Pilotul de curse Lucian Răduţ, invitat special la Liceul Tehnologic Mecanic din Câmpina, în săptămâna “Școala altfel”

Social (Categoria articolului)

Liceul Tehnologic Mecanic, în parteneriat cu Clubul Sportiv Rally Dream Team și cu sprijinul Consiliului Local Câmpina, a organizat un eveniment inedit în cadrul săptămânii "Școala Altfel". Evenimentul s-a numit "Respectul în trafic - Salvează vieți!", iar invitat special a fost pilotul Lucian Răduț, vicecampion al României la viteză în coastă. El a adus la Câmpina și bolidul cu care participă la competiții.

La acțiunea de astăzi au fost prezenţi numeroşi elevi, cei mai mulți fiind interesați, bineînțeles, de mașina de curse. Evenimentul a fost structurat pe două părţi. Mai întâi, în amfiteatrul Liceului Tehnologic Mecanic, pilotul Lucian Răduţ şi ajutoarele sale au prezentat informaţii despre ceea ce înseamnă respectul în trafic, dar şi despre ceea ce el a numit “arta condusului unui autoturism”, despre autocontrol și pregătirea mașinii în funcție de drum sau anotimp. Prezentarea a fost dinamică, fiind însoţită în multe momente de exemple video, unele chiar din cursele la care a participat Lucian Răduţ. De asemenea, a fost o prezentare interactivă, elevii fiind provocați la discuții pe tema condusului în siguranță, pe tema mașinilor, a traseelor și a respectului în trafic. 
Partea a doua a fost ceva mai spectaculoasă, desfăşurându-se în aer liber, în curtea liceului, în jurul bolidului de curse. Elevii s-au uitat foarte atenți la detaliile tehnice ale maşinii, s-au fotografiat cu bolidul și i-au adresat lui Lucian Răduț numeroase întrebări legate de curse, de cum a devenit pilot, de ce condiții ar trebui să îndeplinească ei pentru a-i călca pe urme.
„Am venit la Câmpina la invitaţia domnului director Andone şi sunt foarte încântat şi foarte fericit pentru că am reuşit să fiu în mijlocul copiilor şi să le vorbesc despre experienţa mea acumulată la curse, dar să le ofer şi nişte sfaturi despre cum să circule în condiţii de siguranţă. Am discutat cu ei astăzi despre respectul în trafic, despre atenţia pe care trebuie s-o acorde celorlalți participanţi la trafic. Copiii au fost foarte receptivi şi m-au făcut să mă simt minunat aici”, ne-a declarat pilotul Lucian Răduţ (video).

3842 vizualizari

Comentarii

Campurile marcate cu * sunt obligatorii

Social

485 vizualizari
23 iul. 2018 10:06

Amintiri din Câmpina de altădată - Secţia de volei a Clubului IRUE, în urmă cu jumătate de secol

Sportul câmpinean suferă de ani buni, cauzele fiind multe şi diverse. Dar nu putem să nu ne uităm în urmă şi să nu vedem că în vremuri mult mai grele din multe puncte de vedere, totuşi, se găseau resurse pentru sport. În rândurile de faţă, câteva cuvinte despre secţia de volei de la Clubul IRUE Câmpina, acum 50 de ani.

7728 vizualizari
22 iul. 2018 15:10

DN1 este blocat complet din cauza unui accident produs la Nistorești și a aluviunilor aduse de ploaie pe carosabil, la Comarnic

UPDATE - La ora 17.15, partea carosabilă a fost complet curățată de aluviuni, la Comarnic. Pe DN1, s-au format coloane de mașini de la limita cu județul Brașov, până la ieșirea din Bușteni și de la ieșirea din Sinaia până la Comarnic - pe sensul de mers spre București, iar pe sensul de mers spre Brașov - de la km 103 până la ieșirea din Comarnic.
UPDATE - La ora 16.00, IJP Prahova anunță că la Comarnic s-a reluat circulația pe DN1, dar traficul este îngreunat. În zonă sunt ehipaje de poliție care dirijează circulația. De asemenea, echipe de la Secția Drumuri Naționale se află pe DN1, la Comarnic, unde intervin la degajarea carosabilului de aluviuni.
UPDATE - Poliția Prahova recomandă conducătorilor auto să folosească rute ocolitoare: DN1A Vălenii de Munte - Cheia și DN71 Sinaia - Pucioasa - Târgoviște.

În jurul orei 14.45, pe DN1, la Nistorești, s-a produs un accident rutier în care au fost implicate o dubiță care transporta brânză și un autoturism. Șase persoane se aflau în aceste vehicule, două dintre ele fiind rănite și transportate la Spitalul Județean de Urgență Ploiești.

Alte stiri recente

447 vizualizari
23 iul. 2018 11:46

Primăria Câmpina a demarat licitația pentru reabilitarea Străzii Bobâlna

Anunțul privind repararea Străzii Bobâlna din municipiul Câmpina a fost publicat pe SEAP, zilele trecute, iar termnul limită de depunere a ofertelor este 3 august 2018. După cum a anunțat primarul Horia Tiseanu la conferința de presă de la începutul acestei luni, va fi o lucrare de reabilitare a trotuarelor și carosabilului până la stratul de uzură, acesta urmând să fie turnat după introducerea canalizării de către HidroPrahova.

3059 vizualizari
22 iul. 2018 14:05

Câmpina: strângere de semnături pentru campania "Fără penali în funcții publice"

În mai multe localități din Prahova s-au desfășurat, în acest week-end, acțiuni publice pentru strângerea de semnături în campania "Fără penali în funcții publice". La Câmpina, acțiunea a avut loc duminică, în pasajul de la Ceas din centrul localității, între orele 11.00-14.00.