Andrei Mostovoi, multiplu campion la tenis de masă, antrenor care a pregătit sute de copii, un om bun și de o rară modestie, a încetat din viață seara trecută.
Andrei Mostovoi s-a născut la Focșani, acolo unde a și început să joace tenisul de masă, copil fiind, la Casa Armatei din localitate. În anul 1963, după absolvirea gimnaziului, și-a continuat cursurile la Sinaia, unde a și fost legitimat la Clubul Voința. Acolo, la Sinaia, le-a cunoscut și a avut ocazia să joace tenis de masă cu marile campioane europene și mondiale Maria Alexandru și Angelica Rozeanu, întâlniri pe care nu le-a uitat niciodată și despre care povestea mereu cu mare plăcere. În 1966 s-a stabilit la Câmpina și din acel an a reprezentat orașul la toate competițiile la care a participat. Și au fost multe, cu rezultate notabile pentru tenisul de masă câmpinean. De altfel, era "epoca de aur" a acestui sport, iar sportivii câmpineni dominau competițiile județene și obțineau medalii după medalii la cele naționale. Din 1990 și până prin 1998, spre marele regret al lui Andrei Mostovoi, tenisul de masă a fost aproape inexistent în Câmpina. Apoi, încet, încet, alături de alți oameni pasionați, Andrei Mostovoi a pus umărul la revigorarea tenisului de masă în Câmpina și a antrenat sute de copii și tineri, unii dintre ei obținând performanțe remarcabile la competițiile interne. Chiar el participa în continuare la turneele de veterani și câștiga medalii. "În orice moment dacă m-aș retrage, nu aș regreta, pentru că las ceva în urma mea în tenisul de masă câmpinean", spunea Andrei Mostovoi în urmă cu câțiva ani. A amânat cât a putut retragerea, din dragoste și o imensă pasiune pentru tenisul de masă. Acum s-a retras definitiv, spre Ceruri... Un sportiv extraordinar, un antrenor desăvârșit, un om minunat!
Dumnezeu să-l odihnească în pace! Sincere condoleanțe familiei!
Am reunit oferte privind meniul zilei de la restaurante din Câmpina și împrejurimi.
A venit vara... E vară, e vremea grătarului... Așa că mulți amatori de astfel de mdoalități de petrecere a timpului iber sunt în căutarea de ustensile, dar și de suveniruri atât pentru ”Ea”, cât și pentru ”El”, care pot fi asociate acestei distracții. Și ce poate fi mai potrivit pentru o aniversare la grătar decât un cadou cu această tematică!
Cristina Miruna Rânceanu avea doar 21 de ani.
În Câmpina se derulează proiectul ”Calificat pentru viitor”, care presupune inclusiv stagii de practică pentru elevi la agenți economici implicați în derularea acestui proiect.