În Monitorul Oficial a fost publicată săptămâna trecută Legea 78/2018 privind exonerarea personalului plătit din fondurile publice de la plata unor sume reprezentând venituri de natură salarială. Este vorba despre bani pe care Curtea de Conturi a considerat că au fost încasați nelegal de angajați din primării și instituții publice subordonate administrațiilor locale. Mai exact, sporuri de vechime și indemnizații de conducere mai mari decât s-ar fi cuvenit, situație existentă și la Câmpina, la angajați din Primărie, Poliția Locală, Casa de Cultură și Casa Tineretului.
Vă reamintim că, la controlul efectuat anul trecut de Curtea de Conturi la Primăria Câmpina, au fost descoperite unele nereguli în acordarea de sporuri și indemnizații unor angajați din administrația locală. Valoarea totală a neregulilor depășea 120.000 lei, sumă care trebuia recuperată la bugetul local, iar Curtea de Conturi a stabilit ca termen 11 decembrie 2017 pentru rezolvarea problemei. Cei mai mulți angajați aflați în această situație au semnat angajamente de plată pentru returnarea eșalonată a sumelor încasate necuvenit, iar alții au ajuns în instanță. Precizăm că este vorba despre sume cuprinse între 9.000 lei și 36.000 lei.
Acum, Parlamentul României a decis că acești angajați nu trebuie să mai dea banii înapoi. Potrivit Legii 78/2018, “se aprobă exonerarea de la plată pentru sumele reprezentând venituri de natură salarială încasate în temeiul unor acte administrative sau clauze ale contractelor/acordurilor colective de muncă în vigoare la data plăţii acestor drepturi, sume considerate a fi încasate nelegal şi pe care personalul plătit din fonduri publice trebuie să le restituie drept consecinţă a constatării de către Curtea de Conturi sau alte structuri/instituții cu atribuţii de control a unor prejudicii”.
Legea mai prevede că sumele recuperate până acum nu se restituie.
Citiți și Mai mulți angajați din Primăria Câmpina și de la instituții subordonate au de dat bani înapoi. Au încasat sporuri mai mari și indemnizații care nu li se cuveneau
Odată cu începerea vacanței de vară, polițiștii din cadrul Biroului Siguranța Școlară, împreună cu reprezentanți ai Agenției Naționale Împotriva Traficului de Persoane – Centrul Regional Ploiești și ai Compartimentului de Analiză și Prevenire a Criminalității din cadrul IJP Prahova, desfășoară activități de informare și prevenire în cadrul Campaniei ”Dorințe îndeplinite la vârste potrivite”.
Consiliul Județean Prahova a aprobat, în ședința extraordinară de luni, 30 iunie, repartizarea pe localități a sumei de 43.654.000 lei.
Inspectoratul Județean de Poliție Prahova informează participanții la trafic instituirea unor restricții de circulație pe DN1, în zilele următoare.
Pompierii din Câmpina și Băicoi au intervenit în cursul zilei de luni, 30 iunie, la un incendiu izbucnit într-un apartament dintr-un bloc de pe Strada Republicii din orașul Băicoi.