O casă superbă, în centrul Câmpinei, chiar pe Bulevardul Carol I, la intersecția cu Aleea Rozelor. O casă care a scăpat, ca prin minune, de demolare în perioada în care a fost reconfigurată zona centrală a urbei, în acea perioadă de sistematizare urbană, cum a fost denumită oficial. Îi spunem de multă vreme "Casa cu lei", dar numele corect este "Vila Dr. Gheorghiu", așa cum i-a spus inclusiv cel care a proiectat-o și construit-o - celebrul arhitect Toma T. Socolescu.
Vila a fost construită la începutul anilor '30. A fost cadoul lui Victor Rădulescu, primar al Câmpinei în perioada 1926-1928 și apoi deputat liberal în Parlamentul României, pentru fiica sa la casătoria acesteia cu doctorul Dumitru Gheorghiu. O casă realizată în stil neoromânesc și care s-a păstrat în forma sa originală până astăzi. A aparținut familiei dr. Gheorghiu până la naționalizare, apoi a găzduit diverse familii apropiate regimului, pentru ca ulterior să devină, pentru mulți ani, sediul Laboratorului de Sănătate Publică (Sanepidul). După 1990, casa a fost revendicată și câștigată de urmașii fostului proprietar, fiii doctorului Gheorghiu. Imobilul le-a fost restituit în anul 2003, iar o vreme Sanepidul a continuat să ocupe (cu chirie) acest spațiu. Apoi, clădirea a fost cumpărată de omul de afaceri Ioan Simion, iar din 2016 aici au fost deschise mai multe cabinete medicale și un centrul de recoltare a probelor biologice de laborator, toate acestea aparținând de Spitalul SanConfind Poiana Câmpina. Pe scurt, aceasta este povestea "Casei cu lei", una dintre vilele construite în perioada interbelică și păstrată până în zilele noastre.
Citiți și Câmpina, România 100. Casa Știrbey de ieri, curtea sălii de sport a Colegiului "Grigorescu", de astăzi
Câmpina, România 100. Casa Venețiană de ieri, zona centrală de azi
Câmpina, România 100. Vila administratorului societății Astra Română, din urmă cu un secol, Casa Căsătoriilor de astăzi
În perioada 29 mai – 7 iunie 2025, Câmpina a devenit locul unde vocile tinerilor s-au unit într-un singur mesaj: fiecare om merită să fie ascultat și acceptat. Fundației Zamolxes a organizat proiectul “S.I.N.G. – Social Inclusion for New Generations 3.0”, cu sprijinul programului Erasmus+, o mobilitate de tineret care a adus laolaltă 52 de participanți din Bulgaria, Italia, Lituania, Polonia, România, Spania și Turcia.
De câte ori nu vi s-a întâmplat să căutați să oferiți un cadou deosebit unei persoane dragi? Cu siguranță, venind la Magazinul INA din incinta Complexului Comercial Mercantis din centrul municipiului Câmpina cea mai mare parte a problemei este rezolvată.
Am reunit oferte privind meniul zilei de la restaurante din Câmpina și împrejurimi.
Elevi din Prahova, coordonați de cadre didactice dedicate, au fost parte activă a proiectului european eTwinning ”Marconi Legacy”, alături de colegi din Italia, Austria și Grecia.