Angajații din primării și alte instituții publice, care au încasat sporuri necuvenite, nu mai trebuie să dea banii înapoi. Parlamentul i-a exonerat de la plată

Actualitate (Categoria articolului)

În Monitorul Oficial a fost publicată săptămâna trecută Legea 78/2018 privind exonerarea personalului plătit din fondurile publice de la plata unor sume reprezentând venituri de natură salarială. Este vorba despre bani pe care Curtea de Conturi a considerat că au fost încasați nelegal de angajați din primării și instituții publice subordonate administrațiilor locale. Mai exact, sporuri de vechime și indemnizații de conducere mai mari decât s-ar fi cuvenit, situație existentă și la Câmpina, la angajați din Primărie, Poliția Locală, Casa de Cultură și Casa Tineretului.

Vă reamintim că, la controlul efectuat anul trecut de Curtea de Conturi la Primăria Câmpina, au fost descoperite unele nereguli în acordarea de sporuri și indemnizații unor angajați din administrația locală. Valoarea totală a neregulilor depășea 120.000 lei, sumă care trebuia recuperată la bugetul local, iar Curtea de Conturi a stabilit ca termen 11 decembrie 2017 pentru rezolvarea problemei. Cei mai mulți angajați aflați în această situație au semnat angajamente de plată pentru returnarea eșalonată a sumelor încasate necuvenit, iar alții au ajuns în instanță. Precizăm că este vorba despre sume cuprinse între 9.000 lei și 36.000 lei.
Acum, Parlamentul României a decis că acești angajați nu trebuie să mai dea banii înapoi. Potrivit Legii 78/2018, “se aprobă exonerarea de la plată pentru sumele reprezentând venituri de natură salarială încasate în temeiul unor acte administrative sau clauze ale contractelor/acordurilor colective de muncă în vigoare la data plăţii acestor drepturi, sume considerate a fi încasate nelegal şi pe care personalul plătit din fonduri publice trebuie să le restituie drept consecinţă a constatării de către Curtea de Conturi sau alte structuri/instituții cu atribuţii de control a unor prejudicii”.
Legea mai prevede că sumele recuperate până acum nu se restituie.

Citiți și Mai mulți angajați din Primăria Câmpina și de la instituții subordonate au de dat bani înapoi. Au încasat sporuri mai mari și indemnizații care nu li se cuveneau

3044 vizualizari

Comentarii

Campurile marcate cu * sunt obligatorii

Actualitate

173 vizualizari
28 mar. 2024 17:08

Reacție fără precedent a societății Neptun Câmpina, ca răspuns la acuzațiile primarului Alin Moldoveanu privind microhidrocentrala de la Fântâna cu Cireși

Un grup de salariați ai societății Neptun Câmpina ne-au transmis o Scrisoare deschisă adresată primarului municipiului Câmpina, Alin Moldoveanu. Este o scrisoare șocantă, pe care o puteți citi în continuare, apoi o să încercăm să explicăm ce a stat la baza acestei reacții fără precedent.

524 vizualizari
27 mar. 2024 17:56

Recompense în bani pentru câmpinenii care denunță tentativa de mită electorală

Asociația Câmpina Curată demarează o campanie de conștientizare a riscurilor pe care banii oferiți ca mită electorală îi pot avea asupra viitorului comunității. Printr-o declarație de presă care a avut loc miercuri, 27 martie 2024, reprezentanții asociației au spus că doresc să descurajeze această practică folosită destul de des în procesul electoral din România, existând bănuieli că inclusiv la Câmpina s-a procedat în acest mod, la alegerile din 2020. Asociația Câmpina Curată va oferi recompense de 3.000 lei celor care denunță tentativele de mită electorală la alegerile din 2024.

Alte stiri recente

367 vizualizari
27 mar. 2024 21:58

Handbal feminin, juniori III. CS Câmpina - Tonus București 36-28

Primul meci oficial în sala de sport a Școlii Gimnaziale ”B.P. Hasdeu” a adus o victorie concludentă pentru CS Câmpina, în fața echipei Tonus București.

432 vizualizari
27 mar. 2024 07:57

Sportivii de la Barracuda Câmpina au participat cu rezultate bune la competiția ”Ivanofeia”, la Salonic

Salonic este oraș care te îndeamnă să te plimbi în fiecare moment. În acest superb oraș cu o moștenire multietnică destul de mare, influențată de diferitele civilizații care și-au pus amprenta asupra Salonicului, sportivii noștri, împreună cu cei de la Palatul Copiilor Constanța, au participat la Competiția Internațională de înot "Ivanofeia", desfășurată week-end-ul trecut, a fost un concurs la care au fost prezenți peste 700 de înotători din Grecia, Macedonia, Moldova, Cipru și, nu în ultimul rând, din România.