Pilotul de curse Lucian Răduţ, invitat special la Liceul Tehnologic Mecanic din Câmpina, în săptămâna “Școala altfel”

Social (Categoria articolului)

Liceul Tehnologic Mecanic, în parteneriat cu Clubul Sportiv Rally Dream Team și cu sprijinul Consiliului Local Câmpina, a organizat un eveniment inedit în cadrul săptămânii "Școala Altfel". Evenimentul s-a numit "Respectul în trafic - Salvează vieți!", iar invitat special a fost pilotul Lucian Răduț, vicecampion al României la viteză în coastă. El a adus la Câmpina și bolidul cu care participă la competiții.

La acțiunea de astăzi au fost prezenţi numeroşi elevi, cei mai mulți fiind interesați, bineînțeles, de mașina de curse. Evenimentul a fost structurat pe două părţi. Mai întâi, în amfiteatrul Liceului Tehnologic Mecanic, pilotul Lucian Răduţ şi ajutoarele sale au prezentat informaţii despre ceea ce înseamnă respectul în trafic, dar şi despre ceea ce el a numit “arta condusului unui autoturism”, despre autocontrol și pregătirea mașinii în funcție de drum sau anotimp. Prezentarea a fost dinamică, fiind însoţită în multe momente de exemple video, unele chiar din cursele la care a participat Lucian Răduţ. De asemenea, a fost o prezentare interactivă, elevii fiind provocați la discuții pe tema condusului în siguranță, pe tema mașinilor, a traseelor și a respectului în trafic. 
Partea a doua a fost ceva mai spectaculoasă, desfăşurându-se în aer liber, în curtea liceului, în jurul bolidului de curse. Elevii s-au uitat foarte atenți la detaliile tehnice ale maşinii, s-au fotografiat cu bolidul și i-au adresat lui Lucian Răduț numeroase întrebări legate de curse, de cum a devenit pilot, de ce condiții ar trebui să îndeplinească ei pentru a-i călca pe urme.
„Am venit la Câmpina la invitaţia domnului director Andone şi sunt foarte încântat şi foarte fericit pentru că am reuşit să fiu în mijlocul copiilor şi să le vorbesc despre experienţa mea acumulată la curse, dar să le ofer şi nişte sfaturi despre cum să circule în condiţii de siguranţă. Am discutat cu ei astăzi despre respectul în trafic, despre atenţia pe care trebuie s-o acorde celorlalți participanţi la trafic. Copiii au fost foarte receptivi şi m-au făcut să mă simt minunat aici”, ne-a declarat pilotul Lucian Răduţ (video).

5915 vizualizari

Comentarii

Campurile marcate cu * sunt obligatorii

Social

1190 vizualizari
17 apr. 2024 20:49

Programul de colectare a deșeurilor vegetale în Câmpina a fost modificat pentru perioada 1 Mai – Sfintele Paște

Floricon Salub anunță modificarea programului de colectare a deșeurilor vegetale în Câmpina, în perioada 1 Mai – Sărbătorile Pascale, având în vedere faptul că vor exista șase zile libere (1-6 mai 2024).

587 vizualizari
17 apr. 2024 20:13

Modificări în programul de colectare a deșeurilor menajere, la Câmpina și localitățile învecinate, în perioada 1-6 mai 2024

1 comentarii

Programul de colectare a deșeurilor menajere de la populație va suferi unele modificări de 1 Mai și Sfintele Sărbători Pascale, având în vedere că în perioada 1-6 mai este o minivacanță și nu se lucrează.

Alte stiri recente

756 vizualizari
18 apr. 2024 21:41

Accident spectaculos pe DN1, la Comarnic. Patru persoane au avut nevoie de asistență medicală

Joi seară, în jurul orei 19.20, pe DN1, la Comarnic, a avut loc un accident rutier, în acre au fost implicate două autoturisme, în care se aflau patru persoane, inclusiv un copil.

822 vizualizari
18 apr. 2024 21:12

Patru noi titluri naționale pentru sportivii de la Barracuda Câmpina, la Naționalele de natație

După ce au făcut senzație în prima zi a Campionatului Național de Natație, care are loc la Otopeni, cu rezultatele lor excepționale, sportivii de la Barracuda Câmpina, pregătiți de profesorul Gabriel Cojocaru, au reușit și joi, 18 aprilie, în a doua zi a Naționalelor, performanțe remarcabile, inclusiv patru titluri naționale și alte două clasări pe podium.