Centenarul fotbalului câmpinean. Claudiu Dumitrescu despre experiența de un an ca antrenor în China

Sport (Categoria articolului)

Serialul dedicat centenarului fotbalului câmpinean continuă cu unul dintre jucătorii exponențiali pe care i-a dat Câmpina și care a ajuns pe prima scenă a fotbalului românesc, este vorba de Claudiu Dumitrescu.

Talentat, dar și muncitor, ”rebel”, după cum singur se caracterizează, Claudiu Dumitrescu a evoluat în primul eșalon mai bine de un sezon pentru CS Otopeni și apoi pentru Concordia Chiajna, strângând 31 de prezențe în Liga I. Drumul până la acel moment, experiența și marea sa dezamăgire în prima ligă le veți afla din interviul integral, pe care îl vom publica duminică, 23 august. Până atunci, ne vom referi la o altă secvență importantă a carierei sale, de această dată ca antrenor. Claudiu Dumitrescu a antrenat pentru un an în China, în orașul Zhengzhou, la o echipă a unei școli sportive - High School no.11. ”Am o relație foarte bună de prietenie cu Florin Pârvu, cu care am jucat, chiar am fost colegi de cameră și care a devenit și nașul meu de cununie, precum nașul copiilor mei. El a jucat în China, în orașul Zhengzhou, care are aproximativ zece milioane de locuitori. Prin el am ajuns acolo, el fiind de cinci ani în acest oraș din China. Eu am stat doar un an, pentru că nu am reușit să mă adaptez. China e un imperiu și nu poți să îți dai seama de ceea ce înseamnă China cu adevărat decât dacă ajungi acolo. Este o țară comunistă, dar comunismul lor nu seamănă cu nimic din ceea ce însemna la noi, când nu aveai ce mânca, nu era căldură, nu era apă caldă, se făcea economie la energia electrică. China are o infrastructură la care noi doar visăm, lumea este obișnuită cu mall-urile... este cu totul și cu totul altceva decât înțelegem noi prin comunism. În plus, investesc foarte mult în fotbal. Din păcate, eu nu am reușit să mă acomodez acolo. Chinezii nu prea vorbesc engleza... Cred că unul dintr-o sută de chinezi știe limba engleză. Din acest motiv, îți este greu să te înțelegi cu ei. În plus, mi-a lipsit foarte mult familia, mi-au lipsit prietenii... În anul în care am avut contract în China am venit doar de patru ori acasă, iar drumul dura între 30 și 50 de ore, schimbam de două ori avionul. Sincer, nu mi-aș mai dori să antrenez în străinătate decât dacă aș fi undeva mai aproape de casă”, ni s-a destăinuit Claudiu Dumitrescu.
Urmărind interviul integral cu Claudiu Dumitrescu veți mai afla cum au fost începuturile sale în fotbal, cine i-a fost primul antrenor, cum a ratat o carieră la Steaua, experiențele de la Poiana, de la Unirea Urziceni, dar și de la CS Otopeni, locul despre care spune că ”a fost a doua mea casă”. Veți mai afla ce l-a determinat să devină antrenor, cum vede fotbalul de astăzi, care crede că este cel mai bun antrenor de astăzi al României și multe alte detalii mai puțin știute despre viața de jucător, dar și de antrenor a lui Claudiu Dumitrescu, unul dintre puținii câmpineni cu prezențe pe prima scenă a fotbalului românesc.
(Foto - fundal - o imagine din Zhengzhou; medalion - alături de echipă, înaintea uni meci de campionat)

Citiți și Centenarul fotbalului câmpinean. Ion Burchi - șansa unui debut la Poiana Câmpina într-un meci amical contra Naționalei României
Centenarul fotbalului câmpinean. Fostul arbitru Nelu Vasiloiu - amintiri cu Igna, Dobrin și Cămătaru

3515 vizualizari

Comentarii

Campurile marcate cu * sunt obligatorii

Sport

496 vizualizari
26 sept. 2021 20:54

Rareș Hodoiu (AIKO Câmpina), trei medalii la Mondialul WUKF de la Cluj-Napoca

La sfârșitul acestei săptămâni a avut loc la Cluj-Napoca o nouă ediție a Campionatului Mondial WUKF de karate, competiție la care a fost prezent și Rareș Hodoiu, unul dintre cei mai valoroși sportivi de la AIKO Câmpina, pregătit de Sensei Gabriel Timofte.

1774 vizualizari
26 sept. 2021 12:52

Liga A Prahova, etapa a 8-a. Rezultate și clasament

Sâmbătă au avut loc primele meciuri din etapa a 8-a din Liga A Prahova, eșalonul de elită al fotbalului prahovean. Duminică au avut loc ultimele jocuri ale acestei runde. Iată rezultatele:

Alte stiri recente

2578 vizualizari
25 sept. 2021 20:18

La Breaza, un bărbat a fost atacat și rănit grav de un urs. Mesaj de alertă privind prezența unui urs și la Comarnic

Iată că se înmulțesc cazurile de oameni atacați de urs. S-a întâmplat foarte recent la Telega, zilele trecute la Comarnic, astăzi la Breaza și tot astăzi a fost emis un mesaj RO Alert privind prezența unui urs la Comarnic, în zona Podul Lung.

3010 vizualizari
25 sept. 2021 19:18

Un an de la alegerile locale. Proiectele și... dezamăgirile POL Câmpina

Pe 27 septembrie 2021 se împlinește un an de la alegerile locale care au schimbat radical reprezentativitatea politică în administrația publică. Câmpinatv.ro realizează o serie de emisiuni cu reprezentanții partidelor care fac parte din Consiliul Local și încercăm să aflăm ce a fost bine și ce nu a fost bine în acest prim an din noul mandat, cum se văd lucrurile din interiorul partidelor și, bineînțeles, din interiorul administrației locale. Invitatul acestei emisiuni – consilierul local Cosmin Raț din partea Partidului Oamenilor Liberi (POL).