Consiliul Județean Prahova a alocat 4 milioane lei pentru dotări și amenajări la Spitalul Județean de Urgență din Ploiești

Social (Categoria articolului)

Consiliul Județean Prahova s-a întrunit vineri în ședință extraordinară pentru a aproba prima rectificare bugetară din actualul mandat. Ședința a fost convocată de noul președinte al CJ Prahova, Iulian Dumitrescu, iar rectificarea a avut la bază suplimentarea cu 4 milioane de lei a fondurilor alocate Spitalului Județean de Urgență.

Banii vor fi folosiți pentru achiziționarea de noi ventilatoare destinate bolnavilor de coronavirus, pentru rezolvarea problemei oxigenului de care pacienții de la Boli Infecțioase au mare nevoie, pentru amenajarea unui spațiu de primire și de triaj la UPU Ploiești, pentru continuarea renovării și extinderea Secției ATI. De asemenea, din banii aprobați la rectificare, spitalul își poate plăti facturile pentru cheltuielile curente, în condițiile în care există restanțe încă din luna august a acestui an.
„Prioritatea mea, în criza sanitară pe care o traversăm, este salvarea de vieți omenești în județul Prahova. Din cei 4 milioane de lei care vor ajunge la Spitalul Județean de Urgență Ploiești, vom reuși aproape să dublăm numărul de ventilatoare pentru pacienții Covid (de la 12 ventilatoare pe care le avem astăzi, vom ajunge la 22 de ventilatoare). O parte din acești bani vor fi folosiți pentru instalarea de prize de oxigen la paturile de la Infecțioase – în locul sistemului depășit cu butelii de oxigen. Rectificarea bugetară permite, de asemenea, continuarea renovării și extinderea Secției ATI. Nu în ultimul rând, nimeni nu va mai aștepta pe stradă, în ploaie și frig, la UPU. Am alocat bani pentru închirierea a trei containere de triaj, dotate corespunzător, care să fie amplasate în curtea spitalului. Cortul în care astăzi se face triaj va fi înlocuit cu unul mai mare, care va fi folosit pentru adăpostirea persoanelor ce vor intra la triaj în containere”, a declarat președintele Consiliului Județean Prahova, Iulian Dumitrescu.
Vă reamintim faptul că, de săptămâna trecută, director interimar al Spitalului Județean de Urgență este medicul Bogdan Nica, fost director al DSP Prahova și director general al Direcției de Asistență Medicală din Ministerul Sănătății.
 
(Foto - Consiliul Județean Prahova)

2809 vizualizari

Comentarii

Campurile marcate cu * sunt obligatorii

Social

1598 vizualizari
17 apr. 2024 20:49

Programul de colectare a deșeurilor vegetale în Câmpina a fost modificat pentru perioada 1 Mai – Sfintele Paște

Floricon Salub anunță modificarea programului de colectare a deșeurilor vegetale în Câmpina, în perioada 1 Mai – Sărbătorile Pascale, având în vedere faptul că vor exista șase zile libere (1-6 mai 2024).

808 vizualizari
17 apr. 2024 20:13

Modificări în programul de colectare a deșeurilor menajere, la Câmpina și localitățile învecinate, în perioada 1-6 mai 2024

1 comentarii

Programul de colectare a deșeurilor menajere de la populație va suferi unele modificări de 1 Mai și Sfintele Sărbători Pascale, având în vedere că în perioada 1-6 mai este o minivacanță și nu se lucrează.

Alte stiri recente

1314 vizualizari
22 apr. 2024 21:37

Lansare la Ploiești. Bogdan Ene este candidatul Alianței Dreapta Unită la Primăria Câmpina

Luni seară, la Ploiești, a avut loc lansarea candidaților Alianței Dreapta Unită - USR - PMP - Forța Dreptei - pentru alegerile locale din 9 iunie, la nivelul județului Prahova.

1021 vizualizari
22 apr. 2024 20:14

La Câmpina, organizația Partidului ProRomânia a trecut la PSD. Președintele Liviu Davidescu este pe lista pentru Consiliul Local

La Câmpina, una dintre mișcările politice interesante de pe ultima sută de metri înaintea depunerii candidaturilor pentru alegerile locale a fost realizată de Partidul ProRomânia.