care a fost convocată această ședință extraordinară de îndată. Dacă nu se găsește o soluție pentru convocarea și desfășurarea efectivă a unei noi ședințe, există riscul ca banii virați de Ministerul Fondurilor Europene să nu poată fi prinși în bugetul local în termenul legal și suma respectivă să se piardă.

10856 vizualizari
12

Comentarii

Campurile marcate cu * sunt obligatorii
  • Dana 09.06.2021 13:31 Daca exista o hotarare definitiva a instantei, mandatul de consilier inceteaza. Nu stiu ce avocati are acest domn dar cu o hotarare definitiva nu te joci. Din momentul acela, tot ce voteaza dl Grama in Consiliul local e nul de drept.
  • Ionescu 09.06.2021 14:37 Am impresia ca dl primar Moldoveanu vrea dar este sabotat din n directii.Cred ca ar fi bine sa se intoarca la Poiana acolo oamenii il apreciaza.Atatia contrari si invidiosi prin Campina,multi cu studii.superioare.Oamenii care vor sa faca un bine sunt luati la misto.Nu imi explic rautatea.Nu mai bine isi dau demisia in masa,ca oricum nu s muritori de foame,se descurca si fara indemnizatie.E pe drumul cel bun si Hidro fara Semcu,se va vedea in timp.
  • Ioana 09.06.2021 15:19 RUSINE!!!!!!RUSINE!!!!!RUSINE!!!! Cum va permiteți doamnelor și domnilor consilieri sa puneți in pericolul accesul la fonduri europene?????? In slujba cui sunteți- a cetățenilor sau a partidului ???? Ar trebui sa va dati demisia de urgentă, sa va urmăriți scopurile machiavelice in alta parte, in niciun caz in Consiliul Local Campina. Niciodată nu mi a fost mai rusine ca astăzi. Va bateți joc de noi, campinenii!!! SA VA FIE RUSINE!!!!!!!!!!! CONSILIERII PMP, PNL, USR RUSINE VICEPRIMARULUI LIVIU DUMITRACHE!!!!!!!
  • Nemultumit 09.06.2021 16:04 O mizerie! Nu si-a exercitat calea de atac in timp, decizia este definitiva! Nu conteaza ce contestatie a depus domnul Grama! Bineinteles ca din nou, interesul propriu a primat in fata interesului cetatenilor. Nu stiu daca ar fi de ras sau de plans daca municipiul Campina ar pierde fondurile europene din cauza unor incompetenti.
  • Doru 09.06.2021 17:41 bai fratilor, nu inteleg ce treaba au partide ca PNL si USR cu acest individ Grama, care se visa si primar in 2016, daca tin bine minte; nu era el ala care se voia candidat de la PNL in locul lui Tiseanu? bai oameni buni, lasati prostiile si aveti grija de orasul asta care moare incet incet, chiar nu va e rusine? ce inseamna aia sa plecati din sedinta, unde va treziti? baaai, sunteti consilieri locali, nu niste popice, macar un pic de demnitate sa aveti in voi !
  • The Mask 09.06.2021 18:02 Nu mai pot majoritatea consilierilor locali de oras.Ii doare-n palarie,fac ce fac,mai trag niste sfori si tot pe liste ajung la alegeri.Mizeaza mereu ca fraierii se duc la vot si ii aleg.
  • The Mask 09.06.2021 18:17 Mie imi suna simplu toata mascarada asta a partidelor de dreapta si a pesedeului.Cum sa-l faultam pe Moldoveanu zi de zi,Ce conteaza daca orasul pierde bani,ce conteaza campinenii?Fraierilor ne-ati votat si asta e viata.Va asteptam din nou la vot si sa fiti oi cuminti.Sa nu va tremure mana cand puneti stampila.Sa nu gresiti cumva!Eu am o singura concluzie(experienta proprie)cum apare unul pus pe treaba ,hai sa ne unim sa-i dam la cap.Vine el sa ne arate noua cum se face treaba?P.S. Unii mai si comenteaza ca e primarul prin oras sa vada cum merg treburile si lucrarile,de parca el ar trebui sa stea doar pe scaunul ala 4 ani.
  • Dacul Suveran 09.06.2021 18:42 Stimati Campineni, Chiar credeati ca PNL, PMP si USR-PLUS (minus) vor o societate romaneasca curata, fizic, moral si social? Parinti ce aveti in grija tineri ce au votat cu formatiuni anti-romani, nu ii mai sustineti material. Acesti indivizi trebuiesc educati ca viata tot ce zboara nu se mananca, altfel ei nu vor fi in stare sa ne sustina pensiile atunci cand noi vom avea nevoie. Aveti grija de asemenea, la proiectele ce le propun cei instalati pe fofoliile Primariei de multi ani, dar care s-au multumit doar cu salariile mari, si atat.. Respect!
  • Cata nesimtire 09.06.2021 20:11 Eu propun cand trag chiulul sa ii astepte campinenii afara,luati la huiduieli si pietre.A doua zi isi vor da demisia in masa.Bineinteles daca au demnitate
  • Luigi Văsi 09.06.2021 23:40 Cezar Grama ar trebui să știe faptul că din moment ce există o hotărâre, o decizie DEFINITIVĂ a unei instanțe de judecată într-o anumită speță, acea hotărâre a instanței, chiar este una DEFINITIVĂ ȘI IREVOCABILĂ... Dacă nu are încă aceste minime cunoștințe juridice (cu toate că mă îndoiesc că nu ar ști măcar atâta lucru!), atunci avocatul pe care l-a angajat cu siguranță ar fi trebuit să îi aducă la cunoștință acest aspect.. Faptul că nu se poate adapta realității în care se află, faptul că nu acceptă soluția dată de instanță, nu are absolut nicio legătură cu faptul că ar mai avea încă 3, 4,5 sau 33 de '' procese pe rol ''care au ''același obiect '' pe fondul cauzei.. Practic, oricâte procese ar intenta pe rol având același obiect, soluția va fi una singură și anume '' RESPINGERE CATEGORICĂ CĂ FIIND INADMISIBILĂ CEREREA FORMULATĂ, ÎNTRUCÂT INTERVINE,, AUTORITATEA DE LUCRU JUDECAT '' !!.. Așadar faptul că CEZAR GRAMA a mai înaintat unor instanțe de judecată din București sau de oriunde în țara aceasta alte cereri similare care au același obiect, nu reprezintă nimic altceva decât o TERGIVERSARE a situației în care se află, o '' tragere de timp '' în care să mai poată face '' jocurile politice '' ale celui care îl dirijează și îi dictează ce anume să facă sau să nu facă (comenzi date atât lui cât și celor din așa-zisa majoritate formată în Consiliul Local) în ședințele Consiliului Local din care practic nu ar mai trebui să facă parte indiscutabil conform LEGII și criteriilor legale ale unei administrații de GENUL.. Nu pot crede niciodată faptul că Cezar Grama nu a auzit de '' AUTORITATEA LUCRULUI JUDECAT '', așa cum nu pot să cred că nu au auzit nici cei din compartimentul, serviciul sau biroul juridic al primăriei unde sunt angajați practic niște juriști de profesie care au studii juridice. Din moment ce nimeni nu a pus în discuție (cu excepția acelei secretare!) faptul că la ora actuală, practic mandatul lui Cezar Grama ca și CONSILIER în cadrul Consiliului Local Câmpina ca urmare a unei sentințe judecătorești DEFINITIVE ȘI IREVOCABILE, a luat SFÂRȘIT, dar nimeni nu aplică LEGEA, este evident că tentaculele acelei '' caracatițe '' care nu face nimic altceva decât să împiedice la propriu dezvoltarea și punerea în practică a proiectelor viabile și reale ce vizează dezvoltarea economică și nu numai a municipiului Câmpina, sunt niște '' tentacule eficiente și bine organizate '' care nu pot fi regizate și orchestrate decât de o singură persoană din Câmpina, persoană care nu numai că se află în război deschis cu actualul primar dar deja a transformat acest război într-unul personal, conștient fiind (dar nepasându-i!) că asta DĂUNEAZĂ CETĂȚENILOR DIN ACEST MUNICIPIU..și implicit MUNICIPIULUI CÂMPINA.. Este INADMISIBIL, INTOLERABIL ȘI IMPARDONABIL faptul că acei consilieri locali care au format acea '' majoritate '' în Consiliul Local, au '' UITAT '' ceea ce au jurat cu mâna pe Biblie la investirea mandatelor pe care le-au primit ca și consilieri locali,.., au '' UITAT '' că se află acolo unde sunt numai și numai datorită oamenilor care i-au votat acordându-le un VOT DE ÎNCREDERE în speranța că '' lucrurile '' se vor schimba în bine pentru câmpineni, în speranța că pe toată perioada mandatului obținut vor face eforturi (conform promisiunilor pe care le-au făcut în campania electorală!) de a participa și ajuta la dezvoltarea municipiului Câmpina.... La fel de INADMISIBIL, INTOLERABIL ȘI IMPARDONABIL este și faptul că această '' majoritate '' formată la nivelul Consiliului Local, respinge cu o nonșalanță și un tupeu fantastic pe bandă rulantă toate proiectele primarului Alin Moldoveanu, proiecte care dealtfel toate sunt de un real interes și de o importanță deosebită pentru dezvoltarea municipiului Câmpina, dezvoltarea implicit a nivelului de trai al locuitorilor din Câmpina și chiar și a celor din localitățile limitrofe, proiecte care aduc bani la bugetul local, bani din fonduri europene și nu numai... Acum la ultima ședință din 9 iunie, practic, pun '' piedică '' câtorva anteprenori locali, câtorva firme care prin dezvoltarea lor ar aduce profit atât cetățenilor din Câmpina (locuri de muncă, etc) cât și Consiliului Local din care '' fac parte și acei consilieri opozanți '', în condițiile în care există un parteneriat între acele firme și Consiliul Local Câmpina... Atunci, ne întrebam de ce oare '' procedează astfel '' acei consilieri?? E simplu ca și deducere pentru oricine gândește cât de puțin....., pentru că așa li se dictează sau chiar li se ordonă, ... Câteodată stau și mă întreb cum mai au tupeul și nesimțirea să iasă pe stradă și să dea ochii cu cetățenii din Câmpina acești așa-ziși consilieri locali care profitând de lacunele legislative care le conferă dreptul final de vot ca fiind o '' majoritate '' practic își bat joc de oamenii care i-au votat punându-și speranțele într-o '' schimbare '' în bine, într-un trai mai bun, etc.. Faptul că nu au pic de rușine, nu au conștiință și nici un Dumnezeu (mai bine își țineau mâna pe o bancnotă de 100 de lei decât pe Biblie când au depus jurământul!) denotă clar faptul că, pentru '' aceia '' nu contează și nu primează decât BANUL BĂGAT ÎN PROPRIUL BUZUNAR indiferent de '' cine '' sau pentru ce motiv, și, totodată mai demonstrează și faptul că ''cel mai ușor de dresat este omul ''... Rușine...
  • Rammstein 10.06.2021 07:38 Să vă ferească Dumnezeu de ...!!..ăștia au mintea odihnită!!.. Uite de ce in statele civilizate schimbarea administrației se face complet!!..degeaba câștigă un om cu bun simț, daca sacalii îl sfâșie!!..asa e peste tot în țară asta..se merge pe dictonul ''lasă că tot noi conducem, il dam pe brazdă pe seful''... Si asta-i realitatea crudă, domnilor...
  • Of of 21.06.2021 09:37 ''Autoritatea lucrului judecat''? Cine vorbește despre asta? By the way, nu s-a judecat fondul. Dar.... cui să-i explici asta.

Actualitate

202 vizualizari
19 apr. 2024 08:57

Primim de la cititori. Încă unul care are nevoie de... două locuri de parcare

Un cititor CâmpinaTV.ro ne-a transmis pe numărul de whatsapp 0733.388.425 o imagine surprinsă zilele trecute în parcarea Complexului comercial Kaufland, din Câmpina.

1112 vizualizari
18 apr. 2024 21:41

Accident spectaculos pe DN1, la Comarnic. Patru persoane au avut nevoie de asistență medicală

Joi seară, în jurul orei 19.20, pe DN1, la Comarnic, a avut loc un accident rutier, în care au fost implicate două autoturisme, în care se aflau patru persoane, inclusiv un copil.

Alte stiri recente

113 vizualizari
19 apr. 2024 09:34

”Dosarele X” la AJF Prahova. O echipă a câștigat un meci fără a avea legitimațiile jucătorilor!

Orice scenariu de film oricât de SF ar fi, pălește în fața unor realități mioritice. Un exemplu recent a fost oferit de Asociația Județeană de Fotbal Prahova, care a reinventat legile și logica și ale cărei decizii sunt de domeniul... ”Dosarelor X”.

965 vizualizari
18 apr. 2024 21:12

Patru noi titluri naționale pentru sportivii de la Barracuda Câmpina, la Naționalele de natație

După ce au făcut senzație în prima zi a Campionatului Național de Natație, care are loc la Otopeni, cu rezultatele lor excepționale, sportivii de la Barracuda Câmpina, pregătiți de profesorul Gabriel Cojocaru, au reușit și joi, 18 aprilie, în a doua zi a Naționalelor, performanțe remarcabile, inclusiv patru titluri naționale și alte două clasări pe podium.