CONTACT
https://sanconfind.ro/
https://www.hidroprahova.ro/
http://floricon.ro/
https://www.soceram.ro/

"Un sat în pericol de izolare totală". Scrisoare deschisă a locuitorilor din satul Pietriceaua, comuna Brebu

- Social -

Locuitorii din satul Pietriceaua ne-au trimis la redacție o scrisoare deschisă adresată primarului comunei Brebu și președintelui Consiliului Județean Prahova. O scrisoare în care își exprimă îngrijorarea cu privire la pericolul de izolare totală a satului lor. Vă reamintim că drumul județean dintre Brebu și Pietriceaua a fost închis din cauza unei alunecări de teren, iar oamenii sunt nevoiți să meargă pe o rută mult mai lungă, pe la Aluniș, pentru a ajunge acasă. Dar și pe drumul dintre Aluniș și Pietriceaua sunt unele probleme, așa că locuitorii din Pietriceaua cer autorităților să găsească o soluție la situația disperată în care ei se află.

Scrisoare deschisă

Către:
Dl. Adrian Gheorghe Ungureanu, Primar al comunei Brebu
Dl. Iulian Dumitrescu, Președinte al Consiliului Județean Prahova

Pietriceaua, un sat în pericol de izolare totală
Suntem un grup de cetățeni din satul Pietriceaua, dar vă scriem în numele tuturor locuitorilor acestui sat. La data de 11.12.2020, circulația rutieră pe DJ 214, între Brebu și Pietriceaua, a fost întreruptă din cauza alunecării de teren din zona Râpa lui Vlad, alunecare de teren care a debutat în urmă cu 2-3 ani, timp în care a tot avansat, până când inevitabilul s-a produs, ajugându-se în situația actuală. Chiar dacă noi am sesizat în repetate rânduri pericolul de a se ajunge aici, nimic bun nu s-a întâmplat. În loc să se consolideze zidul de susținere, cu toate că au fost alocați bani de la Guvern, în vara care a trecut s-au făcut așa-zise reparații ce au constat în descărcarea câtorva mașini de pietriș. Acest lucru a făcut mai mult rău decât bine, mărind greutatea care apăsa asupra zidului și ajutând la surparea totală a acestuia.
În această situație, pentru a ajunge de la Pietriceaua la Brebu, în loc de 6 km, vom fi nevoiți să parcurgem circa 70 km, pe ruta Aluniș-Plopeni. 
Cu mare îngrijorare, vă aducem la cunoștință că pe perioada iernii, atunci când temperatura scade sub 0°C, drumul de intrare dinspre Aluniș în Pietriceaua este impracticabil din cauza stratului gros de gheață ce se formează ca urmare a unei anomalii de construcție a acestui  drum, ce face ca foarte multă apă să curgă pe mijlocul său. În concluzie, în aceste condiții, satul nostru va fi complet izolat, iar în caz de nevoie nici ambulanța și nici pompierii nu vor putea ajunge la noi.
Ținând cont de cele de mai sus și de faptul că estimarea Consiliului Județean pentru redarea în circulație a tronsonului de drum în discutie este de 12 luni (conform răspunsului CJ Prahova Nr. 21807/V.A.4./ 24.11.2020, apărut în Observatorul Prahovean), vă rugăm să analizați cu maximă preocupare situația disperată în care suntem, pentru a găsi o soluție temporară, eventual deschiderea unui drum provizoriu paralel cu tronsonul afectat.
În speranța unei soluționări favorabile, vă mulțumim anticipat.


15 Dec 2020 19:42 5633 vizualizari



Comentarii






1656 vizualizari 26 Apr 2024 18:17 ”Umbrela verde”, concursul de la Câmpina care a cuprins lucrări ale elevilor din 37 județe

”Umbrela verde”, concursul de la Câmpina care a cuprins lucrări ale elevilor din 37 județe

Reluat după pandemie, concursul ”Umbrela verde”, organizat la Școala Gimnazială ”Ion Câmpineanu”, a fost prilej de mari emoții, dar și de bucurii, cuprinzând lucrări ale elevilor din 37 județe ale României.

citeste mai mult
1642 vizualizari 17 Apr 2024 20:49 Programul de colectare a deșeurilor vegetale în Câmpina a fost modificat pentru perioada 1 Mai – Sfintele Paște

Programul de colectare a deșeurilor vegetale în Câmpina a fost modificat pentru perioada 1 Mai – Sfintele Paște

Floricon Salub anunță modificarea programului de colectare a deșeurilor vegetale în Câmpina, în perioada 1 Mai – Sărbătorile Pascale, având în vedere faptul că vor exista șase zile libere (1-6 mai 2024).

citeste mai mult
875 vizualizari 17 Apr 2024 20:13 Modificări în programul de colectare a deșeurilor menajere, la Câmpina și localitățile învecinate, în perioada 1-6 mai 2024

Modificări în programul de colectare a deșeurilor menajere, la Câmpina și localitățile învecinate, în perioada 1-6 mai 2024

Programul de colectare a deșeurilor menajere de la populație va suferi unele modificări de 1 Mai și Sfintele Sărbători Pascale, având în vedere că în perioada 1-6 mai este o minivacanță și nu se lucrează.

citeste mai mult
2940 vizualizari 12 Apr 2024 21:29 Mai mulți elevi de la Colegiul Național ”Nicolae Grigorescu” Câmpina au vizitat sediul PRO TV

Mai mulți elevi de la Colegiul Național ”Nicolae Grigorescu” Câmpina au vizitat sediul PRO TV

Un grup de 25 elevi de la Colegiul Național ”Nicolae Grigorescu” Câmpina au vizitat miercuri, 10 aprilie, sediul PRO TV, din București, prin intermediul platformei JOBLANDIA - platformă ce facilitează legătura licee - companii pentru a oferi adolescenților o perspectivă practică asupra organizațiilor și joburilor existente și viitoare, sprijinindu-i astfel să-și aleagă cât mai informat cariera.

citeste mai mult
https://dentfamily.ro/
https://cleopatra-esthetics.ro/
Actualitate Politică Social Eveniment Interviuri Sănătate Editorial Sport Anunțuri Joburi Turism

Termeni și condiții - Politica de confidențialitate - Politica cookies
© 2024 Câmpina TV