Clădiri publice și private care fac Câmpina de râs

Social (Categoria articolului)

V-am prezentat în ultimele săptămâni mai multe proprietăți degradate din municipiul Câmpina. Case și terenuri lăsate de izbeliște, unele pline de gunoaie, adevărate focare de infecție. Cele mai multe sunt proprietăți private aparținând fie unor persoane fizice, fie unor societăți comerciale. Sunt multe astfel de cazuri, din păcate. Venim acum cu alte exemple.

Benzinăria Tibi Oil de la intrarea în municipiul Câmpina. Închisă de mai multă vreme și de-a dreptul sinistră, mai ales când bate vântul. Societatea Tibi Oil este în insolvență, iar patronul (Vlad Constantin zis și Șomeru', din Comarnic) are multe probleme penale, într-unul dintre dosarele sale fiind acuzat de procurori că vindea uleiuri cu aditivi în loc de motorină.

Două case cândva superbe sunt acum un dezastru. Una este situată pe Strada Griviței, cealaltă pe Aleea Pescăruși. Proprietăți private aflate într-un avansat stadiu de degradare. Nu sunt locuite, moștenitorii sunt plecați de mult din Câmpina. Iar clădirile, neîntreținute ani la rând, au devenit ruine.

Fosta moară de pe Calea Doftanei, la intersecția cu Strada Târgu Mureș. Așa o știm cu toții - "fosta moară". O clădire impunătoare, cu o curte mare, scoasă la vânzare de mai multe ori de actualul proprietar, persoană privată, fără succes. Continuă să se degradeze, iar multe dintre bunurile din interior (din imobil și curte) au dispărut. Nici geamuri nu mai există, ocazie numai bună pentru unii "binevoitori" de a arunca gunoiul înăuntru.

Sediul PRM Câmpina (Calea Doftanei, peste drum de intrarea la Rafinărie) - clădire care aparține Primăriei Câmpina (deci un imobil public), dar se află în administrarea PRM. Partidul nu prea mai există la nivel local, iar acest lucru este reflectat perfect în imaginea sediului din ce în ce mai degradat. Până și tricolorul era făcut franjuri, la un moment dat, apoi a dispărut de tot.

Din păcate, sunt mult clădiri degradate în Câmpina. Prea multe, credem noi. Cele mai multe sunt părăsite, iar cei care suferă din această cauză sunt vecinii, pentru că ei sunt obligați să suporte mirosuri și șobolani. Lista este lungă. În cadrul campaniei noastre "Omul sfințește locul" v-am prezentat doar o parte dintre aceste proprietăți care se dărâmă. Imaginile sunt triste, deprimante și afectează imaginea de ansamblu a localității. Trebuie să știți că la nivelul administrației locale au fost inventariate toate aceste imobile. Și mai trebuie să știți că, în aprilie 2014, Consiliul Local Câmpina a aprobat un Regulament privind măsurile de creștere a calității arhitectural-ambientale a clădirilor din municipiul Câmpina. Un document foarte interesant, de care, probabil, administrația locală a și uitat. Noi l-am găsit și o să vi-l prezentăm. Acest Regulament prevede cum poate administrația locală să-i ajute pe proprietari, dar mai prevede și majorarea progresivă a impozitului pentru imobilele și terenurile neîngrijite, cu 50%, apoi cu 100%, dacă nu se găsește înțelegere din partea proprietarilor. Interesant, nu?

7536 vizualizari
5

Comentarii

Campurile marcate cu * sunt obligatorii
  • Un campinean 25.05.2017 12:39 Campina a ajuns de ras si nu cauza sunt cladirile vechi.... Drumurile facute praf, orasul imbatranit de populatie, cocalarii unde isi fac de cap, lipsa de institutii de stat, nesimtirea firmelor de salubrizare (in 2017 sunt 3 femei de matura strada...) Campina a devenit o comuna!!! Ironic multumim consilierilor si primarului si nu in ultimul rand celor ce detin monopolul orasului doar pe motivul imbogatiri lor...
  • Gheorghe Becali 25.05.2017 16:45 E foarte bine ca publicati fotografii cu aceste epave ,incercati si luati si cateva puncte de vedere de la ceata de consilieri si in special de la Tiseanu si Enache ce au incasat multi bani in decursul anilor ce au trecut ,fara prea multe fapte bune lasate in urma lor .Asa ca tineti presiune si faceti-i de ras in continuare sa stie si membrii lor de partid.Orasul se va adancii si mai mult in mizerie atat timp cat cei ce conduc nu sunat acpabili mai de nimic,lucrari de mantuiala pe la scoli,nici o acesare de fonduri europene in urmatoarea perioada ooare ei cu ce se ocupa in afara de incasarea indemnizatiei lunare .Apropo ,poate aflam si unde urmeaza sa pelce in concediu consilierii anul acesta.RUSINEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEE.
  • unnimenicelebru 28.05.2017 19:30 Cu scuzele de rigoare , aici va cacati pe voi, proprietatea publica e una, cea privata e alta, faceti distinctie, Trotuarele si strazile sunt de comentat, proprietatea privata de dat in judecata (vezi blocul inclinat de langa judecatorie). Personal eu as dori patrula mixta non -stop de politie cu jandarmi ca pe vremuri. In rest fiecare raspunde de proprietatea lui.
  • Mihai Catinca 29.05.2017 17:21 @unnimenicelebru.Draga dl (inca director al Energeticului) caminul Energetic cand era in proprietatea liceului se pare ca arata tot a hazna.Cu mai putine geamuri sparte.Sincer imi este rusine ca am absolvit liceul la Energetic,ca tineti cu dintii de un scaun,mai ales dupa evenimentele din 2008.Campusul scolar este pedeapsa lui Dumnezeu,El nu doarme.Nu am interes ce interese are un directoras de liceu cand s-a deschis Kaufland sa se agite....plus a sustine pe ,,imaculatul " Tiseanu in campania electorala.Cu toate ca anul trecut de ziua mea v-am facut plangere penala la Politie si Inspectorat continuati cu aroganta si sa va luati de aia mai mici.
  • Iliescu Claudia Florentina 18.01.2024 20:36 Va rog frumos .as fi interesata de un astfel de imobil la curte să pot să am grijă de copilul meu .macar chiriaș să plătesc chirie primăriei pentru că am un venit minim pe economie .va rog

Social

3 vizualizari
29 mar. 2024 07:25

Asociația Cultul Eroilor Câmpina a premiat cele mai bune lucrări de la concursul ”Basarabia, pământ românesc”

Ca în fiecare an, la 27 martie, Asociația Cultul Eroilor ”Regina Maria”, filiala Câmpina, condusă de col (r) Marian Dulă, organizează - în general, împreună cu o unitate de învățământ din localitate - concursul de eseuri și desene ”Basarabia, pământ românesc”.

1097 vizualizari
23 mar. 2024 10:47

Contribuția lunară de întreținere pentru persoanele de la Centrul rezidențial de la Voila se mărește de la aproximativ 3.500 lei la peste 4.000 lei/lunar

Miercuri, 27 martie 2024, în cadrul ședinței ordinare a Consiliului Local Câmpina, pe ordinea de zi se află și un proiect privind majorarea contribuției lunare de întreținere a persoanelor beneficiare ale serviciilor sociale de la Centrul rezidențial de asistență și reintegrare socială a persoanelor fără adăpost de la Voila.

Alte stiri recente

321 vizualizari
28 mar. 2024 21:19

Liga A Prahova, etapa a 22-a. Programul și delegările

Sâmbătă și duminică vor avea loc meciurile etapei a 22-a din Liga A. Iată programul și delegările:

1044 vizualizari
28 mar. 2024 20:29

La Câmpina, sancțiune record de suspendare a unui permis de conducere

În cursul zilei de miercuri, 27 martie, în două intervale orare (7.00 - 9.00 și 15.00 - 17.00), Poliția Câmpina a acționat în municipiul Câmpina și comuna Poiana Câmpina pe linie rutieră.