Serialul dedicat centenarului fotbalului câmpinean continuă cu unul dintre jucătorii exponențiali pe care i-a dat Câmpina și care a ajuns pe prima scenă a fotbalului românesc, este vorba de Claudiu Dumitrescu.
Talentat, dar și muncitor, ”rebel”, după cum singur se caracterizează, Claudiu Dumitrescu a evoluat în primul eșalon mai bine de un sezon pentru CS Otopeni și apoi pentru Concordia Chiajna, strângând 31 de prezențe în Liga I. Drumul până la acel moment, experiența și marea sa dezamăgire în prima ligă le veți afla din interviul integral, pe care îl vom publica duminică, 23 august. Până atunci, ne vom referi la o altă secvență importantă a carierei sale, de această dată ca antrenor. Claudiu Dumitrescu a antrenat pentru un an în China, în orașul Zhengzhou, la o echipă a unei școli sportive - High School no.11. ”Am o relație foarte bună de prietenie cu Florin Pârvu, cu care am jucat, chiar am fost colegi de cameră și care a devenit și nașul meu de cununie, precum nașul copiilor mei. El a jucat în China, în orașul Zhengzhou, care are aproximativ zece milioane de locuitori. Prin el am ajuns acolo, el fiind de cinci ani în acest oraș din China. Eu am stat doar un an, pentru că nu am reușit să mă adaptez. China e un imperiu și nu poți să îți dai seama de ceea ce înseamnă China cu adevărat decât dacă ajungi acolo. Este o țară comunistă, dar comunismul lor nu seamănă cu nimic din ceea ce însemna la noi, când nu aveai ce mânca, nu era căldură, nu era apă caldă, se făcea economie la energia electrică. China are o infrastructură la care noi doar visăm, lumea este obișnuită cu mall-urile... este cu totul și cu totul altceva decât înțelegem noi prin comunism. În plus, investesc foarte mult în fotbal. Din păcate, eu nu am reușit să mă acomodez acolo. Chinezii nu prea vorbesc engleza... Cred că unul dintr-o sută de chinezi știe limba engleză. Din acest motiv, îți este greu să te înțelegi cu ei. În plus, mi-a lipsit foarte mult familia, mi-au lipsit prietenii... În anul în care am avut contract în China am venit doar de patru ori acasă, iar drumul dura între 30 și 50 de ore, schimbam de două ori avionul. Sincer, nu mi-aș mai dori să antrenez în străinătate decât dacă aș fi undeva mai aproape de casă”, ni s-a destăinuit Claudiu Dumitrescu.
Urmărind interviul integral cu Claudiu Dumitrescu veți mai afla cum au fost începuturile sale în fotbal, cine i-a fost primul antrenor, cum a ratat o carieră la Steaua, experiențele de la Poiana, de la Unirea Urziceni, dar și de la CS Otopeni, locul despre care spune că ”a fost a doua mea casă”. Veți mai afla ce l-a determinat să devină antrenor, cum vede fotbalul de astăzi, care crede că este cel mai bun antrenor de astăzi al României și multe alte detalii mai puțin știute despre viața de jucător, dar și de antrenor a lui Claudiu Dumitrescu, unul dintre puținii câmpineni cu prezențe pe prima scenă a fotbalului românesc.
(Foto - fundal - o imagine din Zhengzhou; medalion - alături de echipă, înaintea uni meci de campionat)
Citiți și Centenarul fotbalului câmpinean. Ion Burchi - șansa unui debut la Poiana Câmpina într-un meci amical contra Naționalei României
Centenarul fotbalului câmpinean. Fostul arbitru Nelu Vasiloiu - amintiri cu Igna, Dobrin și Cămătaru
La Craiova, pe Stadionul de atletism ”Nicolae Mărășescu”, au avut loc în acest week-end Campionatele Naționale de Atletism pentru sportivi sub 23 ani, CSS ”Constantin Istrati” Câmpina fiind prezent cu trei sportivi, pregătiți de antrenorul Jenica Bran.
Sportul Câmpina a avut un parcurs bun în sezonul precedent, un parcurs încheiat pe un meritoriu loc 5.
CS Cornu își va relua pregătirile pe 15 iulie. Deja la gruparea din Cornu sunt multe noutăți în lot și s-a stabilit și programul meciurilor amicale.
În perioada 1-6 iulie, la Samorin, în Slovacia, are loc Campionatul European de juniori, competiție la care participă și sportivi de la clubul câmpinean Barracuda, condus de Gabriel Cojocaru.