Pilotul de curse Lucian Răduţ, invitat special la Liceul Tehnologic Mecanic din Câmpina, în săptămâna “Școala altfel”

Social (Categoria articolului)

Liceul Tehnologic Mecanic, în parteneriat cu Clubul Sportiv Rally Dream Team și cu sprijinul Consiliului Local Câmpina, a organizat un eveniment inedit în cadrul săptămânii "Școala Altfel". Evenimentul s-a numit "Respectul în trafic - Salvează vieți!", iar invitat special a fost pilotul Lucian Răduț, vicecampion al României la viteză în coastă. El a adus la Câmpina și bolidul cu care participă la competiții.

La acțiunea de astăzi au fost prezenţi numeroşi elevi, cei mai mulți fiind interesați, bineînțeles, de mașina de curse. Evenimentul a fost structurat pe două părţi. Mai întâi, în amfiteatrul Liceului Tehnologic Mecanic, pilotul Lucian Răduţ şi ajutoarele sale au prezentat informaţii despre ceea ce înseamnă respectul în trafic, dar şi despre ceea ce el a numit “arta condusului unui autoturism”, despre autocontrol și pregătirea mașinii în funcție de drum sau anotimp. Prezentarea a fost dinamică, fiind însoţită în multe momente de exemple video, unele chiar din cursele la care a participat Lucian Răduţ. De asemenea, a fost o prezentare interactivă, elevii fiind provocați la discuții pe tema condusului în siguranță, pe tema mașinilor, a traseelor și a respectului în trafic. 
Partea a doua a fost ceva mai spectaculoasă, desfăşurându-se în aer liber, în curtea liceului, în jurul bolidului de curse. Elevii s-au uitat foarte atenți la detaliile tehnice ale maşinii, s-au fotografiat cu bolidul și i-au adresat lui Lucian Răduț numeroase întrebări legate de curse, de cum a devenit pilot, de ce condiții ar trebui să îndeplinească ei pentru a-i călca pe urme.
„Am venit la Câmpina la invitaţia domnului director Andone şi sunt foarte încântat şi foarte fericit pentru că am reuşit să fiu în mijlocul copiilor şi să le vorbesc despre experienţa mea acumulată la curse, dar să le ofer şi nişte sfaturi despre cum să circule în condiţii de siguranţă. Am discutat cu ei astăzi despre respectul în trafic, despre atenţia pe care trebuie s-o acorde celorlalți participanţi la trafic. Copiii au fost foarte receptivi şi m-au făcut să mă simt minunat aici”, ne-a declarat pilotul Lucian Răduţ (video).

3923 vizualizari

Comentarii

Campurile marcate cu * sunt obligatorii

Social

1246 vizualizari
17 oct. 2018 21:16

100 de personalități ale României și legătura lor cu Câmpina. Eusebiu Ștefănescu

Cele mai multe dintre personalitățile românești pe care le vom evoca în acest serial nu sunt născute în Câmpina, dar s-au legat de urbea noastră în diverse împrejurări. Totuși, există și personalități care au copilărit aici, în Câmpina și care au revenit mereu cu drag acasă. Este cazul marelui actor Eusebiu Ștefănescu.

1422 vizualizari
17 oct. 2018 20:50

Câmpina, România 100. Vila Dușescu de ieri, sediul Cooperativei Vital de azi

Câmpina a avut dintotdeauna o zonă rezidențială, acolo unde oamenii cu posibilități financiare peste medie își construiau case. Ieri era zona Bulevardului Elisabeta (actualmente Bulevardul Culturii), astăzi este zona Câmpinița - Muscel. Dar cu toate acestea, în perioada interbelică, chiar pe strada principală, Carol I, se afla o vilă impozantă, care atrăgea atenția tuturor - casa avocatului Costică Dușescu, un avocat de succes din acea perioadă.

Alte stiri recente

2068 vizualizari
17 oct. 2018 19:29

Rezultate excelente pentru sportivii câmpineni din lotul național, la Campionatul Mondial de Karate Shotokan

În perioada 12-14 octombrie, la Chișinău, capitala Republicii Moldova, a avut loc ediția a 26-a a Campionatului Mondial de Karate Shotokan și ediția a 11-a a Cupei Mondiale pentru Kohai. La ambele competiții au participat și sportivi de la AIKO Câmpina, componenți ai lotului național al României, alături de numeroși alți sportivi din 30 de țări de pe patru continente. Antrenați de Sensei Gabriel Timofte, sportivii câmpineni au reușit o serie de rezultate excelente.

1795 vizualizari
17 oct. 2018 14:48

Liga A Prahova, etapa a 10-a. Avancronici

La finalul acestei săptămâni sunt programate jocurile etapei a 10-a, care marchează atingerea primei treimi a actualei ediții de campionat. Iată programul jocurilor și scurte avancronici, cu precizarea că joi seară vom adăuga și delegările arbitrilor și observatorilor.