Clădiri publice și private care fac Câmpina de râs

Social (Categoria articolului)

V-am prezentat în ultimele săptămâni mai multe proprietăți degradate din municipiul Câmpina. Case și terenuri lăsate de izbeliște, unele pline de gunoaie, adevărate focare de infecție. Cele mai multe sunt proprietăți private aparținând fie unor persoane fizice, fie unor societăți comerciale. Sunt multe astfel de cazuri, din păcate. Venim acum cu alte exemple.

Benzinăria Tibi Oil de la intrarea în municipiul Câmpina. Închisă de mai multă vreme și de-a dreptul sinistră, mai ales când bate vântul. Societatea Tibi Oil este în insolvență, iar patronul (Vlad Constantin zis și Șomeru', din Comarnic) are multe probleme penale, într-unul dintre dosarele sale fiind acuzat de procurori că vindea uleiuri cu aditivi în loc de motorină.

Două case cândva superbe sunt acum un dezastru. Una este situată pe Strada Griviței, cealaltă pe Aleea Pescăruși. Proprietăți private aflate într-un avansat stadiu de degradare. Nu sunt locuite, moștenitorii sunt plecați de mult din Câmpina. Iar clădirile, neîntreținute ani la rând, au devenit ruine.

Fosta moară de pe Calea Doftanei, la intersecția cu Strada Târgu Mureș. Așa o știm cu toții - "fosta moară". O clădire impunătoare, cu o curte mare, scoasă la vânzare de mai multe ori de actualul proprietar, persoană privată, fără succes. Continuă să se degradeze, iar multe dintre bunurile din interior (din imobil și curte) au dispărut. Nici geamuri nu mai există, ocazie numai bună pentru unii "binevoitori" de a arunca gunoiul înăuntru.

Sediul PRM Câmpina (Calea Doftanei, peste drum de intrarea la Rafinărie) - clădire care aparține Primăriei Câmpina (deci un imobil public), dar se află în administrarea PRM. Partidul nu prea mai există la nivel local, iar acest lucru este reflectat perfect în imaginea sediului din ce în ce mai degradat. Până și tricolorul era făcut franjuri, la un moment dat, apoi a dispărut de tot.

Din păcate, sunt mult clădiri degradate în Câmpina. Prea multe, credem noi. Cele mai multe sunt părăsite, iar cei care suferă din această cauză sunt vecinii, pentru că ei sunt obligați să suporte mirosuri și șobolani. Lista este lungă. În cadrul campaniei noastre "Omul sfințește locul" v-am prezentat doar o parte dintre aceste proprietăți care se dărâmă. Imaginile sunt triste, deprimante și afectează imaginea de ansamblu a localității. Trebuie să știți că la nivelul administrației locale au fost inventariate toate aceste imobile. Și mai trebuie să știți că, în aprilie 2014, Consiliul Local Câmpina a aprobat un Regulament privind măsurile de creștere a calității arhitectural-ambientale a clădirilor din municipiul Câmpina. Un document foarte interesant, de care, probabil, administrația locală a și uitat. Noi l-am găsit și o să vi-l prezentăm. Acest Regulament prevede cum poate administrația locală să-i ajute pe proprietari, dar mai prevede și majorarea progresivă a impozitului pentru imobilele și terenurile neîngrijite, cu 50%, apoi cu 100%, dacă nu se găsește înțelegere din partea proprietarilor. Interesant, nu?

5929 vizualizari
4

Comentarii

Campurile marcate cu * sunt obligatorii
  • Un campinean 25.05.2017 12:39 Campina a ajuns de ras si nu cauza sunt cladirile vechi.... Drumurile facute praf, orasul imbatranit de populatie, cocalarii unde isi fac de cap, lipsa de institutii de stat, nesimtirea firmelor de salubrizare (in 2017 sunt 3 femei de matura strada...) Campina a devenit o comuna!!! Ironic multumim consilierilor si primarului si nu in ultimul rand celor ce detin monopolul orasului doar pe motivul imbogatiri lor...
  • Gheorghe Becali 25.05.2017 16:45 E foarte bine ca publicati fotografii cu aceste epave ,incercati si luati si cateva puncte de vedere de la ceata de consilieri si in special de la Tiseanu si Enache ce au incasat multi bani in decursul anilor ce au trecut ,fara prea multe fapte bune lasate in urma lor .Asa ca tineti presiune si faceti-i de ras in continuare sa stie si membrii lor de partid.Orasul se va adancii si mai mult in mizerie atat timp cat cei ce conduc nu sunat acpabili mai de nimic,lucrari de mantuiala pe la scoli,nici o acesare de fonduri europene in urmatoarea perioada ooare ei cu ce se ocupa in afara de incasarea indemnizatiei lunare .Apropo ,poate aflam si unde urmeaza sa pelce in concediu consilierii anul acesta.RUSINEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEE.
  • unnimenicelebru 28.05.2017 19:30 Cu scuzele de rigoare , aici va cacati pe voi, proprietatea publica e una, cea privata e alta, faceti distinctie, Trotuarele si strazile sunt de comentat, proprietatea privata de dat in judecata (vezi blocul inclinat de langa judecatorie). Personal eu as dori patrula mixta non -stop de politie cu jandarmi ca pe vremuri. In rest fiecare raspunde de proprietatea lui.
  • Mihai Catinca 29.05.2017 17:21 @unnimenicelebru.Draga dl (inca director al Energeticului) caminul Energetic cand era in proprietatea liceului se pare ca arata tot a hazna.Cu mai putine geamuri sparte.Sincer imi este rusine ca am absolvit liceul la Energetic,ca tineti cu dintii de un scaun,mai ales dupa evenimentele din 2008.Campusul scolar este pedeapsa lui Dumnezeu,El nu doarme.Nu am interes ce interese are un directoras de liceu cand s-a deschis Kaufland sa se agite....plus a sustine pe ,,imaculatul " Tiseanu in campania electorala.Cu toate ca anul trecut de ziua mea v-am facut plangere penala la Politie si Inspectorat continuati cu aroganta si sa va luati de aia mai mici.

Social

1682 vizualizari
03 apr. 2020 12:50

Ești din Câmpina și stai în Diaspora - cum se ”trăiește” pandemia de coronavirus în... Fredrikstad, Norvegia

În urma tot mai multor mesaje ale unor cititori, inclusiv din afara țării, prezentăm, în serial, modul în care simt, trăiesc, înfruntă pandemia de coronavirus câmpineni aflați peste hotare. Ești din Câmpina și stai în Diaspora - cum se "trăiește" pandemia de coronavirus în orașul tău, aceasta este denumirea noului serial care va cuprinde povești adevărate, triste, dar adevărate, de la rude, prieteni (reali sau doar virtuali), cunoscuți, apropiați, oameni care se află departe de Câmpina și care au dorit să spună, să comunice, să transmită, într-un fel sau altul, mesaje celor de acasă. Dacă sunteți într-o asemenea situație sau cunoașteți câmpineni aflați în afara granițelor și care vor să ne spună cum se simte pandemia de coronavirus în orașul lor, îi așteptăm să ne transmită gândurile lor pe pagina noastră de Facebook - CampinaTV sau la adresa de e-mail: tv.online.campina@gmail.com.

1681 vizualizari
03 apr. 2020 11:36

Aproximativ 150 de jurnaliști cer Guvernului transparență în comunicarea informațiilor legate de epidemia de coronavirus. CâmpinaTV.ro s-a alăturat acestui demers

Redacția CâmpinaTV.ro s-a alăturat demersului Centrului pentru Jurnalism Independent și a semnat petiția prin care se solicită Guvernului transparență în comunicarea informațiilor legate de epidemia de coronavirus. Zeci de redacții din țară, în total aproximativ 150 de jurnaliști au semnat această petiție din dorința de a se pune capăt blocadei informaționale instituite de autoritățile din România. Asemeni colegilor din țară, și noi considerăm că obligația autorităților de a fi transparente și de a oferi cetățenilor informații, prin intermediul mass-media, este una fundamentală, chiar și în situație de urgență. Vă prezentăm în continuare textul petiției trimise Givernului, Ministerului de Interne și Grupului de Comunicare Strategică.

Alte stiri recente

2375 vizualizari
03 apr. 2020 19:43

Câmpina și Poiana Câmpina - doi medici și trei asistente infectate cu COVID-19, iar alți 68 de angajați ai spitalelor, între care 13 medici, sunt în autoizolare

Situație realmente îngrijorătoare la cele două unități medicale din Câmpina și Poiana Câmpina - Spitalul Municipal, respectiv, Spitalul SanConfind. Știți deja din articolele noastre anterioare că s-a confirmat infectarea cu COVID-19 la un medic urolog de la Spitalul Municipal și un medic neonatolog de la SanConfind, precum și la trei asistente medicale de la SanConfind. Toate aceste cadre medicale sunt în prezent internate în spital. În urma anchetelor epidemiologice efectuate de DSP, 68 de persoane din cele două spitale, contacți direcți ai medicilor infectați, sunt în autoizolare la domiciliu.

2019 vizualizari
03 apr. 2020 16:32

Prahova, vineri, 3 aprilie: 4.001 persoane aflate în autoizolare (dintre care 195 la Câmpina) și 324 în carantină instituționalizată

La 3 aprilie 2020, la nivelul județului Prahova sunt monitorizate de către Direcția de Sănătate Publică 4.001 persoane aflate în autoizolare la domiciliu, dintre care 195 sunt în Câmpina. În carantină instituționalizată se află, în prezent, 324 de persoane.