Au trecut 35 ani de la Revoluția română din decembrie 1989. În acel an, dimineața zilei de 23 decembrie a însemnat masacrul de la Otopeni, unde 34 militari în termen de la unitatea din Câmpina au pierit într-una dintre cele mai negre pagini din istoria revoluției.
La 35 ani de la acel moment, într-o dimineață la fel de geroasă ca cea din 1989, la Monumentul Eroilor din fața unității de jandarmi din Câmpina a avut loc comemorarea celor căzuți în acele împrejurări dramatice.
În fața Gărzii de Onoare, după intonarea Imnului Național și o scurtă slujbă religioasă de comemorare, oficiată de un sobor condus de părintele protoiereu Grigore Melnic, a urmat apelul solemn.
Apoi, s-au depus coroane de flori din partea Prefecturii Prahova - prefect Emil Drăgănescu, Primăriei și Consiliului Local Câmpina - primar Irina Nistor, a asociațiilor de rezerviști, de revoluționari și din partera mai multor formațiuni politice. De asemenea, au fost prezenți supraviețuitori ai evenimentului de la Otopeni, precum și urmași ai celor care au murit în acea tragedie.
Ministrul Dezvoltării, Administrației și Lucrărilor Publice, Cseke Attila, a fost joi, 17 iulie, la Câmpina, unde a văzut creșa din cartierul Voila, investiție realizată prin CNI în cadrul Programului Guvernamental ”Sfânta Ana”.
Iulia Ștefania Voicu este o mândrie nu doar pentru familia ei, ci și pentru Câmpina.
Vescan este astăzi unul dintre cei mai iubiți artiști ai muzicii hip-hop din România, iar acest lucru a fost demonstrat încă o dată, sâmbătă seara, la concertul susținut în centrul Câmpinei.
Este o mândrie pentru comunitatea noastră când primim astfel de vești.