Primăria Poiana Câmpina renunță la organizarea Zilei Comunei pentru a investi banii în infrastructura afectată de inundații

Actualitate (Categoria articolului)

La propunerea primarului Alin Moldoveanu, Consiliul Local al comunei Poiana Câmpina a aprobat în această seară, în unanimitate, în cadrul unei rectificări bugetare, ca banii alocați pentru spectacolul din 15 august să fie folosiți pentru lucrări la infrastructura afectată de inundații și viituri. Astfel, se renunță la organizarea Zilei Comunei, banii fiind direcționați spre alt capitol bugetar. 

Suma alocată inițial spectacolului și destinată acum lucrărilor este de 50.000 lei. "Am luat această decizie pentru că în toate satele comunei sunt probleme mari din cauza ploilor torențiale, iar în unele locuri viiturile au făcut ravagii. Sigur, acești bani nu vor fi suficienți pentru remedierea tuturor problemelor la infrastructura localității. Era normal să avem și Ziua Localității, dar prioritare sunt alte probleme și sper ca locuitorii să înțeleagă asta. Avem mare nevoie de fiecare bănuț pentru a repara drumurile afectate și șanțurile distruse. Nu știu ce s-ar fi întâmplat dacă nu am fi reușit să asfaltăm, în mandatul trecut și parțial, în acest mandat, drumurile dificile, cele în pantă, precum Răgmanul, Măgurii, Podul Lupii, Podul Boboliei și altele situate în zone înalte. Cred că nu am mai fi avut drumuri întregi în momentul de față. Sper ca Dumnezeu să ne ferească de asemenea calamități, deși, din păcate, se anunță în continuare cod galben de ploi, cod portocaliu de viituri", a declarat primarul Alin Moldoveanu. (video)
Astăzi, la Poiana Câmpina a venit o comisie pentru situații de urgență, formată din reprezentanți ai Prefecturii și ISU, comisie care a mers pe teren pentru a evalua situația. Cea mai gravă problemă este în satul Bobolia, în zona Vale, unde un drum este aproape distrus de o viitură formată pe pârâul Tisa. (foto
"Voi transmite o nouă adresă și către Consiliul Județean Prahova, pentru că drumul județean spre Breaza s-a degradat foarte tare. Am vorbit și dimineață la telefon la Consiliul Județean și mi s-a spus că, din păcate, la licitația organizată la începutul lunii iulie pentru reabilitarea acestui drum nu s-a prezentat nimeni și urmează pe 4 sau 7 august o nouă deschidere de oferte și se speră ca la finalul lunii august să înceapă reparațiile la acest drum județean", a mai afirmat primarul comunei Poiana Câmpina, Alin Moldoveanu. (video)

Citiți și 30 iulie 2018, o zi pe care locuitorii din Poiana Câmpina n-o vor uita prea ușor

18601 vizualizari

Comentarii

Campurile marcate cu * sunt obligatorii

Actualitate

31 vizualizari
19 apr. 2024 21:02

Biroul Electoral Câmpina a fost completat cu reprezentanții partidelor

În cursul zilei de vineri, 19 aprilie, conform calendarului electoral, a fost realizată completarea Biroului Electoral de Circumscripție Câmpina cu reprezentanții formațiunilor politice.

424 vizualizari
19 apr. 2024 08:57

Primim de la cititori. Încă unul care are nevoie de... două locuri de parcare

Un cititor CâmpinaTV.ro ne-a transmis pe numărul de whatsapp 0733.388.425 o imagine surprinsă zilele trecute în parcarea Complexului comercial Kaufland, din Câmpina.

Alte stiri recente

506 vizualizari
19 apr. 2024 09:34

”Dosarele X” la AJF Prahova. O echipă a câștigat un meci fără a avea legitimațiile jucătorilor!

Orice scenariu de film oricât de SF ar fi, pălește în fața unor realități mioritice. Un exemplu recent a fost oferit de Asociația Județeană de Fotbal Prahova, care a reinventat legile și logica și ale cărei decizii sunt de domeniul... ”Dosarelor X”.

1410 vizualizari
18 apr. 2024 21:12

Patru noi titluri naționale pentru sportivii de la Barracuda Câmpina, la Naționalele de natație

După ce au făcut senzație în prima zi a Campionatului Național de Natație, care are loc la Otopeni, cu rezultatele lor excepționale, sportivii de la Barracuda Câmpina, pregătiți de profesorul Gabriel Cojocaru, au reușit și joi, 18 aprilie, în a doua zi a Naționalelor, performanțe remarcabile, inclusiv patru titluri naționale și alte două clasări pe podium.