Planurile pentru sediul Judecătoriei au fost realizate de celebrul arhitect Toma T. Socolescu în anul 1924. Construcția clădirii s-a desfășurat în perioada 1929-1930, iar activitatea efectivă începe în 1931. S-a numit mai întâi Judecătoria de Pace Mixtă din Plasa Câmpina, apoi Judecătoria Mixtă Câmpina (1948). O perioadă (anii '50-'60) a funcționat sub denumirea Tribunalul Popular al Raionului Câmpina, pentru ca ulterior să revină la denumirea Judecătoria Câmpina, așa cum se numește și astăzi.
Primul președinte al Judecătoriei Câmpina a fost Gheorghe Budiș, un magistrat de excepție, străbunicul lui Șerban Băleanu, unul dintre autorii albumului monografic "Câmpina 500" și cel care ne-a pus la dispoziție, din arhiva personală, fotografia cu sediul Judecătoriei, la finalizarea lucrărilor, în anul 1930. Astăzi, sediul Judecătoriei (situat pe Strada 1 Decembrie 1918) necesită ample lucrări de reabilitare, intervenții majore pentru siguranță și exploatare, dar fondurile necesare întârzie să apară.
Revenind puțin la prima denumire a instituției, trebuie menționat faptul că în Regatul României plasa era o unitate administrativă-teritorială. Un județ era format din mai multe plăși, iar Câmpina era una dintre cele 10 plăși ale județului Prahova. Plasa Câmpina cuprindea 43 de sate și o populație de aproape 66.000 locuitori, din care 18.000 erau în orașul Câmpina.
"Câmpina, România 100" este o rubrică pe care o dedicăm tuturor câmpinenilor, în Anul Centenarului Marii Uniri. Timp de 100 de zile vă vom prezenta câte o fotografie din Câmpina de altădată și același loc așa cum arată el astăzi.
Citiți și: Câmpina, România 100. Biserica Catolică "Sfântul Anton de Padova", ieri și astăzi
Câmpina, România 100. Școala Germană de ieri, unul dintre corpurile Liceului Tehnologic Energetic de astăzi
Câmpina, România 100. Prima benzinărie din perioada interbelică, între... cazinourile de azi
Am reunit oferte privind meniul zilei de la restaurante din Câmpina și împrejurimi.
Anul acesta au intrat în vigoare prevederile Ordonanței de Guvern nr.92/2021 cu privire la colectarea selectivă a deșeurilor din materiale textile.
Am reunit oferte privind meniul zilei de la restaurante din Câmpina și împrejurimi.
În fiecare weekend, la piața locală din comuna Provița de Jos, printre telemea, burduf, cașcavea, ouă, legume și fructe de sezon, se face tot mai remarcată o comoară dulce: mierea din Provița de Jos.