Câmpina se mândrea, în perioada interbelică și chiar și în anii de până la cutremurul din 1977, cu o serie de clădiri frumoase situate pe bulevardul central, magazine simbol, cele mai multe fiind cunoscute după activitatea prestată și după numele proprietarului.
Un loc foarte cunoscut și foarte drag, pe la care probabil că au trecut foarte mulți câmpineni în perioada respectivă, era Foto Olteanu. Atelierul foto se afla la parterul unei clădiri cu etaj și mansardă și avea geamuri mari și firme foarte familiare, poate și din cauza scrisului de mână de pe ele. În prima imagine de colecție, din perioada interbelică, în fața atelierului se află o trăsură, mijlocul de transport cel mai des folosit în acea perioadă. În continuarea atelierul foto se mai aflau, urcând pe bulevardul central, un atelier de reparat mașini de tuns, tapițeria lui Ion R. Țiței și vestita tipografie a lui Mihai S. Gheorghiu. După Naționalizarea din 1948, în ultimi ani de viață ai clădirilor respective, pe la sfârșitul anilor '70, atunci când este realizată a doua fotografie, locul acestora fusese luat de spații cooperativei - o tapițerie în locul atelierului Foto Olteanu, și o croitorie pentru bărbați în locul Tipografiei Gheorghiu. În aceeași perioadă, în continuare urcând pe bulevardul central, până în vila Dușescu, într-un spațiu viran a funcționat în anii '70 orășelul copiilor. Astăzi, pe locul respectiv se află Parcul de la Soldat (parte componentă a Parcului Regele Mihai), practic un șantier, având în vedere că aici se desfășoară lucrările de modernizare.
"Câmpina, România 100" est o rubrică pe care o dedicăm tuturor câmpinenilor în Anul Centenarului Marii Uniri. Timp de 100 de zile vă vom prezenta câte o fotografie din Câmpina de altădată și același loc așa cum arată el astăzi.
Citiți și: Câmpina, România 100. Vila Dușescu de ieri, sediul Cooperativei Vital de azi
Câmpina, România 100. Halele măcelarilor de ieri, Strada Soarelui de astăzi
Câmpina, România 100. Vila administratorului societății Astra Română, din urmă cu un secol, Casa Căsătoriilor de astăzi
Anul acesta au intrat în vigoare prevederile Ordonanței de Guvern nr.92/2021 cu privire la colectarea selectivă a deșeurilor din materiale textile.
În fiecare weekend, la piața locală din comuna Provița de Jos, printre telemea, burduf, cașcavea, ouă, legume și fructe de sezon, se face tot mai remarcată o comoară dulce: mierea din Provița de Jos.
Fundația Zamolxes Câmpina a organizat un schimb de experiență pentru tineret, intitulat “Water - The Source of Life”, în cadrul programului Erasmus+, la Centrul Cultural pentru Tineret din Câmpina, în perioada 24 aprilie - 3 mai 2025.
În Câmpina, dar și în comunele din împrejurimi, sunt multe locuri și monumente care ar merita mai multă atenție, ceea ce le-ar aduce, foarte probabil, mai multă atractivitate turistică. Spre beneficiul întregii comunități. Unul dintre aceste monumente este Crucea Domnitorului de la Melicești, sat al comunei Telega.