Unul dintre edificiile moderne ale anilor '80, ridicate la Câmpina, Casa Tineretului este unul dintre locurile care arată foarte asemănător faţă de momentul inaugurării sale în 1982, adică acum 36 de ani.
La momentul dării în folosinţă, instituţia purta numele Casa de Cultură a Ştiinţei şi Tehnicii pentru Tineret, fiind construită din dorinţa de a oferi tineretului un loc pentru diverse activităţi culturale, artistice, sportive şi de agrement. Aici aveau loc până în 1989 celebrele discoteci, mult apreciate de tinerii din Câmpina, dar şi din împrejurimi. Cu un an înaintea căderii regimului comunist, aici a avut loc Forumul Pionierilor, în faţa Casei Tineretului, pe asfalt, fiind creat din corpurile unor copii un porumbel alb. Apoi, în decembrie 1989, aici au fost singurele manifestări din Câmpina revoluţionară.
De-a lungul timpului, aici au avut loc numeroase spectacole, lansări de carte, alte evenimente, inclusiv festivităţile dedicate aniversării a 500 de ani de atestare documentară a Câmpinei.
"Câmpina, România 100" este o rubrică pe care o dedicăm tuturor câmpinenilor, în Anul Centenarului Marii Uniri. Timp de 100 de zile vă vom prezenta câte o fotografie din Câmpina de altădată și același loc așa cum arată el astăzi.
Citiţi şi Câmpina, România 100. Casa Știrbey de ieri, curtea sălii de sport a Colegiului "Grigorescu", de astăzi
Câmpina, România 100. Sala Monovici de ieri, parcarea de astăzi...
Câmpina, România 100. Lacul Bisericii de ieri și de azi
Anul acesta au intrat în vigoare prevederile Ordonanței de Guvern nr.92/2021 cu privire la colectarea selectivă a deșeurilor din materiale textile.
În fiecare weekend, la piața locală din comuna Provița de Jos, printre telemea, burduf, cașcavea, ouă, legume și fructe de sezon, se face tot mai remarcată o comoară dulce: mierea din Provița de Jos.
Fundația Zamolxes Câmpina a organizat un schimb de experiență pentru tineret, intitulat “Water - The Source of Life”, în cadrul programului Erasmus+, la Centrul Cultural pentru Tineret din Câmpina, în perioada 24 aprilie - 3 mai 2025.
În Câmpina, dar și în comunele din împrejurimi, sunt multe locuri și monumente care ar merita mai multă atenție, ceea ce le-ar aduce, foarte probabil, mai multă atractivitate turistică. Spre beneficiul întregii comunități. Unul dintre aceste monumente este Crucea Domnitorului de la Melicești, sat al comunei Telega.