A trecut o săptămână de când a avut loc ultima etapă a concursului pentru ocuparea funcției de președinte al Clubului Sportiv Câmpina. Inițiatorii proiectului se bat cu pumnul în piept că au mai făcut un mare pas spre... spre ce? Greu de definit... Ce ar trebui să se întâmple în continuare cu acest club înființat de administrația locală (doar pe hârtie, deocamdată), care are de cheltuit 300.000 lei în acest an? Mai întâi, primarul ar trebui să semneze dispoziția de numire în funcția de președinte a câștigătorului concursului. Apoi, acesta ar trebui să demareze procedurile pentru angajarea unui consilier, a antrenorilor și a celorlalți angajați ai clubului.
Şi aici apare un mare semn de întrebare, pentru că toţi cei implicaţi în acest proiect al cărui unic scop pare a fi de propagandă electorală susţin că angajarea celorlalte persoane din club se va face prin concurs! Inclusiv a antrenorilor! Unde au mai văzut ei aşa ceva? „Nicăieri”, a recunoscut cu sinceritate viitorul preşedinte. Şi pentru că este doar de faţadă, scopul adevărat al constituirii acestui club fiind doar să aibă unii cu ce se lăuda în campania electorală care bate la uşă, prezentăm doar câteva motive pentru care organizarea de concurs pentru angajarea antrenorilor şi a celorlalte persoane din cadrul clubului este o mare gogoriţă. Ar fi de preferat ca antrenori la secţiile care se vor înfiinţa să fie oameni reputaţi din Câmpina, a căror probitate profesională şi morală să fie mai presus de orice îndoială. Cine îl va putea verifica, de exemplu, pe profesorul Nicolae Pavel, dacă acesta va dori să fie antrenorul secţiei de atletism a clubului? Sau, doar ipotetic, dacă ar vrea să vină la secţia de fotbal Mircea Lucescu sau Jose Mourinho, că tot a rămas fără contract, ei ar trebui să de examen!? În faţa cui? Sau una dintre condiţiile pentru participarea la concurs va fi ca nici unul dintre candidaţi să nu fie mai deştept, mai pregătit și cu mai multă experiență decât comisia de examinare?!
Apoi, mai sunt nişte lucruri în privinţa acestor concursuri. Realizând angajările prin astfel de metode, ar însemna ca fiecare antrenor să fie inclus în grila de salarizare din subordinea funcţiei echivalentă în Primăria Câmpina cu cea de şef serviciu. Implicit, înseamnă un salariu de puţin peste 10-12 milioane lei vechi, adică foarte puţini bani pentru cine vrea să facă ceva cu adevărat durabil. De contract civil cu un antrenor nu s-o fi auzit printre oamenii aștia pricepuți la toate și care se tot bat cu pumnul în piept că fac și dreg în Câmpina?! Nu în ultimul rând, prin astfel de concursuri, nu trebuie să se ascundă nimeni după deget şi să recunoască faptul că se pot face angajări dirijate, pe criterii stabilite obscur şi arbitrar de interese meschine. Iar asta în nici un caz nu poate fi în folosul sportului câmpinean, atât de mult şi des invocat atunci când vine vorba de acest club cu viitor incert.
Discuțiile din cadrul celei mai recente ședințe ordinare a Consiliului Local Câmpina pe tema turismului merită o continuare. S-au spus multe lucruri corecte, dar și multe inepții...
Un tată distrus de durere a construit la Câmpina un castel în memoria unicei fiice dispărută prematur, când nu împlinise încă 19 ani.
Bătaia de zilele trecute de la Liceul Tehnologic ”Constantin Istrati” din Câmpina nu și-a stins încă ecourile. Iar cele mai neașteptate pentru noi vin chiar de la unii profesori!
În multe țări, mai puțin în România, există un adevărat cult pentru cinstirea memoriei înaintașilor.