CONTACT
https://sanconfind.ro/
https://www.hidroprahova.ro/
http://floricon.ro/
https://www.soceram.ro/

O delegație străină a vizitat Poiana Câmpina în cadrul Programului internațional de promovare a nevoilor de investiții

- Actualitate -

O delegație străină a vizitat Poiana Câmpina în cadrul Programului internațional de promovare a nevoilor de investiții

Programul internațional de promovare a nevoilor de investiții "Romanian Investment Zoom", derulat prin intermediul Grupului Avangarde, include promovarea interculturală și economică a României prin intermediul ambasadelor și camerelor de comerț. O delegație străină a venit astăzi la Poiana Câmpina pentru a discuta cu reprezentanții administrației locale despre posibilitățile pe care le-ar avea investitorii străini să dezvolte relații economice în comuna vecină municipiului Câmpina.

Din delegație au făcut parte ministrul consultant pe probleme economice al Ambasadei Cehiei în România - Milan Peprnik, șeful misiunii diplomatice a Egiptului în România - Ayman Aly Osman Hassan, reprezentantul Camerei de Comerț Elveția - România - Barbu Mihăescu, reprezentantul Bursei Române de Afaceri - Valentin Preda, directorul companiei olandeze de consultanță în domeniul afacerilor Fortis Business Management - Bogdan Voiculescu. Oaspeții au fost însoțiți de Adriana Radu, managerul Grupului Avangarde.
Primarul Alin Moldoveanu a fost gazda acestei întâlniri, alături de el aflându-se alți reprezentanți ai administrației locale, dar și reprezentanții unor firme private: SanConfind, Cirex, Integral Beton Prest, CSR, 3 DRD, precum și reprezentnați ai crescătorilor de animale și apicultorilor din localitate.
Primarul Alin Moldoveanu a vorbit despre istoria și tradițiile localității, despre investițiile realizate în comună, despre activitățile care se organizează, iar apoi a condus discuția spre nevoia de investiții majore, nevoia de dezvoltare economică și socială, dorința administrației locale de a atrage investitori fie prin asocieri publice-private, fie chiar prin parteneriate între firmele locale și companii străine.
Membrii delegației străine au luat cuvântul pe rând și, pe lângă discuțiile cu caracter general despre nevoia de colaborare, au scos în evidență câteva idei interesante. De exemplu, Barbu Mihăescu a vorbit despre fondurile nerambursabile oferite de Elveția prin intermediul Camerei de Comerț România-Elveția pentru întreprinzătorii privați, care vor să-și dezvolte afacerile. Reprezentantul Ambasadei Cehiei a insistat pe cooperarea în cadrul unor proiecte de tip Smart City (oraș inteligent, localitate inteligentă), adică acele proiecte prin care o administrație locală se asociază cu o companie privată pentru a îmbunătăți serviciile, sănătatea, educația, transportul, calitatea mediului etc, tehnologia modernă fiind baza acestui tip de cooperare. Tot Milan Peprnik a avansat ideea unei înfrățiri între Poiana Câmpina și o localitate din Cehia. Apoi s-a mers pe teren și au fost vizitate 3 DRD - societatea care a cumpărat una dintre secțiile Petroutilaj, Cirex (baza la la Poiana), Integral Beton Prest și Spitalul SanConfind. 


22 Feb 2018 20:58 8138 vizualizari



Comentarii






  • 26.02.2018 08:49 Loredana Iorga Oportunitati apar rar si greu, idee este sa te zbati, ca nu iti baga nimeni in traista. Nu se stie niciodata de unde sare iepurele, stiti cum se spune. Primarul de la Poiana se zbate, incearca, bate la usi, spre deosebire de Campina unde nu vedeti ca nu se misca nimic?
  • 25.02.2018 16:46 Adriana Radu Foarte frumos ati scris. Permiteți-mi sa adresez și eu felicitări liderul și echipei. Scriu public și susțin, în decursul celor trei ani de derulare a proiectului, timp im care am vizitat aproape jumătate de tara, primarul comunei Poiana Câmpina este în topul preferințelor Delegatiei. Verdictul a fost dat datorita profesionalismului de care a dat dovada în 22 februarie. Cu certitudine va avea reușite vizita. Deja sunt interese de cooperare și curând veți auzi de încă o realizate a primăriei. Cat despre municipiul Câmpina, din păcate nu a existat disponibilitate din partea primăriei.
  • 23.02.2018 17:33 Melinte Dragos Felicitari domnului primar Alin Moldoveanu si echipei sale de consilieri! Poate iau acest exemplu si cei de la Campina!
  • 23.02.2018 17:10 Pintea Alexandru Gelu Felicitari domnule Primar un adevarat gospodar in slujba si pentru cetateni
  • 23.02.2018 10:09 Jean Negulescu Felicitări Primăriei Poiana Câmpina pentru aceasta acțiune! La Câmpina de ce nu se fac astfel de acțiuni? Câmpina nu e interesantă pentru ambasade, consulate si misiuni economice străine sa Prmaria Câmpina nu e interesată sa se ocupe de așa ceva?
2489 vizualizari 24 Apr 2024 12:53

Călin Tiu a câștigat concursul de director medical al Spitalului Municipal Câmpina

În dimineața zilei de miercuri, 24 aprilie, a avut loc concursul pentru postul de director medical al Spitalului Municipal Câmpina.

citeste mai mult
1363 vizualizari 24 Apr 2024 12:11

Poliția Câmpina, în alertă! A dispărut un bărbat de 35 ani, din Poiana Câmpina

La data de 23 aprilie, în jurul orei 22.30, polițiștii din cadrul Poliției municipiului Câmpina au fost sesizați de către o femeie din municipiu, despre faptul că fiul său Ionuț Cătălin Cernat, în vârstă de 35 de ani, din comuna Poiana Câmpina a plecat de la domiciliu în cursul dimineții și nu s-a mai întors. 

citeste mai mult
4928 vizualizari 24 Apr 2024 09:02

Pe 15 iunie 2024, un nou examen de admitere la Școala de Poliție Câmpina. Înscrierile au început miercuri, 24 aprilie

1.340 locuri sunt scoase la concurs la Școala de Agenți de Poliție ”Vasile Lascăr” Câmpina în sesiunea care a început miercuri, 24 aprilie, și va avea examenul pe 15 iunie.

citeste mai mult
1125 vizualizari 19 Apr 2024 22:01

BEJ Prahova a respins contestația PSD privind numirea reprezentanților PNL în birourile electorale locale, inclusiv la Câmpina

În ziua desemnării reprezentanților partidelor politice în birourile electorale din fiecare localitate, PSD a depus o contestație. Contestația, formulată la nivelul fiecărei localități din Prahova, cu excepția comunei Izvoarele, dar având aceeași temă, a fost analizată la nivelul Biroului Electoral Județean Prahova și ulterior respinsă.

citeste mai mult
https://dentfamily.ro/
https://cleopatra-esthetics.ro/
Actualitate Politică Social Eveniment Interviuri Sănătate Editorial Sport Anunțuri Joburi Turism

Termeni și condiții - Politica de confidențialitate - Politica cookies
© 2024 Câmpina TV