Câmpina, România 100. Foto Olteanu, din perioada interbelică, un atelier de tapițerie din anii '70, șantierul de la Soldat, de azi

Social (Categoria articolului)

Câmpina se mândrea, în perioada interbelică și chiar și în anii de până la cutremurul din 1977, cu o serie de clădiri frumoase situate pe bulevardul central, magazine simbol, cele mai multe fiind cunoscute după activitatea prestată și după numele proprietarului. 

Un loc foarte cunoscut și foarte drag, pe la care probabil că au trecut foarte mulți câmpineni în perioada respectivă, era Foto Olteanu. Atelierul foto se afla la parterul unei clădiri cu etaj și mansardă și avea geamuri mari și firme foarte familiare, poate și din cauza scrisului de mână de pe ele. În prima imagine de colecție, din perioada interbelică, în fața atelierului se află o trăsură, mijlocul de transport cel mai des folosit în acea perioadă. În continuarea atelierul foto se mai aflau, urcând pe bulevardul central, un atelier de reparat mașini de tuns, tapițeria lui Ion R. Țiței și vestita tipografie a lui Mihai S. Gheorghiu. După Naționalizarea din 1948, în ultimi ani de viață ai clădirilor respective, pe la sfârșitul anilor '70, atunci când este realizată a doua fotografie, locul acestora fusese luat de spații cooperativei - o tapițerie în locul atelierului Foto Olteanu, și o croitorie pentru bărbați în locul Tipografiei Gheorghiu. În aceeași perioadă, în continuare urcând pe bulevardul central, până în vila Dușescu, într-un spațiu viran a funcționat în anii '70 orășelul copiilor. Astăzi, pe locul respectiv se află Parcul de la Soldat (parte componentă a Parcului Regele Mihai), practic un șantier, având în vedere că aici se desfășoară lucrările de modernizare. 

"Câmpina, România 100" est o rubrică pe care o dedicăm tuturor câmpinenilor în Anul Centenarului Marii Uniri. Timp de 100 de zile vă vom prezenta câte o fotografie din Câmpina de altădată și același loc așa cum arată el astăzi.

Citiți și: Câmpina, România 100. Vila Dușescu de ieri, sediul Cooperativei Vital de azi
Câmpina, România 100. Halele măcelarilor de ieri, Strada Soarelui de astăzi
Câmpina, România 100. Vila administratorului societății Astra Română, din urmă cu un secol, Casa Căsătoriilor de astăzi

3249 vizualizari

Comentarii

Campurile marcate cu * sunt obligatorii

Social

367 vizualizari
16 nov. 2018 22:14

Tineri din Polonia, Slovacia, Estonia, Bulgaria și România s-au întâlnit la Câmpina pentru a dezbate probleme ecologice

Asociația Together din Câmpina derulează în aceste zile, în localitatea noastră, un proiect în cadrul programului Erasmus Plus, finanțat de Uniunea Europeană, în care se dezbat probleme legate de ecologie, protecția mediului și reciclarea deșeurilor.

2131 vizualizari
16 nov. 2018 18:12

Tineri cu cariere de succes le-au vorbit elevilor de la Colegiul "Grigorescu" din Câmpina despre leadership și orientare profesională

"Discover yourself" s-a numit acțiunea desfășurată joi, 15 noiembrie, la Colegiul Național "Nicolae Grigorescu" din Câmpina, acolo unde trei tineri cu cariere de succes le-au vorbit elevilor de la cea mai prestigioasă unitate de învățământ din municipiu despre leadership și despre orientarea profesională.

Alte stiri recente

48 vizualizari
16 nov. 2018 23:01

Câmpina a găzduit faza zonală a Gimnaziadei la handbal, fete

Gimnaziada este echivalentul Olimpiadei Sportului Școlar, dar numai la nivelul învățământului gimnazial. Joi, 15 noiembrie, sala de sport a Colegiului Național "Nicolae Grigorescu" din Câmpina a găzduit faza zonală a Gimnaziadei la handbal feminin, la care au participat echipe reprezentând Școala Liliești, Școala Scorțeni, Liceul "Aurel Vlaicu" Breaza, Liceul Teoretic Filipeștii de Pădure și Colegiul Național "Nicolae Grigorescu" Câmpina.

3019 vizualizari
16 nov. 2018 12:12

Și a fost a XX-a ediție a Balului Bobocilor de la Școala Postliceală "Louis Pasteur" Câmpina

Ca în fiecare an, și asta de 20 de ani încoace, Balul Bobocilor de la Școala Postliceală "Louis Pasteur" din Câmpina constituie o mare petrecere, un eveniment la care toată lumea râde, dansează și se distrează. Pentru anul școlar 2018-2019, școala patronată de Asociația AMUS France - Roumanie numără aproximativ 90 de boboci, la cele trei clase din anul I - două clase cu profil de asistenți medicali generaliști și o clasă cu profil de asistenți medicali farmacie.