Pe tema cheltuielilor de la bazinul didactic de înot din Câmpina, administrat de clubul municipalității, nu se discută prea mult. Pentru administrația locală pare un subiect tabu... Dar oamenii s-au săturat să tacă, mai ales în condițiile în care președintele clubului municipalității trateză cu superioritate și dispreț pe oricine încearcă să-i demonstreze că este departe de ceea ce se pretinde a fi.
Am scris în urmă cu câteva săptămâni despre subiectul încasărilor de la bazinul didactic, despre care președintele CSC susține că este aproape de a se autosusține, dar, în continuare, bugetul clubului este unul uriaș ținând cont de performanțele sportivilor de aici.
Și vom face o comparație pentru a se înțelege foarte clar cum stau lucrurile.
În anul 2023, CS Câmpina a beneficiat de o susținere gratuită, care cuantificată în bani ar fi însemnat 237.600 lei/an. Suma este compusă din 172.800 lei (totalul taxelor de intrare pentru fiecare sportiv, pe care CSC nu le plătește) și 64.800 lei (taxa de culoar pentru fiecare sportiv al CSC, pe care, de asemenea, clubul municipalității nu o plătește).
În schimb, clubul Corona Brașov, prin sportivii proveniți de la Baracuda Câmpina, a beneficiat în același an de o gratuitate pentru sportivii de performanță însumând 28.800 lei (sumă compusă din 14.400 lei taxa de intrare și 14.400 taxa de culoar). Ce performanțe au sportivii de la Corona (Baracuda), care beneficiază de aceste facilități acordate de Câmpina, orașul pe care ei îl reprezintă în lume - Darius Coman (medaliat european, component al lotului național al României), Iarina Cojocaru (recordmenă națională, componentă a lotului național al României), Ștefan Cojocaru (vicecampion național), Alexandru Nistorescu (campion național). Adică, performanțe la care sportivii de la CSC doar visează! În schimb, clubul municipalității primește o gratuitate de aproape zece ori mai mare pentru sportivi ale căror performanțe nici nu pot fi comparate cu cele ale sportivilor de la Baracuda. O fi corect?!
”Atâta vreme cât vor exista cluburi susținute din bani publici, performanța în România va fi mediocră! Ar trebui creată o competiție între cluburile private! De ce cluburile finanțate din bani publici nu pot fi obligate să se comporte ca un club privat: să plătească taxe, intrări, să nu mai există această inegalitate și această dublă măsură între stat și privat!”, a afirmat Gabriel Cojocaru, președintele clubului Baracuda Câmpina, clubul cu cele mai bune performanțe în natație din Câmpina. Îi poate răspunde cineva?!
Sâmbătă după-amiază, la Brebu, a avut loc un interesant joc amical între echipele AFC Brebu și Muscelul Câmpina.
Pe 16 ianuarie, Comitetul Executiv al Asociației Județene de Fotbal (AJF) Prahova a decis organizarea, în data de 14 februarie 2025, a unei Adunări Generale Extraordinare a AJF Prahova, în care - printre altele - să aibă loc și alegeri, inclusiv pentru un nou mandat de președinte al AJF.
În sala de sport a Colegiului Național ”Nicolae Grigorescu” din Câmpina au avut loc sâmbătă dimineață două partide din cadrul fazei județene a Campionatului Național juniori IV.
Meci foarte spectaculos în această dimineață, pe sinteticul de la Căminul Petrol, din Câmpina.