Elevii Școlii de Poliție din Câmpina au depus jurământul militar în prezența șefului Poliției Române

Social (Categoria articolului)

1.290 de elevi ai Școlii de Agenți de Poliție "Vasile Lascăr" din Câmpina au depus astăzi jurământul militar. Este promoția care a susținut admiterea în ianuarie 2018 după noile reguli stabilite de MAI, fără criterii privind înălțimea și limita maximă de vârstă, cu traseu aplicativ în locul probelor sportive clasice. Ceremonia s-a desfășurat în prezența șefului Poliției Române - chestor principal Alexandru Ioniță și PS Timotei Prahoveanul - episcop vicar al Arhiepiscopiei Bucureștilor.

Promoția care a depus astăzi jurământul de credință este formată din 980 de bărbați și 310 femei. În total, 1.290 de elevi dintre cei 1.300 admiși în urma examenului din ianuarie. 10 elevi au renunțat la școală, fie pentru că nu s-au adaptat la rigorile dintr-o astfel de instituție, fie din motive medicale. Alături de proaspeții elevi s-au aflat mii de părinți, bunici, frați, surori, iubiți, iubite, prieteni veniți din toată țara. Emoțiile au fost mari, așa cum se întâmplă de fiecare dată la astfel de ceremonii, emoții pentru elevi, emoții pentru cei dragi lor. Școlarizarea elevilor care au depus astăzi jurământul militar se va încheia în noiembrie 2018, iar ei vor fi repartizați imediat la unități de poliție de pe întreg teritoriul României, în funcție de performanțele școlare, după cum afirmat șeful Poliției Române, chestor principal Alexandru Ioniță. (video)
Multe oficialități au fost prezente la evenimentul de la Școala de Poliție din Câmpina - prefectul Mădălina Lupea, șefi ai structurilor județene ale Ministerului Afacerilor Interne, primari ai comunelor din jurul Câmpinei, foști directori ai Școlii de Poliție, ofițeri activi și în rezervă, reprezentanți ai clerului. O surpriză a constituit-o prezența PS Timotei Prahoveanul - episcop vicar al Arhiepiscopiei Bucureștilor, care a oficiat o slujbă religioasă împreună cu un sobor de preoți aparținând Protoieriei Câmpina.
Comandantul Școlii de Poliție "Vasile Lascăr", comisar șef Vasile Tache, le-a oferit invitaților de onoare plachete aniversare, pentru că anul acesta, pe 1 februarie, Școala de Poliție de la Câmpina a împlinit 50 de ani de la înființare.

Citiți și Cereri în căsătorie la Școala de Poliție din Câmpina

O câmpineancă de 47 ani, "boboc" la Școala de Poliție

13053 vizualizari

Comentarii

Campurile marcate cu * sunt obligatorii

Social

1439 vizualizari
18 sep. 2018 21:48

Câmpina, România 100. Pasajul pietonal şi restaurantul "Victoria" de ieri, pasajul pietonal şi complexul comercial de azi

Din fericire, există încă destule fotografii, unele mai vechi, altele mai noi, cu zona centrală a Câmpinei, mai ales a Bulevardului Carol I şi a ceea ce în zilele noastre numim "Pasajul de la Ceas".

3244 vizualizari
17 sep. 2018 21:39

Încă un caz de persoană blocată în lift în centrul Câmpinei. De această dată este vorba despre un copil de 10 ani

În ultima vreme, lifturile blocurilor din Câmpina par să fi intrat într-o perioadă negră. În decurs de două săptămâni s-au înregistrat trei cazuri de persoane blocate în lift, fiind nevoie de intervenţia pompierilor de la ISU pentru rezolvarea situației.

Alte stiri recente

1715 vizualizari
18 sep. 2018 21:41

Serbările Toamnei 2018. Spectacolul din cea de-a doua seară a festivalului

Dacă prima seară a Festivalului "Serbările Toamnei" - Câmpina 2018 a fost dedicată folclorului, în cea de-a doua seară ritmurile s-au schimbat radical și am avut hip-hop, dance, pop rock. Au cântat, în ordinea intrării pe scenă, Alama, Pacha Man, Cabron, Adda și Voltaj. Iar publicul a fost poate mai puțin numeros ca în anii precedenți, dar cu siguranță la înălțime.

1789 vizualizari
18 sep. 2018 20:11

Primarul Horia Tiseanu a pierdut contestaţia la Curtea de Apel. Dosarul se întoarce la Tribunalul Prahova, unde va începe judecata pe fond

În toamna anului trecut, primarul municipiului Câmpina, Horia Tiseanu, era chemat la DNA, alături de alte persoane, fiind acuzat ulterior de fapte de corupţie. În primăvara acestui an, DNA a finalizat cercetările şi a trimis dosarul la Tribunalul Prahova. A trecut de Camera Preliminară, iar apoi Horia Tiseanu a contestat decizia judecătorului de la Camera Preliminară, prin care, practic, se dispunea începerea judecăţii pe fond.