Candidatul AUR la Primăria Câmpina, Mihai Cucu, este adeptul principiului ”Da, se poate!”

Politică (Categoria articolului)

Vine în fața electoratului cu aplombul tinereții, cu atenția la detalii a juristului, aceasta fiind pregătirea sa profesională, dar și cu dragostea pentru orașul său natal, Câmpina, unde lucrurile sunt departe de a merge bine. Se numește Mihai Cucu și candidează la funcția de primar al municipiului Câmpina din partea Alianței pentru Unirea Românilor (AUR). A acceptat următorul dialog pentru a se prezenta, dar și pentru a-și face cunoscut programul și principalele direcții pe care ar dori să dezvolte Câmpina.

Pentru început, v-aș ruga să vă prezentați oamenilor care vă cunosc mai puțin.
Sunt de 41 de ani câmpinean, aici m-am născut, am crescut și aici trăiesc. Sunt absolvent al Facultății de Drept și al unui masterat în domeniu, la care se adaugă alte cursuri și specializări. Lipsa locurilor de muncă din orașul natal m-a transformat în navetist de Ploiești, încă de la prima angajare în domeniul meu profesional. Sunt un jurist cu o experiență de peste 15 ani, în companii din domenii variate, cum ar fi petrolier, prestări de servicii, producție, consultanță și am activat inclusiv în cadrul unui sindicat, Sindicatul Școala Prahovei, care număra la acel moment peste zece mii de membri. În prezent sunt consilier juridic în cadrul unei companii de consultanță în afaceri din Ploiești (cea mai mare din Prahova), unde în fiecare zi caut și găsesc soluții la problemele clienților.
Ce considerați că vă caracterizează și de ce ați decis să candidați la funcția de primar al municipiului Câmpina?
În fiecare zi ajungem să ne lovim de ”NU SE POATE” în interacțiunea cu autoritățile locale și centrale. Nu trebuie să abandonăm proiectele și visurile noastre în fața lui ”NU SE POATE”! Noi, cei de la AUR, știm că putem câștiga lupta împotriva acestui veșnic ”NU SE POATE” fluturat de autorități în tot felul de situații! Am arătat că ”NU SE POATE” este frate cu comoditatea, nepăsarea sau chiar sprijinirea unor interese personale în detrimentul binelui comun.”NU SE POATE” este egal cu ”nu am chef azi”, ”așteptăm o aprobare”, ”nu prevede lege”, ”altcineva trebuie să rezolve această problemă”! Vă sună cunoscut? Și nouă! Așa că aș putea spune că mă caracterizează dorința de a spune ”Da, se poate!”. În privința deciziei de a candida, cred că schimbările trebuie să plece de la fiecare dintre noi și tocmai pentru că am convingerea că ”Da, se poate!” am decis să încerc această șansă care mi s-a oferit de către Alianța pentru Unirea Românilor.
Spuneați de șansa pe care v-o oferă AUR. De ce candidați din partea acestei alianțe?
În mai 2012 am participat la acțiunile care au marcat împlinirea a 200 de ani de la raptul din 1812 prin care Basarabia a fost anexată Imperiului Rus. Atunci am avut șansa imensă de a-l cunoaște pe George Simion, militant unionist, cel care, alături de scriitorul, publicistul și editorul Claudiu Târziu, a fondat la 1 Decembrie 2019 Alianța pentru Unirea Românilor, din partea căreia candidez la funcția de primar al municipiului Câmpina. Mi-au plăcut și m-au atras valorile acestei noi formațiuni politice – familia, credința, națiunea, libertatea. În plus, eu nu mă consider un politician, ci un militant.
Ce-i lipsește Câmpinei în momentul de față?
Îi lipsesc copiii, nepoții, vecinii, foștii colegi din școala generală și liceu, prietenii, cunoștințele, într-un cuvânt oamenii! Cei care au fost nevoiți să părasească orașul din cauza prăbușirii economice din ultimii 30 de ani, prăbușire adusă de perechea PNL – PSD, care a pus în aplicare cu succes zicala ”pleac-ai noștri, vin ai noștri”!
Ce propuneri are candidatul AUR pentru Câmpina?
Îmi doresc să dăm un suflu nou orașului și să reclădim sufletul urbei de odinioară fiind preocupați pe de o parte de dezvoltarea infrastructurii, de realizarea de proiecte culturale, și nu în cele din urmă, de relansarea economică. Sunt mai multe proiecte concrete, dar mă voi opri doar asupra câtorva: reabilitarea şi punerea în funcţiune a Cinematografului Central intrat în domeniul public al UAT Câmpina prin Hotărârea nr.39/26.03.2009 a Consiliului Local al Municipiului Câmpina. Practic, de doi ani de zile, de când chiriașul a pierdut procesul cu RADEF și a fost obligat să-l părăsească, imobilul zace părăsit de administrația locală și riscă să se prăbușească. Apoi, având în vedere eşecul administraţiei locale actuale de a convinge locatarii celor trei blocuri de pe strada Mihai Eminescu, blocuri cu ”bulină roşie”, de a accepta reabilitarea acestora, se vor oferi locatarilor mai multe opțiuni pentru a fi cedate aceste imobile care reprezintă un real pericol public! Aceştia vor putea să opteze pentru un schimb de locuințe fiindu-le pus la dispoziţie un apartament nou cu minim 15% mai mult spaţiu sau despăgubirea la justa valoare. Blocurile vor fi demolate de administraţia locală pentru a evita o tragedie de proprţii în cazul unui cutremur de peste 6,5 grade pe scara Richter. Terenul astfel eliberat va fi folosit pentru construcţia unei parcări supraetajate cu trei nivele, iar strada Mihai Eminescu va redeveni circulabilă în ambele sensuri, nu doar cu sens unic precum în prezent. Totodată, în zona centrală, pe Bulevardul Carol I, pe sensul sud-nord nu va mai fi permisă oprirea/staţionarea, deoarece parcarea supraetajată va putea prelua acest necesar de locuri de parcare de la ”ABC” până la ”Casa Cărţii”.
De asemenea, îmi mai propun următoarele:
- Construirea Centurii de Est a localităţii pentru a se evita traficul prin interiorul localităţii pentru cei care au ca destinaţie comunele, Telega, Brebu, Sotrile, Valea Doftanei etc..
- Achiziționarea de autobuze şcolare pentru copiii din cartierele cu case (Câmpiniţa, Muscel, Voila, Broaşte, Păcuri, Slobozia etc).
- Achiziţia şi montarea de sisteme de supraveghere video, respectiv iluminat public în dreptul şcolilor, grădiniţelor, parcurilor de joacă şi agrement pentru copii.
- Realizarea unui pod între comuna Băneşti şi Câmpina în continuarea Bulevardului Nicolae Bălcescu.
- Redeschiderea unor căi de acces precum aleea din zona Hotelului Muntenia, care face legătura  cu strada Griviţei, respectiv din zona Liceului Forestier către strada Castanilor.
- Reabilitarea şi crearea de noi instituţii de învăţământ, de exemplu, în clădirea fostului cămin al Liceului Petrol, de vis-a-vis de stadionul Steaua Română.
- Solicitarea către MAI, mai întâi pe cale necontencioasă, a retrocedării Parcului Dr. Constantin I. Istrati, care a fost donat oraşului de către Istrati, iar apoi a fost naţionalizat de comunişti. Se va accepta şi un schimb dacă vor fi cedate administraţiei locale terenurile şi construcţiile aferente unităţii de jandarmi de pe Bulevardul Nicolae Bălcescu.
- Solicitarea retrocedării de către OMV Petrom a clădirii şi terenului aferent de pe strada Plevnei (utilizată ca Arhivă Petrom în prezent) fostă şcoală de meserii, în perioda interbelică, situată pe un teren care a fost donat oraşului cu scopul exclusiv de a exista o şcoală.
- Infrastructura urbană: pasaj pietonal subteran în zona ”la ceas” – BCR; șosele reabilitate, inclusiv cele de la periferia orașului; parcuri, inclusiv în incinta curţii fostului cămin al Liceului Petrol; parcări etajate unde se va achita taxă anuală de parcare pentru rezidenţi şi taxă cu ora pentru nerezidenţi.
- Oferirea de terenuri gratuite pentru construcţia de locuinţe în cartiere unde sistematizarea este deja efectuată, fiind puse la dispoziţia beneficiarilor (opţional) planuri complete pentru noile construcţii (cu titlu gratuit). Astfel, costurile şi timpul pentru emiterea autorizaţilor de construire se va reduce semnificativ, iar efortul adminstrativ va fi unul minim.
- Un proiect de ”renaștere economică” credem că se poate concentra în domeniul mediului în condițiile în care la noi în oraș se pot regăsi nu doar problemele de mediu, ci și soluțiile, astfel că dorim înființarea unui institut de cercetare care să găsească soluții, dar și să le aplice la Câmpina, Ploiești și în toate localitățile unde există exploatări industriale închise. Altfel spus, Câmpina are pe nota de plată o factură de peste 100 de milioane de euro pentru ecologizarea batalelor, ori, banii aceștia trebuie să fie în procent de peste 90% un offset local, așa cum se procedează în cazul achizițiilor militare. Sunt numai câteva dintre cele mai importante proiecte ale noastre și cred că despre fiecare în parte se poate spune ”Da, se poate!”

(Publicitate electorală, articol publicat la comanda Alianței pentru Unirea Românilor, cod AEP 21200352)

5380 vizualizari
2

Comentarii

Campurile marcate cu * sunt obligatorii
  • Vasilica 10.09.2020 09:03 Nu stiu daca dl. Cucu are sanse sa castige, dar este clar ca are un alt tip de discurs politic, pentru un reprezentant al unui partid mic, fara resursele materiale si umane pe care le are un partid traditional, si-a facut bine temele. Cred ca un astfel de om este de AUR la casa omului / primarie, chiar in postura de city manager / consilier al primarului. Poate nu toate ideile sunt fezabile imediat, insa o discutie serioasa si profesionista pe fiecare in parte, trebuie organizata. Campina are multe probleme, cele de mediu sunt cele mai problematice, mai ales prin prisma resurselor materiale si a tehnologiilor speciale pe care le implica rezolvarea lor. Dar sa nu uitam ca la momentul acesta UE aloca fonduri impresionante pentru rezolvarea lor. Trebuie doar sa vrei ... putinta vine dupa. Exemplul comunelor, nu al municipiilor, care au atras fonduri europene de zeci de milioane de euro este elocvent. Nu te poti gandi la o dezvolate durabila, ce sa mai vorbim de statutul de oras turistic, cand ai zone intinse acoperite de gropi de slamuri toxice ... este o gluma ... de campanie. In rest ... multa bafta!
  • Dorin Popescu 10.09.2020 13:42 Tinere! Aveam mai multe pretentii! Doar o foarte mica parte din proiecte sunt viabile. Unul fiind podul dinspre Banesti catre Campina al carui scop ar fi doar inlasnirea traficului infractional dintre localitati, trafic ce inca exista tinand cont de cate carute cu tigani tranziteaza zona spre Slobozia, si asta cu acordul Politiei Comunitare indolente. Al doilea proiect ar fi cel al parcarii din centrul orasului. Disconfortul ce poate fi creat locatarilor din zona a fost luat in calcul. Da! O parcare se poate face in zona Autogarii fara a crea inconveniente. Oricum, nu vad nimic despre locuri de munca, piste ciclabile, strazi cu sens unic, curatarea trotuarelor de masini, etc.....

Politică

2063 vizualizari
11 nov. 2022 11:33

Comunicat al BPL Câmpina. Liberalii încă mai așteaptă să afle (oficial) de ce a fost dizolvat biroul de conducere

3 comentarii

Biroul Politic Local al PNL Câmpina, cel dizolvat miercuri seară de Biroul Politic Județean al PNL Prahova, ne-a transmis un comunicat de presă prin care își face cunoscut punctul de vedere cu privire la situația apărută în urma deciziei conducerii județene. Membrii BPL nu au fost anunțați nici până la această oră, oficial, de hotărârea luată la Ploiești și de motivele care au stat la baza acesteia. "Auzim că am fi fost judecați și condamnați, în grup, pentru ceva ce nu știm, pentru ceva ce nici măcar nu ni se spune, pentru ceva pentru care nu ne-am putut nici măcar apăra. Și asta, din partea unor oameni alături de care am stat peste 20 de ani..."

2202 vizualizari
10 nov. 2022 10:22

Punctul de vedere al lui Marian Nistor, în urma dizolvării conducerii PNL Câmpina de către Biroul Politic Județean

5 comentarii

Biroul Politic Județean al PNL Prahova a dizolvat Biroul de Conducere al PNL Câmpina, decizie luată în ședința de miercuri seară și despre care noi am scris AICI. Vă prezentăm în continuare punctul de vedere al președintelui PNL Câmpina, Marian Nistor, demis, practic, împreună cu toată conducerea organizației, dar fără să fie anunțat de acest lucru în mod oficial, până la această oră.

Alte stiri recente

409 vizualizari
03 dec. 2022 21:04

Câmpineanul Darius Coman a câștigat proba de 100m bras la Concursul Țărilor Central Europene, de la Praga

Performanță excepțională pentru sportul câmpinean, după ce în cursul serii de sâmbătă, câmpineanul Darius Coman, de la Barracuda Câmpina, antrenat de Gabriel Cojocaru, a câștigat proba de 100m bras la Concursul Țărilor Central Europene, care are loc la Praga, în capitala Cehiei.

1011 vizualizari
03 dec. 2022 19:25

Contaminare cu țiței și apă sărată la Câmpina. Garda de Mediu a amendat operatorul responsabil cu 50.000 lei

Garda de Mediu Prahova a anunțat că a aplicat o amendă de 50.000 lei unui operator care desfășoară activități de extracție a hidrocarburilor pentru contaminarea unei suprafețe de aproximativ 60mp cu țiței și apă sărată.