La Primăria Câmpina a avut loc astăzi dezbaterea privind concesionarea prin licitație publică deschisă a Serviciului public de gestionare a câinilor fără stăpân. Practic o întâlnire a administrației locale cu cei interesați de acest subiect, de întreaga documentație privind licitația care urmează să fie organizată. Și a fost o întâlnire interesantă, destul de tensionată pe alocuri, la care au participat reprezentanți ai Primăriei și Consiliului Local, pe de o parte, iar de cealaltă parte, iubitori de animale și reprezentanți ai singurei asociații pentru protecția animalelor din Câmpina.
Încă de la început trebuie menționat faptul că este prima dezbatere publică organizată după foarte mult timp de Primăria Câmpina. Iar acest lucru se datorează, cel mai probabil, insistenței cu care iubitorii de animale știu să-și apere cauza. Să nu uităm că membrii Asociației "Arca lui Norocel" au strâns peste 4.500 de semnături de la câmpineni pentru a convinge administrația locală să finanțeze o campanie de sterilizare a animalelor (câini și pisici) cu și fără stăpân din Câmpina, pentru a stopa înmulțirea necontrolată și mai ales pentru a stopa acest adevărat fenomen al abandonării (aruncării) puilor pe domeniul public. În tot mai multe localități din țară administrațiile publice derulează astfel de campanii, dar la Câmpina, din păcate, nu s-a acceptat acest lucru și nu nu se consideră necesar nici măcar un recensământ al animalelor.
Revenind la dezbaterea de astăzi, precizăm că a fost supus discuțiilor proiectul de hotărâre privind concesionarea Serviciului public de gestionare a câinilor fără stăpân, care urmează să fie aprobat de Consiliul Local și care include: Studiul de oportunitate privind delegarea concesiunii acestui serviciu, Caietul de Sarcini pentru licitație, Regulamentul privind delegarea prin concesiune și contractul care urmează să fie încheiat cu câștigătorul viitoarei licitații.
Actualul contract, cel cu firma Alextib Construct SRL Telega, a fost valabil până la 31 ianuarie 2018 și a fost prelungit prin act adițional până la 31 iulie, perioadă în care trebuie organizată o nouă licitație.
Vom încerca să sintetizăm discuțiile de astăzi, deși au fost destul de ample și au vizat mai multe aspecte. În primul rând, iubitorii de animale au venit cu mai multe propuneri privind modificarea Caietului de sarcini și Regulamentului, unele acceptate de reprezentanții administrației locale, altele nu. Iar la cele respinse au fost invocate diverse prevederi legislative, dintr-o legislație oricum destul de stufoasă și nu foarte clară în domeniu, care lasă loc de multe interpretări.
În al doilea rând, a fost ridicată problema situației actuale a adăpostului de câini și a modului în care Alextib Construct SRL își desfășoară activitatea. Practic, aici este vorba despre patronul firmei, Alexandru Chirobocea, un fel de stat în stat, și despre numeroasele probleme depistate inclusiv de Curtea de Conturi la acest serviciu public. Un subiect despre care noi am scris pe larg de mai multe ori, un subiect pe care reprezentanții administrației locale au tot încercat să-l evite la discuțiile de astăzi.
În al treilea rând, iubitorii de animale au venit cu propuneri colaterale licitației. De exemplu, ei au cerut punerea la dispoziție a unui spațiu adecvat unde să poată fi sterilizați câinii cu stăpân, având în vedere legislația în domeniu, precum și faptul că multe persoane doresc acest lucru, dar nu au posibilitatea financiară. Iar Asociația "Arca lui Norocel" ar putea asigura sterilizarea gratuită, însă nu dispune de un spațiu potrivit. La acest capitol, Primăria va mai studia problema... Pe de altă parte, s-a vorbit din nou despre câinii abandonați pe domeniul public, despre cei aduși nu se știe de unde și lăsați în Câmpina nu se știe de cine, dar și despre puii aruncați de stăpânii cățelelor, oameni care nu știu că au obligația prin lege să-și sterilizeze animalele. Nu știu și nici nu sunt informați. (video)
Pompierii prahoveni au fost solicitați să intervină la un incendiu produs în această dimineață la o locuință din satul Perșunari, comuna Cocorăștii Colț.
În această dimineață, peste 40 de polițiști din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Prahova desfășoară o razie de amploare în comuna Ariceștii Rahtivani, pentru combaterea faptelor cu violență din mediul stradal, organizată de polițiștii Secției Rurale de Poliție Cocorăștii Colț, context în care vor fi puse în executare și opt mandate de percheziție domiciliară.
Numărul de senatori și deputați care revine fiecărei circumscripții electorale, adică fiecărui județ, în urma alegerilor parlamentare, se stabilește în funcție de populația din județul respectiv. În total, România are 134 senatori și 331 deputați. Prahovei îi revin cinci mandate de senator și 11 mandate de deputat.
În cursul zilei de luni, 2 decembrie, polițiștii din Bănești au fost informați de producerea unui accident rutier pe o stradă din localitate.