Primarul Câmpinei, Horia Tiseanu: "Așa cum corupția nu poate fi combătută complet din nicio țară, nici câinii fără stăpân nu pot dispărea de tot, la zero!"

Actualitate (Categoria articolului)

La Primăria Câmpina a avut loc astăzi dezbaterea privind concesionarea prin licitație publică deschisă a Serviciului public de gestionare a câinilor fără stăpân. Practic o întâlnire a administrației locale cu cei interesați de acest subiect, de întreaga documentație privind licitația care urmează să fie organizată. Și a fost o întâlnire interesantă, destul de tensionată pe alocuri, la care au participat reprezentanți ai Primăriei și Consiliului Local, pe de o parte, iar de cealaltă parte, iubitori de animale și reprezentanți ai singurei asociații pentru protecția animalelor din Câmpina.

Încă de la început trebuie menționat faptul că este prima dezbatere publică organizată după foarte mult timp de Primăria Câmpina. Iar acest lucru se datorează, cel mai probabil, insistenței cu care iubitorii de animale știu să-și apere cauza. Să nu uităm că membrii Asociației "Arca lui Norocel" au strâns peste 4.500 de semnături de la câmpineni pentru a convinge administrația locală să finanțeze o campanie de sterilizare a animalelor (câini și pisici) cu și fără stăpân din Câmpina, pentru a stopa înmulțirea necontrolată și mai ales pentru a stopa acest adevărat fenomen al abandonării (aruncării) puilor pe domeniul public. În tot mai multe localități din țară administrațiile publice derulează astfel de campanii, dar la Câmpina, din păcate, nu s-a acceptat acest lucru și nu nu se consideră necesar nici măcar un recensământ al animalelor. 
Revenind la dezbaterea de astăzi, precizăm că a fost supus discuțiilor proiectul de hotărâre privind concesionarea Serviciului public de gestionare a câinilor fără stăpân, care urmează să fie aprobat de Consiliul Local și care include: Studiul de oportunitate privind delegarea concesiunii acestui serviciu, Caietul de Sarcini pentru licitație, Regulamentul privind delegarea prin concesiune și contractul care urmează să fie încheiat cu câștigătorul viitoarei licitații. 
Actualul contract, cel cu firma Alextib Construct SRL Telega, a fost valabil până la 31 ianuarie 2018 și a fost prelungit prin act adițional până la 31 iulie, perioadă în care trebuie organizată o nouă licitație.

Vom încerca să sintetizăm discuțiile de astăzi, deși au fost destul de ample și au vizat mai multe aspecte. În primul rând, iubitorii de animale au venit cu mai multe propuneri privind modificarea Caietului de sarcini și Regulamentului, unele acceptate de reprezentanții administrației locale, altele nu. Iar la cele respinse au fost invocate diverse prevederi legislative, dintr-o legislație oricum destul de stufoasă și nu foarte clară în domeniu, care lasă loc de multe interpretări.
În al doilea rând, a fost ridicată problema situației actuale a adăpostului de câini și a modului în care Alextib Construct SRL își desfășoară activitatea. Practic, aici este vorba despre patronul firmei, Alexandru Chirobocea, un fel de stat în stat, și despre numeroasele probleme depistate inclusiv de Curtea de Conturi la acest serviciu public. Un subiect despre care noi am scris pe larg de mai multe ori, un subiect pe care reprezentanții administrației locale au tot încercat să-l evite la discuțiile de astăzi.
În al treilea rând, iubitorii de animale au venit cu propuneri colaterale licitației. De exemplu, ei au cerut punerea la dispoziție a unui spațiu adecvat unde să poată fi sterilizați câinii cu stăpân, având în vedere legislația în domeniu, precum și faptul că multe persoane doresc acest lucru, dar nu au posibilitatea financiară. Iar Asociația "Arca lui Norocel" ar putea asigura sterilizarea gratuită, însă nu dispune de un spațiu potrivit. La acest capitol, Primăria va mai studia problema... Pe de altă parte, s-a vorbit din nou despre câinii abandonați pe domeniul public, despre cei aduși nu se știe de unde și lăsați în Câmpina nu se știe de cine, dar și despre puii aruncați de stăpânii cățelelor, oameni care nu știu că au obligația prin lege să-și sterilizeze animalele. Nu știu și nici nu sunt informați. (video)

6412 vizualizari
3

Comentarii

Campurile marcate cu * sunt obligatorii
  • Mirela 14.04.2018 08:23 Tiseanu dovedeste o impertinenta crasa! Am avut ocazia sa particip la intalniri publice, la care a fost si Tiseanu, si uneori a vorbit despre experientele sale in strainatate. Intr-un caz a vorbit despre Danemarca, tara pe care am avut ocazia sa o vizitez si eu. Tiseanu a fost acolo pe banii campinenilor. Ii solicit public lui Tiseanu sa raspunda punctual si concret cati caini fara stapan a vazut in Danemarca? Iar daca nu a vazut nici unul, il astept sa isi ceara scuze publice pentru impertinenta de care a dat dovada!
  • Hood 14.04.2018 21:01 Mi-e teama ca sfarsitul e aproape.Nu doar pentru Tiseanu.Oare sunt mandrii cei care l-au facut mare de 20 ani incoace.Fosti si actuali colegi de partid si simpatizanti,oare ii mai reprezinta.Pentru cei din Turnatorie si pentru rromi au tras cel mai mult.Ei l-au propulsat,si cei care i-au finantat campania.Se sparge ulciorul,sa vedem atunci ce va ramane de Pnl.Candva raspundea la mesaje in ziarul Info,pe internet,conferinte de presa,intalniri cu asociatii de proprietari.Usor nu va avea trecere nici la...Clubul Pensionarilor.Usor poti sa decazi greu sa urci dealul.Complexul ala de la Petrol il faceam bec....fonduri europene(gard,iluminat,banci,tuns vegetatie,reabilitari,decat sa iei semafoare si sunt mai ales tineret de a luat permisul la Pitesti,nu zici ca a dat la Campina,cursele de pe Plevnei,Balcescu si Muscel nocturne,motoare turate,soferi care pe cat ca stai la semafor o gramada nici nu acorda prioritate-again tineret, citeam ca la Colegiul Istrati se acceseaza fonduri pentru...lenesi.Nu poti obliga niste puturosi ,carte cu de-a sila....fondurile trebuie pentru acel complex ,sa il ia primaria sa fac muzeu cu petrolul,ca le blocheaza astia conturile,le trebui club de fotbal,nu sunt in stare sa administreze parcurile cei de la ADPP,in afara de Piata politaii nici nu ii vezi,si mai sunt si bodyguarzi privati in piata care sparg toata ziua seminte.
  • Liviu 16.04.2018 15:56 Subiectul cu cainii este unul cel putin "de cacao", dupa parerea mea. Ia amintiti-va, dragii mei, cum colcaiau cainii cu purici acum 5-6 ani? Mai stiti turma de caini de la Salcie? Eu unul zic ca fata de alte orase, cel putin la capitolul asta, suntem departe in sensul bun. Ca si studiu de caz, mergeti in piata Cragasi(Bucuresti) sau langa stadionul Dinamo sa vedeti cati caini sunt..

Actualitate

375 vizualizari
19 apr. 2024 22:01

BEJ Prahova a respins contestația PSD privind numirea reprezentanților PNL în birourile electorale locale, inclusiv la Câmpina

În ziua desemnării reprezentanților partidelor politice în birourile electorale din fiecare localitate, PSD a depus o contestație. Contestația, formulată la nivelul fiecărei localități din Prahova, cu excepția comunei Izvoarele, dar având aceeași temă, a fost analizată la nivelul Biroului Electoral Județean Prahova și ulterior respinsă.

500 vizualizari
19 apr. 2024 21:02

Biroul Electoral Câmpina a fost completat cu reprezentanții partidelor

2 comentarii

În cursul zilei de vineri, 19 aprilie, conform calendarului electoral, a fost realizată completarea Biroului Electoral de Circumscripție Câmpina cu reprezentanții formațiunilor politice.

Alte stiri recente

274 vizualizari
20 apr. 2024 13:40

Liga A Prahova, etapa a 25-a. Rezultate și clasament

Sâmbătă au avut loc primele meciuri din cadrul etapei a 25-a din Liga A Prahova. Iată rezultatele înregistrate până acum și clasamentul la zi:

62 vizualizari
19 apr. 2024 17:22

HIDRO PRAHOVA SA - Buletin informativ privind calitatea apei în Prahova, emis în data de 19 aprilie 2024

Societatea HIDRO PRAHOVA SA informează abonații și autoritățile locale din aria de operare că apa distribuită se încadrează în parametrii de potabilitate, conform cerințelor Ordonanței nr. 7 din 18 ianuarie 2023 emisă de Guvernul României, cu modificările și completările ulterioare.