Pilotul de curse Lucian Răduţ, invitat special la Liceul Tehnologic Mecanic din Câmpina, în săptămâna “Școala altfel”

Social (Categoria articolului)

Liceul Tehnologic Mecanic, în parteneriat cu Clubul Sportiv Rally Dream Team și cu sprijinul Consiliului Local Câmpina, a organizat un eveniment inedit în cadrul săptămânii "Școala Altfel". Evenimentul s-a numit "Respectul în trafic - Salvează vieți!", iar invitat special a fost pilotul Lucian Răduț, vicecampion al României la viteză în coastă. El a adus la Câmpina și bolidul cu care participă la competiții.

La acțiunea de astăzi au fost prezenţi numeroşi elevi, cei mai mulți fiind interesați, bineînțeles, de mașina de curse. Evenimentul a fost structurat pe două părţi. Mai întâi, în amfiteatrul Liceului Tehnologic Mecanic, pilotul Lucian Răduţ şi ajutoarele sale au prezentat informaţii despre ceea ce înseamnă respectul în trafic, dar şi despre ceea ce el a numit “arta condusului unui autoturism”, despre autocontrol și pregătirea mașinii în funcție de drum sau anotimp. Prezentarea a fost dinamică, fiind însoţită în multe momente de exemple video, unele chiar din cursele la care a participat Lucian Răduţ. De asemenea, a fost o prezentare interactivă, elevii fiind provocați la discuții pe tema condusului în siguranță, pe tema mașinilor, a traseelor și a respectului în trafic. 
Partea a doua a fost ceva mai spectaculoasă, desfăşurându-se în aer liber, în curtea liceului, în jurul bolidului de curse. Elevii s-au uitat foarte atenți la detaliile tehnice ale maşinii, s-au fotografiat cu bolidul și i-au adresat lui Lucian Răduț numeroase întrebări legate de curse, de cum a devenit pilot, de ce condiții ar trebui să îndeplinească ei pentru a-i călca pe urme.
„Am venit la Câmpina la invitaţia domnului director Andone şi sunt foarte încântat şi foarte fericit pentru că am reuşit să fiu în mijlocul copiilor şi să le vorbesc despre experienţa mea acumulată la curse, dar să le ofer şi nişte sfaturi despre cum să circule în condiţii de siguranţă. Am discutat cu ei astăzi despre respectul în trafic, despre atenţia pe care trebuie s-o acorde celorlalți participanţi la trafic. Copiii au fost foarte receptivi şi m-au făcut să mă simt minunat aici”, ne-a declarat pilotul Lucian Răduţ (video).

3772 vizualizari

Comentarii

Campurile marcate cu * sunt obligatorii

Social

4425 vizualizari
23 apr. 2018 11:58

O elevă din Câmpina, lovită de mașină chiar pe trecerea de pietoni de la Colegiul "Grigorescu"

Fata, în vârstă de 15 ani, elevă la Colegiul Național "Nicolae Grigorescu" traversa strada regulamentar când a fost lovită de un autoturism Ford, cu numărul de înmatriculare PH-10-STO. Accidentul a avut loc în această dimineață, pe Calea Doftanei, pe trecerea de pietoni din dreptul liceului.

8096 vizualizari
22 apr. 2018 10:10

MAI a stabilit perioadele și condițiile pentru admiterea la școlile de poliție, sesiunile august 2018 și ianuarie 2019. La Școala de Poliție din Câmpina sunt câte 1.300 locuri în fiecare sesiune

Prin dispoziție a directorului general al Direcției Management Resurse Umane din cadrul Ministerului Afacerilor Interne, au fost stabilite condițiile și numărul de locuri pentru admiterea la toate instituțiile de învățământ din subordinea MAI. Este vorba despre siunile de admitere din vara lui 2018 și ianuarie 2019. La Școala de Agenți de Poliție "Vasile Lascăr" din Câmpina vor fi scoase la concurs câte 1.300 locuri la fiecare sesiune de admitere. 

Alte stiri recente

2219 vizualizari
23 apr. 2018 11:22

Câmpina, Bulevardul Culturii. Cât de greu poate fi să păstrăm frumusețea acestui loc?!

În campania "Câmpina curată" de anul trecut, în zona adiacentă Bulevardului Culturii am găsit un adevărat dezastru ecologic. O mizerie de nedescris, de la resturi de materiale de construcții, până la tot ce v-ar putea trece prin cap că se numește gunoi. O zonă atât de frumoasă transformată efectiv într-o groapă de gunoi. Anul acesta situația pare a fi ceva mai bună. Adică, mai puțin gunoi. Dar el există și nu ajunge aici singur.

2202 vizualizari
23 apr. 2018 09:17

Peste 10 milioane lei s-au încasat la bugetul Câmpinei, în primul trimestru al anului, din taxe și impozite locale

Suma încasată la bugetul municipiului Câmpina, din taxe și impozite locale, până la 31 martie 2018, este de 10.151.000 lei, cu aproape 2 milioane lei peste încasările de anul trecut, din aceeași perioadă. Vorbim despre taxe și impozite plătite de toți contribuabilii, atât persoane fizice, cât și persoane juridice.