Angajații din primării și alte instituții publice, care au încasat sporuri necuvenite, nu mai trebuie să dea banii înapoi. Parlamentul i-a exonerat de la plată

Actualitate (Categoria articolului)

În Monitorul Oficial a fost publicată săptămâna trecută Legea 78/2018 privind exonerarea personalului plătit din fondurile publice de la plata unor sume reprezentând venituri de natură salarială. Este vorba despre bani pe care Curtea de Conturi a considerat că au fost încasați nelegal de angajați din primării și instituții publice subordonate administrațiilor locale. Mai exact, sporuri de vechime și indemnizații de conducere mai mari decât s-ar fi cuvenit, situație existentă și la Câmpina, la angajați din Primărie, Poliția Locală, Casa de Cultură și Casa Tineretului.

Vă reamintim că, la controlul efectuat anul trecut de Curtea de Conturi la Primăria Câmpina, au fost descoperite unele nereguli în acordarea de sporuri și indemnizații unor angajați din administrația locală. Valoarea totală a neregulilor depășea 120.000 lei, sumă care trebuia recuperată la bugetul local, iar Curtea de Conturi a stabilit ca termen 11 decembrie 2017 pentru rezolvarea problemei. Cei mai mulți angajați aflați în această situație au semnat angajamente de plată pentru returnarea eșalonată a sumelor încasate necuvenit, iar alții au ajuns în instanță. Precizăm că este vorba despre sume cuprinse între 9.000 lei și 36.000 lei.
Acum, Parlamentul României a decis că acești angajați nu trebuie să mai dea banii înapoi. Potrivit Legii 78/2018, “se aprobă exonerarea de la plată pentru sumele reprezentând venituri de natură salarială încasate în temeiul unor acte administrative sau clauze ale contractelor/acordurilor colective de muncă în vigoare la data plăţii acestor drepturi, sume considerate a fi încasate nelegal şi pe care personalul plătit din fonduri publice trebuie să le restituie drept consecinţă a constatării de către Curtea de Conturi sau alte structuri/instituții cu atribuţii de control a unor prejudicii”.
Legea mai prevede că sumele recuperate până acum nu se restituie.

Citiți și Mai mulți angajați din Primăria Câmpina și de la instituții subordonate au de dat bani înapoi. Au încasat sporuri mai mari și indemnizații care nu li se cuveneau

3049 vizualizari

Comentarii

Campurile marcate cu * sunt obligatorii

Actualitate

126 vizualizari
12 apr. 2024 15:14

Sancțiuni de peste 40.000 lei au fost aplicate de polițiștii prahoveni într-o singură zi, inclusiv la Câmpina

Polițiștii prahoveni au desfășurat activități cu caracter preventiv în mai multe localități ale județului, inclusiv la Câmpina, iar în cursul unei singure zile, 11 aprilie 2024, valoarea acestora a fost de peste 40.000 lei.

236 vizualizari
12 apr. 2024 13:32

Gabriela Adelina Codreș, judecător la Secția Penală a Judecătoriei Ploiești, a fost desemnată președintele Biroului Electoral Câmpina

Zilele trecute a avut loc desemnarea președinților și locțiitorilor Biroului Electoral din fiecare localitate, inclusiv la nivelul județului Prahova.

Alte stiri recente

430 vizualizari
12 apr. 2024 07:29

”Alternativa” Cosmin Raț: ”Dacă totul este legal și corect, de ce să nu facă și administrația microhidrocentrale pe rețeaua de apă?!”

Cosmin Raț, consilier local și candidatul Partidului Oamenilor Liberi la funcția de primar al municipiului Câmpina la alegerile locale din 9 iunie 2024, a fost invitatul unei emisiuni CâmpinaTV.ro.

684 vizualizari
11 apr. 2024 17:16

Liga A Prahova, etapa a 24-a. Programul și delegările

Jocurile etapei a 24-a din Liga A Prahova vor avea loc la finalul acestei săptămâni. Iată programul și delegările: