Elevii Școlii de Poliție din Câmpina au depus jurământul militar în prezența șefului Poliției Române

Social (Categoria articolului)

1.290 de elevi ai Școlii de Agenți de Poliție "Vasile Lascăr" din Câmpina au depus astăzi jurământul militar. Este promoția care a susținut admiterea în ianuarie 2018 după noile reguli stabilite de MAI, fără criterii privind înălțimea și limita maximă de vârstă, cu traseu aplicativ în locul probelor sportive clasice. Ceremonia s-a desfășurat în prezența șefului Poliției Române - chestor principal Alexandru Ioniță și PS Timotei Prahoveanul - episcop vicar al Arhiepiscopiei Bucureștilor.

Promoția care a depus astăzi jurământul de credință este formată din 980 de bărbați și 310 femei. În total, 1.290 de elevi dintre cei 1.300 admiși în urma examenului din ianuarie. 10 elevi au renunțat la școală, fie pentru că nu s-au adaptat la rigorile dintr-o astfel de instituție, fie din motive medicale. Alături de proaspeții elevi s-au aflat mii de părinți, bunici, frați, surori, iubiți, iubite, prieteni veniți din toată țara. Emoțiile au fost mari, așa cum se întâmplă de fiecare dată la astfel de ceremonii, emoții pentru elevi, emoții pentru cei dragi lor. Școlarizarea elevilor care au depus astăzi jurământul militar se va încheia în noiembrie 2018, iar ei vor fi repartizați imediat la unități de poliție de pe întreg teritoriul României, în funcție de performanțele școlare, după cum afirmat șeful Poliției Române, chestor principal Alexandru Ioniță. (video)
Multe oficialități au fost prezente la evenimentul de la Școala de Poliție din Câmpina - prefectul Mădălina Lupea, șefi ai structurilor județene ale Ministerului Afacerilor Interne, primari ai comunelor din jurul Câmpinei, foști directori ai Școlii de Poliție, ofițeri activi și în rezervă, reprezentanți ai clerului. O surpriză a constituit-o prezența PS Timotei Prahoveanul - episcop vicar al Arhiepiscopiei Bucureștilor, care a oficiat o slujbă religioasă împreună cu un sobor de preoți aparținând Protoieriei Câmpina.
Comandantul Școlii de Poliție "Vasile Lascăr", comisar șef Vasile Tache, le-a oferit invitaților de onoare plachete aniversare, pentru că anul acesta, pe 1 februarie, Școala de Poliție de la Câmpina a împlinit 50 de ani de la înființare.

Citiți și Cereri în căsătorie la Școala de Poliție din Câmpina

O câmpineancă de 47 ani, "boboc" la Școala de Poliție

12601 vizualizari

Comentarii

Campurile marcate cu * sunt obligatorii

Social

1913 vizualizari
20 mar. 2018 20:52

Orizontului 28, o bucățică tristă din Câmpina de astăzi

Câmpina, Strada Orizontului, nr. 28. Pare a fi adresa capătului de civilizație. Aici, lângă fosta rampă de gunoi a localității, se află o casă. Jumătate din imobil aparține Primăriei, iar în cealaltă jumătate locuiesc patru familii care și-au cumparat spațiile respective cu mulți ani în urmă. Anul acesta, de la bugetul local s-au alocat bani pentru demolarea "jumătății" care aparține Primăriei. Am fost acolo și ceea ce am văzut depășește orice imaginație. Orizontului 28 este o bucățică tristă, jenantă, dezamăgitoare din Câmpina de astăzi.

2714 vizualizari
19 mar. 2018 09:30

Gara Câmpina, luni, la prima oră...

Zona de la ieșirea din Gara Câmpina spre stația de maxi-taxi arată ca după o petrecere - multe pahare, sticle, PET-uri, resturi de mâncare. O imagine "perfectă", pentru un nou început de săptămână.

Alte stiri recente

1025 vizualizari
20 mar. 2018 21:55

Din groapă în groapă, pe Strada Orizontului din municipiul Câmpina

Dezastru este puțin spus pentru a descrie această stradă, Orizontului, numită și centura ocolitoare a Câmpinei. O centură ocolitoare... de ocolit, dacă acest lucru ar fi posibil. Mergând pe Orizontului, am trăit senzația întoarcerii în timp, pentru că undeva, în subconștient, parcă exista ceva care nu te lasă să crezi că ești, totuși, în anul 2018, într-un municipiu.

1978 vizualizari
20 mar. 2018 19:18

Cum au ajuns Casa Tineretului, Spitalul Municipal Câmpina și Liceul Energetic să lucreze cu aceeași firmă de termopane, la cererea primarului Horia Tiseanu

4 comentarii

Una dintre acuzațiile aduse de procurorii DNA primarului Horia Tiseanu este aceea privind traficul de influență, lucru pe care îl știm deja cu toții. Potrivit rechizitoriului întocmit de procurori, primarul Câmpinei a facilitat obținerea, de către o societate comercială din Ploiești, a unor contracte de lucrări la Casa Tineretului, Spitalul Municipal și chiar Liceul Tehnologic Energetic. "În schimbul acestui sprijin am stabilit de comun acord cu acesta fie să-i remit un anumit procent din valoarea lucrărilor contractate, fie să-i execut gratuit lucrări de tâmplărie la imobilele pe care le deținea", este declarația principalului martor din dosar.